Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Kantoorkasten

Zoekt u een nieuwe kast voor uw kantoor? Wilt u een brede, smalle, hoge of lage kantoorkast om de inrichting en opbergcapaciteit van uw kantoor te verrijken? Op deze pagina vindt u ons brede aanbod aan kantoorkasten. In allerlei maten, varianten, stijlen en prijzen.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Kantoorkasten kopen

Zoekt u meer opbergruimte voor uw kantoor, bedrijfsruimte of werkplekken? Dan is een kantoorkast ideaal. In ons assortiment vindt u een breed assortiment aan archiefkasten, waardoor u altijd wel een kast naar wens vindt. Of u nu zoekt naar een hoge of lage kantoorkast, of juist specifiek zoekt naar een smalle of brede kantoorkast. Een stalen of houten kantoorkast – met verschillende soorten deuren en in specifieke kleuren. Een kantoorkast met slot of juist zonder? Een kantoorkast zwart of juist in het wit? U vindt het allemaal in onze webshop. Kijk dan gerust verder op deze pagina – of kom langs in onze showroom. We laten u het graag zien!

 

 

Hoe kies ik de juiste kantoorkast?

Kantoorkasten komen in verschillende soorten en maten. Ons assortiment loopt uiteen van draaideurkasten tot brand(vertragende) kasten. Zo’n ruim assortiment maakt het niet makkelijker om de juiste kast bij uw inrichting te kiezen. Daar helpen we u graag bij! Daarom hebben we de verschillende eigenschappen van kantoorkasten voor u op een rijtje gezet. Zo vertellen we u meer over de diverse typen kantoorkasten, ordermolens de manieren om een kast af te sluiten of welke verschillende soorten deuren de kast heeft. Maar ook benoemen we de verschillende kleuren en materialen waarin onze kasten beschikbaar zijn. Denk aan een kantoorkast zwart, in het wit of gemaakt van hout.


Welke soorten kasten voor kantoor zijn er?

Op onze site vindt u een groot aanbod aan verschillende soorten kasten. Er zijn immers ontzettend veel kasten te onderscheiden op de markt. Maar welk type past bij uw wensen en inrichting? We lichten de meest verkochte types graag voor u uit:

 • Roldeurkasten | Heeft u weinig ruimte, en zoekt u een effectieve, efficiënte oplossing voor de opslagruimte in uw kantoor? Of wilt u simpelweg uw papierwerk, dossiers of persoonlijke spullen veilig en netjes opbergen? Het grootste voordeel aan onze roldeurkasten is dat deze kast voor kantoor veel ruimte bespaart, doordat de roldeur in de kast naar binnen rolt. Op de legborden of in de hangmappenframes kunt u uw documenten, hangmappen of dossiers eenvoudig opbergen.
 • Draaideurkasten | Zoekt u een stevige, solide kast? En heeft u voldoende ruimte? De draaideurkast is de goedkoopste optie in ons kantoorkastenassortiment. En ze zijn er in verschillende soorten én van verschillende materialen. Of u nu zoekt naar een houten draaideurkast of stalen draaideurkast. Een brandwerende kast, een archiefkast of zelfs een chemiekast. Allemaal stevig en voorzien van een goed (cilinder)slot. Een betrouwbare manier voor het opbergen van uw spullen of documenten.
 • dossierkasten voor kantoor
 • Dossierkasten | Als u zoekt naar een plek waar u uw werk veilig kunt opbergen, zit u met onze dossierkasten goed. Deze dossierladenkasten zijn speciaal geschikt als u veel te maken hebt met dossiers en documentatie, door de ruime lades waarin u uw papieren veilig kunt opbergen. Deze dossierkasten zijn uitgerust met kantelbeveiliging, zodat ze niet omvallen als u de lades opentrekt. Ook zijn onze ordnermolens of tekeningenkasten dan perfect voor uw kantoor.
 • Schuifdeurkasten | Net als bij de roldeurkasten, heeft u bij de schuifdeurkasten geen last van openslaande deuren. Daardoor neemt deze kast ontzettend weinig ruimte in beslag; u kunt de ruimte rondom de kast immers optimaal gebruiken. En dus behoort deze kantoorkast tot de ruimtebesparende en praktische oplossingen voor het opbergen van uw bestanden. Ze passen met het grootste gemak in een kleine of smalle ruimte. Ook wat betreft kleur en materiaal heeft u keuze genoeg: of u nu gaat voor een metalen schuifdeurkast of een houten schuifdeurkast. U vindt het in ons assortiment.
 • Lockerkasten | Of u nu een oplossing zoekt voor het uitbreiden van de persoonlijke opbergruimte in een garderobe, kleedruimte of juist een betrouwbare opslagruimte voor uw financiële afdeling of andere afdeling waar u te maken hebt met vertrouwelijke documenten. De lockerkast is ideaal. Deze kasten hebben een stevige omhuizing, zijn doorgaans brandvertragend en beveiligd met cilinderslot of mechanisch of elektronisch cijferslot. Zoekt u juist een ruimere mogelijkheid voor persoonlijke opbergruimte? Dan zijn onze garderobekasten wellicht de oplossing!
 • Apothekerskasten | Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is een apothekerskast onmisbaar op ieder kantoor. De apothekerskast is namelijk ideaal om naast een werkplek te plaatsen. Kies een hogere kast voor het creëren van een scheiding tussen twee werkplekken – of juist een lagere variant zodat u een extensie van het bureaublad creëert. Een apothekerskast is toegankelijk via de linker- of rechterzijde, wat hem perfect maakt voor extra opbergruimte bij het bureau.
 • Folderrekken | Heeft u tal van folders, flyers of ander promotiemateriaal dat u wilt uitstallen en presenteren? En zoekt u hiervoor nog een kast voor uw wachtruimte, ontvangsthal of bijvoorbeeld de marketingafdeling? Dan zijn onze folderrekken uitermate geschikt. Deze kasten zijn immers uitgerust met klapdeuren/-planken waarop u folders of ander promotiemateriaal kunt uitstallen. En de voorraad? Die bergt u hierachter netjes op. Zoekt u een andere oplossing? Dan zijn onze vitrinekasten of legbordstellingen wellicht interessant voor u!

 

verschillende type kantoorkasten direct online te bestellen


Welke indelingen bestaan er bij de kantoorkasten?

Kantoorkasten staan bekend om hun praktische indeling waarin u veel spullen of papierwerk kwijt kunt. Afhankelijk van het type kast, zijn er een aantal indelingen te noemen. Zo zijn onze standaard kantoorkasten, zoals de draaideurkast, ordnermolen, schuifdeurkast of roldeurkast, doorgaans uitgerust met (verstelbare) legborden. Ideaal als u veel werkt met ordners, want deze legborden hebben over het algemeen een draagkracht van 50 kilo! In de meeste gevallen zijn deze legborden ook geschikt voor het gebruik van hangmappen. Daarnaast zijn onze kantoorkasten (optioneel) uitgerust met hangmappenframes, die enkel geschikt zijn voor hangmappen.

Indeling van de binnenkant van een kantoorkast

Hoe is de kantoorkast met slot afsluitbaar?

Om de veiligheid van de opgeborgen spullen en eigendommen te garanderen, is een kantoorkast met slot een goede keuze. U kunt kiezen uit verschillende soorten sloten om uw kast te vergrendelen. Twee opties die het meest worden toegepast, zijn:

cilinderslot voor kantoorkasten
 • Cilinderslot | Op zoek naar een kantoorkast met slot? Het meest voorkomende slot bij kantoorkasten is het cilinderslot. Het slotmechanisme bestaat uit een cilinder en een behuizing. Stiften, plaatjes of kogeltjes zorgen ervoor dat alleen de bijpassende sleutel in het slot past.

cijfersloten van kantoorkasten
 • Cijferslot | Dit slot komt het vaakst voor bij lockerkasten of kluisjes, voornamelijk omdat cijfercodes uitermate geschikt zijn voor persoonlijk gebruik. Het voordeel? Er hoeft niet voor elke werknemer een aparte sleutel aangemaakt te worden. Daarnaast is het erg fijn dat er geen sleutel nodig is en deze dus ook niet kwijtgeraakt of verloren kan worden.

Type deuren van een kantoorkast

Er zijn verschillende kasten voor kantoor te vinden met diverse soorten deuren. De manier waarop een kast opent is belangrijk als u rekening moet houden met de ruimte op het kantoor of in de werkruimte. Maar welke deuren zijn er?

kantoorkast met roldeurkasten

Roldeur of rolluik | Eén van de meest voorkomende deuren in kasten op het kantoor is de roldeur. Het grote voordeel van kantoorkasten met een roldeur is dat de deur zich binnen in de kast oprolt. Zo is het dus niet nodig om rekening te houden met openslaande deuren. Er zijn kasten voor kantoor met horizontale en/of verticale roldeuren of juist met één of twee rolluik(en). Dit is afhankelijk van de breedte.

kantoorkast met schuifdeuren

Schuifdeur | De schuifdeurkast wordt vaak gezien als het luxere, chiquere broertje van de bovengenoemde twee types. Ook de kantoorkast met schuifdeuren is leverbaar met metalen of houten omhuizing.

kantoorkast met draaideurkasten

Draaideur | Een echte klassieker in het assortiment. Kiest u voor een kantoorkast met draaideuren? Dan is het verstandig om rekening te houden met de openslaande deuren. Dit model behoort tot de goedkopere modellen uit het assortiment. Op werkplaatsen wordt vaak de metalen draaideurkast gebruikt, maar op het kantoor is de houten kantoorkast met draaideuren een stijlvol alternatief.


Trends qua materialen

Ook bij kasten op kantoor is er sprake van bepaalde trends en kleuren. Zo blijkt de roldeurkast de laatste jaren vele malen populairder dan de good old draaideurkast. Toch is ook het soort kast is gevoelig voor veranderingen en trends. Zo waren vroeger de metalen kantoorkasten met metalen roldeur erg in trek. Inmiddels worden deze kantoorkasten met deuren van kunststof vaker gebruikt. Daarnaast zijn afwerkingen, zoals een houten topblad, erg in trek. Of zelfs kantoorkasten die volledig van hout zijn gemaakt! Deze houten kantoorkasten passen perfect in een trendy, huiselijke sfeer – en zijn daarbij net zo degelijk en betrouwbaar als hun stalen broer.

Trending kleuren: kantoorkast zwart

Bij het woord ‘kantoor’ denken we al snel aan grijze of crèmekleurige kasten. Dit is tegenwoordig lang niet altijd meer zo. Zoekt u een zwarte kantoorkast? Die ziet u nu ook terug in het assortiment. Een kantoorkast zwart heeft als voordeel dat het in vrijwel elk interieur past. Zwart is chique, tijdloos en geeft een warme uitstraling aan een ruimte. Bovendien zie je niet veel vuil zitten op deze kleur, wat hem extra geschikt maakt voor kantoren.

Andere trends in de kleuren

Zo kennen we bijvoorbeeld onze chemiekasten; de gele draaideurkast. Onze houten kasten zijn verkrijgbaar in een breed palet aan houtkleuren en geheel zelf samen te stellen. Heeft u een licht kantoor en zoekt u een witte kantoorkast? Of juist een kantoorkast met een antracietkleurige omhuizing? In onze webshop vindt u een breed aanbod aan kleuren. Zo kiest u altijd een kast geheel naar smaak!

Andere trends in de kleuren

Zo kennen we bijvoorbeeld onze chemiekasten; de gele draaideurkast. Onze houten kasten zijn verkrijgbaar in een breed palet aan houtkleuren en geheel zelf samen te stellen. Heeft u een licht kantoor en zoekt u een witte kantoorkast? Of juist een kantoorkast met een antracietkleurige omhuizing? In onze webshop vindt u een breed aanbod aan kleuren. Zo kiest u altijd een kast geheel naar smaak!

kantoorkasten kopen

Inspiratie nodig?

Zoals u ziet: er zijn tal van kantoorkasten, en daarbij horende trends en kleurontwikkelingen, die passen binnen diverse kantooromgevingen. Heeft u behoefte aan wat inspiratie voor het inrichten van uw kantoor met een nieuwe kantoorkast in het zwart bijvoorbeeld? Daar helpen we u graag bij! In onderstaande video inspireren we u met diverse kasten – met bijpassend interieur.


Worden de kantoorkasten gemonteerd geleverd?

Over het algemeen worden al onze stalen kantoorkasten gemonteerd geleverd; simpelweg omdat deze kasten niet demontabel zijn. Heeft u een werkruimte die bereikbaar is via een smalle doorgang of hoge trap, maar wenst u wel dat wij de kast voor u inhuizen? Dan is de demontabele roldeurkast voor u ideaal. Deze kast wordt gedemonteerd geleverd en is daardoor ideaal voor lastig toegankelijke werkruimten. Deze kasten zijn in slechts 15 minuten (met 2 personen) te monteren. Bij onze houten kantoorkasten kunt u zelf kiezen of de kast gemonteerd of ongemonteerd geleverd wordt. Voor montage betaalt u dan een meerprijs. Kiest u ook voor inhuizing? Dan is montage op locatie ook mogelijk!


Meer over onze kasten

Uiteraard vindt u op onze website de volledige collectie in het assortiment van Officetopper.com. Liever een kast zelf bekijken? Of meer weten over onze gebruikte kasten? Dan bent u welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. Plan een afspraak met een van onze adviseurs; wij helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.