Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Afvalscheidingsbakken

Wilt u binnen uw organisatie beginnen met afvalscheiding op kantoor - of dit nog verder uitbreiden? In ons assortiment treft u een ruim aanbod aan afvalscheidingsbakken voor kantoor. Deze afvalbakken zijn voorzien van meerdere bakken, waardoor de afvalstromen eenvoudig van elkaar gescheiden kunnen worden. Op deze pagina bekijkt u alle afvalscheidingsbakken.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Afvalscheidingsbakken voor kantoor kopen voor een verantwoorde kantooromgeving

Zoekt u naar een verantwoorde manier om met de bergen afval in uw kantoor om te gaan - en wilt u hierbij bijdragen aan een groene werkomgeving? Dan is afvalscheiding een heel goed begin. Dagelijks gooien we immers ontzettend veel weg. Dit afval belandt vaak samen op de grote hoop, terwijl gescheiden afval veel eenvoudiger gerecycled kan worden. De afvalscheidingsbakken uit ons assortiment zijn hierbij van goede hulp. De afvalscheidings-prullenbakken zijn namelijk voorzien van diverse bakken om zo de verschillende afvalstromen van elkaar te onderscheiden. Zo maakt u uw medewerkers in één oogopslag duidelijk waar welk afval in weggegooid mag worden.


Waarom is afvalscheiding op kantoor zo belangrijk?

Het is wellicht de meeste voor de hand liggende reden - en misschien ook wel de belangrijkste. Afval scheiden draagt bij aan circulariteit en duurzaamheid. Twee aspecten die in de hedendaagse samenleving steeds belangrijker worden. Door het scheiden van uw afval kan het gemakkelijker worden gerecycled. Het wordt door sommigen dan ook niet meer gezien als afval, maar als nieuwe grondstof voor de productie van goederen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe (meubel)stoffen van gerecyclede PET-flessen, wat dus ook bij kantoormeubelen prima van pas komt!


Welke soorten zijn er?

Zoekt u een afvalscheidingsbak met binnenbakken, voor 2, 3 of zelfs 4 afvalstromen? Dan bent u bij bij Officetopper aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u een divers aanbod aan afvalscheidingsbakken. Zo bevatten de meeste afvalbakken meerdere afvalstromen. Dit zorgt ervoor dat het scheiden van afval makkelijker gemaakt wordt, doordat elk soort een aparte afvalstroom heeft. Er is een keuze tussen afvalbakken met diverse eigenschappen. Bakken met muurafstandhouders en geruisloos sluitende deksels, tot aan brandveilige pedaalemmers. Daarnaast zijn plastic bakken lichtgewicht en gemakkelijk schoon te maken, maar ze kunnen ook kwetsbaar zijn. Metalen bakken zijn duurzamer, maar ze kunnen zwaarder zijn en lastiger te verplaatsen. Bestel ze snel en gemakkelijk via onze webshop!

Modulaire afvalscheidingsunit

Hoe beginnen met afvalscheiding op kantoor?

Met het aanschaffen van goede en duidelijke afvalscheidingsbakken voor uw kantoor, zet u al een grote stap naar afvalscheiding binnen uw kantoor. De verschillende afvalstromen in een afvalbak zijn ideaal voor het scheiden van uw afval. Maar dan moet de juiste soort nog wel bij elkaar gegooid worden. Daarom wordt er gewerkt met verschillende kleuren; iedere kleur is namelijk bedoeld voor een bepaald soort afval. Dit zorgt ervoor dat het scheiden van afval gemakkelijk en snel verloopt, en de drempel tot het scheiden wordt verlaagd.


Welk soort afval hoort bij welke kleur?

De volgende kleuren met bijbehorende soorten afval worden gehanteerd:

 • Blauw: De blauwe kleur dient voor papier en karton.
 • Oranje: De oranje kleur duidt de PMD afvalstroom aan. Plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken mogen in afvalbakken met deze aanduiding gegooid worden.
 • Groen: De groene kleur staat voor GFT-afval. Deze is geschikt voor groente-, fruit- en tuinafval.
 • Geel: De gele kleur komt iets minder vaak voor bij standaard afvalscheidingsbakken. Deze kleur staat voor glas.
 • Grijs/zwart: De kleuren grijs en zwart wisselen elkaar af. Deze staan beide voor het restafval. Alles wat niet in de andere stromen past, mag in deze afvalbak gegooid worden.

Hoe kunt u bedrijfsafval in kaart brengen?

Om afval beter te kunnen scheiden binnen uw bedrijf, is het van belang om eerst inzicht te krijgen in welke afvalstromen er worden geproduceerd. Dit kunt u doen door een inventarisatie te maken van alle afvalsoorten die binnen uw organisatie worden aangetroffen. Door te noteren welke afvalstromen u binnen uw organisatie tegenkomt, krijgt u een goed inzicht in welke afvalstromen er binnen uw organisatie allemaal geproduceerd worden.


Hoe maakt u de juiste keuze voor afvalscheidingsbakken in uw bedrijf?

Bij het selecteren van geschikte afvalscheidingsbakken voor uw bedrijf zijn er verschillende belangrijke overwegingen, waaronder de grootte, het materiaal, de kleur en het ontwerp. De grootte moet afgestemd zijn op het volume van het afval, het gebruikte materiaal moet passen bij de omgeving, de kleur moet aansluiten bij het type afval, en het ontwerp moet de efficiënte inzameling vergemakkelijken. Door zorgvuldig te kiezen, kunt u een effectief afvalscheidingssysteem opzetten en bijdragen aan een duurzamere toekomst.


Wat is de meest geschikte grootte en ontwerp voor afvalscheidingsbakken op kantoor?

De grootte en het ontwerp van afvalscheidingsbakken op kantoor zijn belangrijke factoren om te overwegen bij het implementeren van een afvalscheidingsprogramma. De juiste keuze kan het proces voor uw medewerkers gemakkelijker en efficiënter maken. De grootte van de afvalbakken moet worden afgestemd op de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd in uw kantooromgeving. Het ontwerp van de afvalbakken moet gebruiksvriendelijk zijn en het afvalscheidingsproces vergemakkelijken. De bakken moeten duidelijke labels hebben om werknemers te helpen bij het sorteren van hun afval. U kunt ook kleurcodering gebruiken om verschillende afvalstromen te identificeren

Tweedehands kantoormeubilair

Een afvalscheidingsbak naar wens gevonden?

Heeft u een passende afvalscheidingsbak gevonden? En het gewenste aantal afvalstromen? Dan bestelt u deze gemakkelijk en snel via onze webshop. Op de productpagina leest u de levertijden van onze producten. U kunt de afvalscheidingsbak op komen halen op onze locatie of kiezen voor levering. Hierbij heeft u de keuze uit basic of premium levering. Bij basic levering leven we op de begane grond achter de eerste deur - en bij premium levering brengen we het product op de gewenste plek en nemen we eventueel het verpakkingsmateriaal mee terug! Heeft u nog vragen? Of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.