Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Akoestische kasten

Zoekt u een multifunctionele oplossing die ook nog eens bijdraagt aan het verbeteren van de akoestiek? Zoek dan niet verder: onze akoestische kasten zijn een echte aanrader. Verbeter de akoestiek én zorg voor meer opbergruimte - bestel op deze pagina ons assortiment akoestische archiefkasten.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Akoestische kasten kopen als multifunctionele oplossing voor kantoor

Wanneer u een akoestische kast koopt, gaat u er niet alleen qua opbergruimte op vooruit, maar verbetert u ook de akoestiek op uw werkplek of kantoor. Het is belangrijk dat u op het kantoor goed kunt werken zonder gestoord te worden. Harde, galmende geluiden kunnen voor afleiding en irritaties zorgen. Vaak denkt men dat geluid of herrie van buiten, collega’s, telefoons of radio’s komt. Terwijl het storende geluid vaak van een piepende en krakende rug van een bureaustoel, een stroeve schuifdeur of een lade van een ladeblok komt. De oplossing is simpel: goed, degelijk en akoestisch kantoormeubilair is het halve werk.


Wat is het voordeel van akoestische archiefkasten?

Onze akoestische archiefkasten kunnen bij het probleem dat hierboven geschetst wordt, helpen. Door de degelijke bouwkwaliteit en het hoogwaardige akoestische materiaal dat in de kastdeuren verwerkt zit, zal het geluid op uw kantoor geabsorbeerd worden en de galm worden gedempt. Op deze manier wordt de akoestiek in de ruimte verbeterd én heeft u meer opbergruimte.


Hoe werkt het?

Omdat kasten vaak een groot oppervlak innemen is het een logische plek om daar op een mooie manier akoestisch materiaal, zoals geluidsreducerende wol of akoestisch foam, in te verwerken. Vaak zijn de kastdeuren geperforeerd, zo kan het geluid makkelijk binnendringen. Door de hoge absorptiewaarde van de eerder genoemde materialen, zal het geluid niet gereflecteerd worden, maar juist worden geabsorbeerd. Dit resulteert in minder galm, minder lawaai en een fijne en rustige werkplek. De schuifdeurkasten met akoestische deuren zijn ook nog eens voorzien van een hoogwaardig soft-close mechaniek voor soepel en fluisterstil lopende schuifdeuren. Zo reduceren de kasten niet alleen lawaai, maar produceren ze zelf ook nauwelijks geluid!

Indeling van de binnenkant van een kantoorkast

De verschillende soorten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten akoestische archiefkasten. Hieronder staan de twee verschillende types uitgelicht:

 • Stalen schuifdeurkast: De stalen schuifdeurkast is de meest klassieke variant. De lichtglanzende poedercoating geeft de kast een chique uitstraling. De omhuizing van de kast is in drie kleuren beschikbaar waarbij het akoestisch materiaal dezelfde kleur bevat als de kast. Mocht u echter een specifieke voorkeur hebben voor de kleur van het akoestische foam, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  stalen schuifdeurkast
 • Houten draaideurkast: De draaideurkast met akoestische deuren is een uniek product binnen ons assortiment. Door het brede kleurenpalet kiest u zelf de gewenste kleur van de houten omhuizing. De diverse mogelijkheden voor voetjes en plinten zorgen ervoor dat de kast strak afgewerkt wordt naar uw smaak. Door de twee verstelbare legborden biedt deze compacte kast net die benodigde extra opbergruimte.

  houten draaideurkast

Vakkundig advies van Officetopper

Zorgen voor goede akoestiek in uw kantoorruimte kan lastig zijn. Hebben enkel de akoestische kasten wel genoeg effect? Of heeft u ook nog akoestische scheidingswanden nodig? Dat zijn vragen waar we u graag bij helpen. Neem daarom altijd vrijblijvend contact met ons op voor het beantwoorden van uw vragen of voor advies. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. Als u hiervoor contact met ons opneemt om een afspraak te maken staat er een collega klaar om u te helpen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.