Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Circulair kantoormeubilair

Dagelijks gooien we ontzettend veel weg: van single-use artikelen tot duurzame producten met een langer leven. Producten die technisch nog geheel in orde zijn, belanden zo onnodig toch op de afvalberg. Zonde! Want juist door deze producten een tweede kans te geven, verlengen we de levenscyclus van deze producten én verkleinen we de afvalberg. Ook in kantooromgevingen kunnen we op dit gebied nog een heleboel winnen, en daarom is een circulaire kantoorinrichting een goed begin.

Circulair kantoormeubilair voor een duurzame kantoorinrichting

Letterlijk betekent circulair ‘kringloop’ of ‘omloop’. Met andere woorden zorgen we er bij een circulaire economie voor dat we qua grondstoffen, producten en afval de cirkel rondmaken. Met name door hergebruik en recycling zorg je voor innovatief produceren. Bij circulair kantoormeubilair betekent dit concreet dat we gebruikte meubelen een tweede leven geven door deze opnieuw te gebruiken óf de bruikbare onderdelen samen ombouwen tot een nieuw meubel. Dit circulaire kantoormeubilair komt op die manier terug in uw duurzame werkplek, loungeplek of vergaderruimte: u kunt er alle kanten mee op.

 

lineare economie kantoormeubelen Officetopper
Circulaire economie met recycling kantoormeubelen officetopper
Circulaire economie kantoormeubelen Officetopper

 

Duurzaamheid vergroten binnen het circulair leven

Grondstoffen zijn schaars, daar worden we ons steeds meer bewust van. Juist daarom zien we het circulair leven ook steeds meer opkomen en zien we dat het de toekomst heeft. In alle trends en verwachtingen op het gebied van lifestyle zien we immers terug dat duurzaamheid belangrijk is én blijft. Zo ook binnen het bedrijfsleven. En dus kun je zowel als consument als als ondernemer uw steentje bijdragen aan de circulaire economie. Maar hoe vergroot u de duurzaamheid binnen uw bedrijf? Het begint al met enkele eerste stappen:

 • Stimuleer afvalscheiding op de werkvloer. Plaats een afvalscheidingsbak in uw kantoor.
 • Maak het kantoorpand duurzamer door isolatie en het gebruik van groene energie, zoals zonne-energie.
 • Schaf tweedehands kantoormeubilair aan voor de werkplekken en bedrijfsruimtes in uw kantoor.
 • Ga zuinig om met energie. Dat betekent bijvoorbeeld: niet onnodig de verlichting en apparaten aan laten staan als u of uw collega’s niet in de ruimte zijn. Geen verwarming aan én de ramen open.

Waarom is circulair kantoormeubilair zo belangrijk?

Veel bedrijven en ondernemers werken met een lineaire kantoorinrichting: als er een nieuwe inrichting nodig is, of er nieuwe kantoormeubelen aangeschaft moeten worden, wordt er geïnvesteerd in dure, nieuwe kantoormeubelen. Waarschijnlijk komt dit doordat we niet anders gewend zijn; het is zo’n beetje de standaard om altijd te kijken naar nieuwe items. Daarnaast weten de meeste bedrijven ook niet dat er tal van andere mogelijkheden zijn. Bij een circulaire inrichting worden meubels preventief onderhouden en oude meubels teruggekocht. Maar ook hoort het betalen voor gebruik van de inrichting bij circulaire inrichting. Denk aan het leasen of huren van circulaire kantoormeubelen.

De voordelen van circulair ondernemen

Het slim omgaan met kantoormeubilair is niet alleen goed voor uw bedrijf; ook bespaart het onder de streep een hoop geld én draagt u uw steentje bij aan het milieu. Daarnaast levert het nog vele andere voordelen op. Zo is circulair kantoormeubilair vaak sneller leverbaar, zorgt het voor een positieve bedrijfsuitstraling én zorgt recycling voor een hogere werkgelegenheid. Natuurlijk zorgt u daarnaast voor behoud van grondstoffen en behoudt kantoormeubilair daarnaast beter zijn waarde. Een hoop voordelen, dus.

Uw kantoor circulair inrichten? Zo begint u ermee

Indien u al een bestaande inrichting heeft en toe bent aan een upgrade, kunt u eenvoudig beginnen met een circulaire kantoorinrichting. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar welke meubelen nog aangepast en hergebruikt kunnen worden, en een verdere aanvulling doen door middel van het aanschaffen of leasen van tweedehands kantoormeubelen. Heeft u enkele werkplekken of kantoormeubelen staan die u niet meer gebruikt? Dan kunt u deze aanbieden voor een opkoop of ter overname. Kantoormeubelen die niet meer geschikt zijn om opnieuw in te zetten, kunnen dusdanig gedemonteerd worden zodat de bruikbare onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden. De overige onderdelen kunnen dan gerecycled worden.

Voorwaarden bij een circulaire kantoorinrichting

Als u uw kantoor vanaf de basis circulair in wilt richten, zijn er drie basisregels die bij het ontwerp in acht worden genomen:

 • Ontworpen voor gebruik in plaats van kopen
 • Ontwerp om te verhuren of leasen
 • Ontwerpen voor hergebruik in de productieketen

 

Gebruik van tweedehands bureaustoelen binnen een circulaire kantoorinrichting

Met welke aanpassingen kunt u rekening houden?

Bewust of onbewust: iedereen doet aan recycling. Als we het over hergebruik van producten hebben dan heet dit downcycling. Dit heet zo omdat de waarde van de materialen langzaam minder wordt. Je hebt ook een vorm van recycling waarbij de afvalproducten worden verwerkt tot nieuwe en duurzame materialen. Dit noemen we upcycling, omdat de waarde van het materiaal gelijk blijft of veel minder snel daalt.

Maar hoe ga je upcycling op een kantoor in de praktijk bewerkstelligen? Door welke aanpassingen kan je de meubels upcyclen?

 • Traditionele meubels ombouwen naar modulaire meubels
 • Onderdelen meubels vervangen en/of herstellen
 • Onderdelen hergebruiken

Welke rol speelt Officetopper binnen het circulair ondernemen?

Ook bij Officetopper staat circulair ondernemen hoog op het prioriteitenlijstje. Daarom kopen we met grote regelmaat diverse partijen gebruikt kantoormeubilair op. Wanneer de gebruikte kantoormeubelen in ons magazijn arriveren, worden deze aan een grondige technische controle onderworpen. Als een meubel niet door deze keuring komt, wordt deze geheel gedemonteerd. De bruikbare delen slaan wij op, en het overgebleven onbruikbare materiaal gooien we gescheiden weg. Doordat wij dit proces jarenlang herhalen zijn wij in staat om met de opgespaarde reserveonderdelen, nieuw binnengekomen gebruikte producten zelf te kunnen repareren en op deze manier de kantoormeubelen een tweede leven te geven. Nadat de producten gekeurd en/of gerepareerd zijn, worden ze gefotografeerd en op de website geplaatst.

Circulaire kantoorinrichting Officetopper

Circulair kantoormeubilair inkopen? Kies voor Officetopper!

Wilt u als bedrijf van een lineaire inrichting overstappen naar een circulaire inrichting? Let hierbij op dat deze circulair kantoormeubilair aan- en verkoopt. Bent u op zoek naar een totaaloplossing voor uw bedrijfsinrichting? Dan bent u bij Officetopper.com aan het goede adres. Neem contact met ons op en wij adviseren u graag over circulaire kantoorinrichting.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.