Navigatie
 • Bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
 • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Bureaus

Een bureau is veel meer dan een simpel meubelstuk. Het is de basis van uw werkplek, waar u urenlang per dag aan zit. De juiste keuze van een bureau is dan ook van belang voor uw comfort, productiviteit en gezondheid. Bekijk onze collectie en vind het ideale bureau voor uw kantoorruimte.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Het assortiment bureaus van Officetopper

Zoekt u naar een dynamisch zit-sta bureau voor een gezondere werkhouding, een prestigieus directiebureau dat autoriteit uitstraalt, een praktisch hoekbureau om de beschikbare ruimte efficiënt te benutten, of een duo bureau om samen aan te werken?

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment bureaus in diverse stijlen en formaten, waaronder grote bureaus en kleine bureaus, rechte bureaus, bureau-onderstellen, designbureaus, verschillende kleuren bureaus, bureau accessoires en losse bureaubladen.

Nog vragen? Lees dan vooral verder. We beantwoorden graag al uw vragen!

 


Waar moet ik op letten bij het kopen van een bureau?

De afmetingen van het bureau zijn cruciaal. Het bureau moet voldoende werkruimte bieden zonder overladen te worden met rommel. Houd rekening met de spullen die u er permanent op wilt hebben, zoals een computer, monitor, toetsenbord, muis, notities en andere kantoorbenodigdheden.

Ook is de hoogte van uw bureau van groot belang voor een comfortabele werkhouding. Plaats uw monitor op ooghoogte om nek- en schouderklachten te voorkomen. Zorg voor voldoende beenruimte onder het bureau, zodat u comfortabel kunt zitten.


Welk typen bureaus zijn er?

Bij Officetopper zijn er diverse typen bureaus beschikbaar. Hier volgt een overzicht van de meest verkochte soorten bureaus:

 • Verstelbare bureaus: Zoals de naam het al verraad is het onderstel van de verstelbare bureaus in hoogte verstelbaar. De manier waarop een bureau in hoogte in te stellen is, verschilt ook per type. Over het algemeen heeft u hierbij de keuze uit elektrisch, slinger of manueel instelbaar, zoals met een inbus.
 • Zit-sta bureaus: De meest ergonomische optie in ons assortiment. Dit type heeft zich door de jaren heen bewezen en is één van de meest populaire uitvoeringen. Waar zitten tot het nieuwe roken is bestempeld, biedt het zit-sta bureau de perfecte afwisseling voor een dynamische werkhouding. Niet alleen heel gezond; het vermindert ook een hoop lichamelijke klachten.
 • Duo-bureaus: Duo-bureaus, ook wel benchbureaus genoemd, worden steeds vaker ingezet bij het inrichten van kantoorruimtes. Een duo-bureau is een groot bureau met één onderstel welke uitgerust is met meerdere werkbladen. Zo kunt u met twee, vier of zelfs zes personen werken aan hetzelfde onderstel.
 • Hoekbureaus: De hoekbureaus zijn de klassiekers in het assortiment. Deze bureaus bieden, door hun extra hoek, extra veel werkruimte. Deze aanbouw van een hoekbureau is vooral handig als extra opbergruimte of als aanlandpek.
 • Directiebureaus: De directiebureaus zijn luxere uitvoeringen dan de standaard rechte bureaus. De bladen zijn vaak van massief hout of afgewerkt met fineer – en passen hiermee perfect in iedere stijlvolle directieruimte.


 

Het kiezen van het juiste type bureau is afhankelijk van uw behoeften, werkstijl en de beschikbare ruimte. Bij Officetopper hebben we een breed scala aan bureautypes beschikbaar om aan diverse eisen te voldoen.


Vaste hoogte, instelbare hoogte en verstelbare hoogte

De keuze voor een bureau is een belangrijke beslissing, aangezien u er veel tijd aan zult doorbrengen. Naast functionaliteit en design is de hoogte van het bureau van groot belang voor een ergonomische werkplek. Hieronder bespreken we de verschillende opties: bureaus met een vaste hoogte, instelbare hoogte en verstelbare hoogte.

Vaste hoogte

Deze bureaus zijn de meest traditionele en voordelige optie. De hoogte is bij aankoop vastgesteld en kan niet worden gewijzigd. Dit type bureau is geschikt als u van plan bent om altijd op dezelfde manier te werken, ofwel zittend ofwel staand. Bij dit bureau is er geen mogelijkheid tot aanpassing aan de individuele lichaamslengte of werkhouding.

Instelbare hoogte

Deze bureaus bieden u meer flexibiliteit dan bureaus met een vaste hoogte. De hoogte kan handmatig worden aangepast, doorgaans met behulp van een slinger of een inbussleutel. Dit is handig als u met verschillende mensen aan hetzelfde bureau wilt werken, of als u zelf afwisselend wilt zitten en staan. De verstelbaarheid is echter beperkt en het is lastiger om de hoogte regelmatig te veranderen.

Verstelbare hoogte

Deze bureaus, ook wel bekend als zit sta bureaus, bieden u de meeste flexibiliteit en ergonomie op de werkplek. De hoogte is eenvoudig te verstellen met een motor, meestal via een knop of display. Zo creëert u in een handomdraai de perfecte werkhouding, afgestemd op uw lichaamslengte en werkstijl.


Welk formaat heb ik nodig?

Bij de aanschaf van een bureau is de grootte essentieel. De afmetingen van het bureau bepalen namelijk hoeveel ruimte u nodig hebt om te werken en hoe comfortabel het is voor uw lichaam. Een veelvoorkomende standaardafmeting voor bureaus is 120x80 cm, wat ruim genoeg is voor een computer, monitor, toetsenbord, muis en andere benodigdheden. Bij meer schermen of spullen is een groter bureau aan te raden. Populaire grotere afmetingen zijn onder andere 140x80 cm, 160x80 cm en 180x80 cm.

Hoe diep moet mijn bureau zijn?

Volgens de Arbowet wordt geadviseerd een minimale diepte van 70 cm aan te houden. Dit zorgt voor voldoende beenruimte en voorkomt dat u te dicht bij uw scherm(en) zit. Een diepte van 80 cm zorgt voor nog meer comfort. De lengte van het bureau moet voldoende zijn om comfortabel aan te kunnen zitten. Als er veel ruimte nodig is, kies dan voor een langer bureau. Dit biedt extra ruimte om spullen op te bergen of samen te werken.


Waar moet een ergonomisch bureau voldoen?

Een ergonomisch bureau is speciaal ontworpen voor comfortabel en gezond werken. De Arbowet stelt regels op, zoals de afmetingen beschreven in de normen NEN EN 527 en NPR 1813.

Het bureau moet breed en diep genoeg zijn, en u moet de hoogte kunnen aanpassen. Dit is belangrijk omdat u zo de hoogte van het bureau aan uw lichaamslengte kunt aanpassen. De juiste zithoogte bereikt u wanneer u uw voeten plat op de grond zet en uw knieën een hoek van 90-100 graden maken.


Hoe zorg ik voor een juiste werkhouding?

Een goede werkhouding is belangrijk om de werkdag zonder lichamelijke klachten door te komen. Als uw werkplek goed is afgesteld, kunt u een hoop klachten voorkomen. Wanneer mensen kampen met nek- en rugklachten, zijn deze namelijk vaak terug te voeren op een foute werkhouding. Uw bureau op de goede hoogte instellen is van groot belang om een goede werkhouding aan te nemen, net als een goede zithouding en de juiste plaats van uw bureau. We lichten in onderstaande alinea's toe hoe u kunt zorgen voor een goede werkhouding.

Wat is de ideale hoogte van een bureau?

Wilt u zorgen voor die goede werkhouding? Dan is het belangrijk om uw bureau op de ideale hoogte in te stellen. Een goed bureau is in hoogte verstelbaar van 62cm tot 86cm. Binnen dit bereik moet iedere werknemer immers comfortabel kunnen zitten. Uw lichaamslengte speelt hierbij een belangrijke rol. Om u een handvat te geven bij het instellen van uw bureauhoogte, hebben we een richtlijn samengesteld van de juiste hoogte van het bureaublad dat past bij uw lichaamslengte. Natuurlijk is dit alsnog per persoon verschillend. Zorg er dus voor dat u achter uw bureau de juiste werkhouding kunt aannemen.

In hoogte verstelbaar bureau
Lichaamslengte Bureauhoogte
150cm 62cm
155cm 64cm
160cm 66cm
165cm 68cm
170cm 70cm
180cm 74cm
185cm 76cm
190cm 78cm
195cm 80cm
200cm 82cm

Hoe kan ik de ideale hoogte van het bureau instellen?

Begin met het instellen van de hoogte van uw bureaustoel:
• Zorg ervoor dat uw voeten plat op de grond rusten.
• Houd uw knieën in een hoek van ongeveer 90 graden voor minder druk op de dijen en een goede bloedcirculatie.

Pas vervolgens de hoogte van uw bureau aan:
• Zodat uw onderarmen parallel aan de grond zijn wanneer uw ellebogen op het bureau rusten.
• Zorg ervoor dat de hoek van uw ellebogen ongeveer 90 graden is om spanning in schouders en nek te voorkomen.

Voor computergebruikers:
• Zet de bovenkant van uw beeldscherm op ooghoogte om nekpijn te voorkomen.
• Plaats het toetsenbord zo dat uw onderarmen parallel aan de grond blijven tijdens het typen.
• Houd de muis binnen handbereik om onnodige spanning te voorkomen.

Voor gebruikers van verstelbare staande bureaus:
• Stel de hoogte zo in dat uw ellebogen een hoek van 90 graden vormen wanneer u staat.
• Varieer tussen zittend en staand werken gedurende de dag om de belasting op uw lichaam te verminderen.

Wilt u meer weten over hoe u de ideale hoogte kunt instellen? Lees dan onze blog waarin we de vereiste afmetingen van het bureau belichten.


Welke accessoires zijn handig?

Er zijn verschillende accessoires die handig kunnen zijn om uw bureauomgeving te verbeteren en te optimaliseren voor productiviteit en comfort. Hier zijn enkele voorbeelden

 • Monitorstandaard of -arm: Hiermee kunt u uw monitor op ooghoogte plaatsen, wat de nekspanning vermindert en een betere ergonomische positie bevordert.
 • Toetsenbord- en muissteunen: Deze accessoires helpen bij het handhaven van een neutrale polshouding, wat kan helpen bij het voorkomen van pols- en armklachten.

 • Kabelmanagement: Houd uw bureau netjes en georganiseerd door kabels weg te werken met kabelgoten, kabelclips of kabelbinders.
 • Bureaulamp: Zorg voor voldoende verlichting op uw werkplek om vermoeidheid van de ogen te verminderen en de productiviteit te verhogen.
 • Ladekast: Hiermee kunt u uw kantoorbenodigdheden zoals pennen, papier en andere kleine items netjes opbergen en binnen handbereik houden.
 • Vloerbeschermer: Beschermt uw vloer tegen krassen en slijtage door uw bureaustoel soepel te laten rollen.
 • Documenthouder: Handig voor het plaatsen van documenten op ooghoogte tijdens het typen of lezen, om nekbelasting te verminderen. 


Creëer de ideale werkomgeving met Officetopper

Op zoek naar het ultieme bureau? Bij Officetopper vindt u precies wat u nodig heeft! Of u nu op zoek bent naar een compact bureau, een bureau met opbergruimte, of een zit sta bureau, bij ons vindt u gegarandeerd het ideale bureau voor uw interieur. Ons uitgebreide assortiment biedt diverse opties die aan uw wensen voldoen.

Zorgen voor een ergonomische thuiswerkplek


Bureau kopen bij Officetopper?

Bent u op zoek naar een nieuwe werkplek? Officetopper biedt een breed scala aan bureaus die aan elke behoefte en budget voldoen, zoals rechte bureaus, zit sta bureaus, directiebureaus en zelfs tweedehands opties.

Bestel gemakkelijk online of bezoek onze showroom in Raamsdonksveer om de verschillende opties te bekijken en uit te proberen. Met ons uitgebreide assortiment, scherpe prijzen en persoonlijke service vindt u gegarandeerd het bureau dat perfect bij uw wensen aansluit. Bij Officetopper bent u aan het juiste adres!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.