Navigatie

Officetopper kantoormeubelen een groot assortiment nieuw en gebruikt kantoormeubilair
Winkel Opties
Categorie
 1. Staande akoestische scheidingswanden (8)
 2. Akoestische kasten (8)
 3. Akoestische plafond- en wandpanelen (5)
 4. Akoestische scheidingswanden (15)
 5. Akoestisch meubilair (2)
Prijs
€ 0 € 3119 € 0 t/m € 3119
Breedte in cm
40 160 40 t/m 160
Diepte in cm
40 120 40 t/m 120
Waarom Officetopper?
 • Gratis advies
  Neem contact op om door een van onze ervaren medewerkers geadviseerd te worden of om een afspraak te maken.
 • Veilig betalen
  Betaal via iDeal, MisterCash, MasterCard, Maestro, Visa, factuur of pinnen/contant (bij afhalen).
 • Gratis levering
  Bestellingen boven €200,- excl. btw wordt deze GRATIS verzonden! (Actie geldt alleen in NL m.u.v. de Waddeneilanden)
 • Levering in België
  Wij leveren óók in België! Bezorgkosten: €29,50 excl. btw.
 • Ruim 30 jaar ervaring
  Ervaring is iets wat je niet kunt leren. Hier is tijd voor nodig. Ons bedrijf heeft reeds meer dan 30 jaar lang ervaring in het leveren en inrichten van kantoorpanden. 
 • Snelle levering
  Het snel leveren van uw bestelde goederen staat bij ons hoog in het vaandel. 
 • 1500 m² showroom
  Kom kijken in onze uitgebreide showrooms en magazijnen. Hier vindt u gebruikt, nieuw en maatwerkmeubelen. Wij zijn elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00 uur!
Bezoek onze showroom!

 

Officetopper: nieuw en gebruikt kantoormeubilair
Kom ook langs in onze showroom en bekijk ons zeer uitgebreide assortiment nieuw en 2e hands kantoormeubilair.
Bekijk hier onze openingstijden ›

 

Akoestiek

 31 artikel(en)
Toon:
+ Filters

1-30 van 31

 1. 1
 2. 2

1-30 van 31

 1. 1
 2. 2

Akoestische oplossingen voor op het kantoor

Akoestiek is van groot belang in uw werkruimte. Het komt vaak voor dat kantoorpanden gehorig zijn en uw medewerkers met geluidsoverlast te maken hebben. Een ideale oplossing voor dit probleem is bijvoorbeeld akoestische- scheidingswand of ophangelement. Deze producten zorgen ervoor dat nagalm in uw werkruimte wordt verminderd. Dit houdt in dat de geluidgolven die in de ruimte worden geproduceerd verkort worden en niet blijven rondzwerven. Meer weten over dit onderwerp? Klik dan op de meer/minder-knop en lees meer over akoestiek!

Lees meer/minder

Akoestiek verbeteren

Er bestaan verschillende manieren om de akoestiek te verbeteren. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

 • Vloerbedekking: De het begint allemaal bij het tapijt/vloerbedekking. Doordat de vloerbedekking meestal al een groot gedeelte van uw ruimte dekt, kunt u hier al een grote slag slaan. Akoestische tegels of tapijt bieden hier de oplossing voor.

 • Scheidingswanden: Akoestische scheidingswanden hebben eigenlijk twee functies. Ten eerste dienen ze natuurlijk om de akoestiek van uw ruimte te bevorderen. Ten tweede kunnen ze ook een frisse look aan uw werkruimte geven. In onze webshop vindt u een ruim assortiment scheidingswanden. Zo hebben we bijvoorbeeld in hoogte verstelbare akoestische panelen en zelfs verrijdbare scheidingswanden.

 • Ophangelementen: Heeft uw kantoor een hoog plafond? Wilt u minder nagalm in de hal? Dan bieden akoestische ophangelementen de uitkomst. Zoals de naam al verklapt, worden de elementen aan het plafond gemonteerd. Dit helpt met het reduceren van de nagalm en geeft tevens een unieke touch aan uw ruimte.

 • Akoestische kasten: De deuren van de akoestische kasten zijn gevuld met akoestisch foam. Zo heeft u niet alleen een kast die geruisloos open en dicht gaat, maar tegelijkertijd ook akoestische oplossing.

Akoestische isolatie vs absorptie

Tijdens ons werk komen we vaak bij klanten die werken met kantoortuinen waarbij een goede ruimte akoestiek van belang is om een prettige werkomgeving te creëren. We merken dat er vaak sprake is van verwarring tussen akoestische isolatie en - absorptie. Het gebeurd met enige regelmaat dat klanten een scheidingswand van 40cm hoog aanschaffen tussen 2 werkplekken en zich vervolgens verbazen over het feit dat de medewerkers elkaar nog steeds kunnen horen. Het is toch een akoestische scheidingswand? Wat een waardeloos ding is dat, wordt vervolgens geconcludeerd. Daarom leggen we de verschillen en uitleg van akoestische absorptie en -isolatie nog eens uit. Geluidsabsorptie is belangrijk om in een ruimte de nagalmtijd zo kort mogelijk te houden. 

Voorbeeld: in een kerk is de nagalmtijd in de regel heel lang. Het is zeer vervelend om in een dergelijke ruimte een gesprek te voeren of iemand in deze ruimte een telefoongesprek voert, dan wordt dit als storend ervaren. In de kerk zijn in de regel dan ook weinig absorberende elementen.

Geluidsabsorptie is eigenlijk uit te leggen als geluidsenergie die wordt omgezet in warmte. De geluidsgolven verdwijnen als het ware in het materiaal. Hoe groter het absorberend vermogen hoe minder geluidsgolven weerkaatsen. Het absorberend vermogen wordt weergegeven in een getal, namelijk de absorptiecoëfficiënt. Dit getal wordt weergegeven tussen de 0 en 1. De hoogte van de coëfficiënt is onder andere afhankelijk van de frequentie van de geluidsgolven.

Geluidsisolatie zorgt er voor dat het geluid niet van de ene naar de andere ruimte kan komen. Een product met een hoge oppervlaktemassa zorgt vaak voor een goede isolatie. Denk bijvoorbeeld aan beton. Geluidsisolatie wordt meestal gemeten d.m.v. De geluidsreductie die optreedt door toepassing van het isolerende materiaal. Dit wordt uitgedrukt in decibel. Ook hierbij is de frequentie van de geluidsgolven van belang. Het betreft dus 2 verschillende begrippen die wel met elkaar te maken hebben, maar op geheel eigen wijze kunnen worden beïnvloed. In de kantoortuin hebben we vaak te maken met geluidsabsorptie. Wij raden aan om in deze ruimten, wanneer het esthetisch en praktisch verantwoord is, om in ieder geval een zachte vloerbedekking te kiezen en zo mogelijk een goed akoestisch absorberend plafond. Deze grote oppervlakken kunnen de basis vormen voor een goede ruimte akoestiek. Dit kan worden aangevuld of vervangen door een aantal andere hulpmiddelen zoals akoestische scheidingswanden, meubelstukken met een groot absorberend vermogen zoals loungebanken, maar ook fullcolour visuals met een dikke kern van akoestisch absorberend materiaal. Heeft u vragen over of problemen met de akoestiek in uw kantoor, neemt u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Tweedehands akoestische panelen

Officetopper heeft ook tweedehands akoestische panelen.