Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Draaideurkasten

Wilt u de opbergruimte in uw kantoor of op uw werkplek uitbreiden? Dan is de draaideurkast een zeer goede optie. Stijlvol en praktisch, stevig en degelijk – en dit type kantoorkast biedt bovendien ontzettend veel opbergruimte. Verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en afmetingen. Op deze pagina vindt u ons complete assortiment aan draaideurkasten.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Wilt u de opbergruimte in uw kantoor of op uw werkplek uitbreiden? Dan is de draaideurkast een zeer goede optie. Stijlvol en praktisch, stevig en degelijk – en dit type kantoorkast biedt bovendien ontzettend veel opbergruimte. Verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en afmetingen. Op deze pagina vindt u ons complete assortiment aan draaideurkasten.

Draaideurkast kopen

Zoekt u een houten draaideurkast? Of juist een met een metalen omhuizing? Een hoge, of juist een lage? Onze draaideurkasten zijn er in verschillende soorten, maten en stijlen. En altijd voor een scherpe prijs. Deze kantoorkasten zijn voorzien van een draaideur en zorgen voor flink wat opbergruimte. Daarmee passen ze in iedere werkomgeving. Of dit nu op kantoor is, of thuis. Op deze pagina vindt u tevens de akoestische draaideurkast, chemiekast en brandvertragende archiefkast. Kortom: via onze webshop vindt u er altijd wel één die past binnen uw bedrijfs- of kantoorinterieur.


Waarom kiezen voor een draaideurkast?

Draaideurkasten zijn veel geziene gasten in verschillende kantoorruimtes. Ze zijn ideaal om uw spullen uit het zicht te leggen en zo voor een opgeruimde kantooromgeving te zorgen. Heeft u veel te maken met dossiers, papierwerk of documentatie? Dan bergt u deze óók nog veilig op. De meeste van onze draaideurkasten zijn immers voorzien van stevige, metalen deuren die uitgerust zijn met een degelijk (cilinder)slot. En dat terwijl deze kantoorkast tot de goedkoopste in zijn soort gerekend wordt! Zoals u ziet betekent dit echter niet dat deze kast in kwaliteit onderdoet. Onze draaideurkasten zijn doorgaans standaard ingericht met legborden, die over het algemeen tot maximaal vijftig kilo kunnen dragen. Daarom bieden de kasten een goede optie voor het archiveren van uw documentatie.
Heeft u vragen over een bepaalde kast? Neem dan gerust contact met ons op!

De voordelen op een rijtje

Naast bovengenoemde eigenschappen, kennen onze draaideurkasten nog een aantal voordelen. We sommen ze graag voor u op:

 • Uitgebreid aanbod: U heeft een ruime keuze uit ons uitgebreide assortiment; u vindt altijd wel een kast die binnen uw bedrijfs- of kantoorruimte past;
 • Goedkoop: Het is de voordeligste kast uit de categorie kantoorkasten;
 • Veelzijdig: De draaideurkast is voor veel verschillende typen gebruik geschikt;
 • Duurzaam: Gebruik van duurzame materialen en een duurzaam ontwerp;
 • Levertijd: Onze draaideurkasten zijn doorgaans snel leverbaar;
 • Uit voorraad: De draaideurkasten uit ons gebruikte assortiment zijn direct uit voorraad leverbaar;
 • Diverse afmetingen: De kasten met draaideuren in ons assortiment zijn leverbaar in verschillende afmetingen – zowel wat betreft breedte als de hoogte;
 • Verschillende soorten: Onze metalen draaideurkasten, de meest populaire soort, zijn er in diverse soorten; als chemiekast, brandvertragende draaideurkast of de standaard metalen draaideurkast.

Hoe kiest u voor een nieuwe kantoor draaideurkast?

In ons assortiment vindt u verschillende soorten kantoorkasten met draaideuren voor uw kantoor. Niet alleen de afmetingen zijn divers, ook het spectrum aan verschillende type kasten. Het materiaal waaruit de kast vervaardigd is, heeft te maken met het specifieke doel waar de kantoorkast voor dient. Zo zijn er bijvoorbeeld; houten, stalen, metalen of witte draaideurkasten. Voordat u er één gaat kopen, is het wél handig om met een aantal praktische factoren rekening te houden.


Welke ruimte heeft u?

Als u een draaideurkast wilt kopen, is het van belang om uzelf af te vragen waar u de kast gaat plaatsen. U dient namelijk rekening te houden met de deuren; in tegenstelling tot een roldeurkast of schuifdeurkast, slaan bij draaideurkasten de deuren immers naar buiten open. Wilt u de kast in een smalle ruime neerzetten? Of juist vlakbij een werkplek? Dan is het belangrijk om te bekijken of er voldoende doorloop- of zitruimte overblijft – en of de deuren wel genoeg ruimte hebben om geopend te worden.


Hoeveel opbergruimte heeft u nodig?

Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die u heeft – en de hoeveelheid opbergruimte die u nodig heeft – kunt u kiezen voor een specifieke afmeting van de kast. Het is namelijk belangrijk om te bepalen wat de breedte en de hoogte van de kast moeten zijn. Zo kunt u een lage draaideurkast, met daarop een topblad, naast uw bureau plaatsen om zo een verlengstuk van uw bureaublad te creëren, of zelfs om te gebruiken als printer- of bijzettafel. Een hoge variant gebruikt u juist in hogere ruimtes, als u meer opslagruimte nodig heeft. De breedtes van onze draaideurkasten variëren van minimaal 80cm tot maximaal 120cm. Dit verschilt uiteraard ook weer per kast.


Welk materiaal past bij uw interieur?

Zoekt u een zwarte draaideurkast? Dan zit u met onze kantoorkast met stalen omhuizing goed. Deze kasten zijn over het algemeen namelijk verkrijgbaar in de kleuren wit, aluminium, antraciet en zwart. Bent u juist zoekende naar een brandvertragende, of inbraakbestendige opbergruimte? Of juist een chemiekast om milieubelastende stoffen in op te slaan? Dan kiest u juist voor een kast met een volledig gelaste, stalen, dubbelwandige constructie die voorzien is van brandvertragende vulling. De brandvertragende kasten zijn verkrijgbaar in zwart of grijs, en onze chemiekasten in de kleur geel.

Ook als u juist een model met een warme, stijlvollere uitstraling in uw kantoor wilt plaatsen, bent u bij Officetopper aan het juiste adres. In dit geval kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een houten draaideurkast, die u geheel naar smaak kunt samenstellen. Deze kast wordt geleverd in diverse houtkleuren, wat maakt dat u deze goed kunt aanpassen op de rest van uw kantoorinterieur.

Tip! Kies verschillende kleuren omhuizing en deuren voor een speelse en unieke kantoorkast.


Draaideurkasten met diverse afmetingen

De afmeting die u kiest, heeft alles te maken met de ruimte die u heeft en waar u van plan bent de kast neer te zetten. We maken onderscheid in de hoogte, de breedte en de diepte van de kast.

De hoogte van de kast

De hoogte van een kast is erg belangrijk en heeft alles te maken met de plek waar u uw kast neerzet. De kast moet onder of bij uw bureau passen, juist in die ene krappe ruimte of in een kamer waarin ontzettend veel ruimte over is. We kunnen diverse formaten benoemen:

 • Lage kast met draaideur: tot 100cm
 • Middelhoge kast met draaideur: van 101cm tot 150cm
 • Hoge kast met draaideur: 150cm tot 200cm

De diepte van kasten met draaideuren

Ook qua diepte verschillende kasten van elkaar, al loopt dit niet zo ver uiteen als de hoogte. De minimale diepte is namelijk 38cm, terwijl de maximale diepte 60cm is. Deze laatstgenoemde is allesbehalve standaard; het is namelijk een speciale uitvoering. Erg functioneel als u veel opbergruimte nodig heeft!


Wat is een goedkope kast?

Wat is de goedkoopste draaideurkast?” Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Het vervelende hiervan is dat er niet echt een antwoord op te geven is. Dit komt omdat de prijs afhankelijk is van het gebruik van de kast. Zo is een (simpele) stalen draaideurkast uiteraard goedkoper dan een brandwerende kast. Een gebruikte vleugeldeurenkast is qua budget wel een voordelige keuze.


Alles voor uw kantoormeubilair

Liever eerst de kasten in het echt zien? Dat is zeker mogelijk, echter kunnen wij door ons brede aanbod niet alle kasten in onze showroom tentoonstellen. Wilt u een specifiek model of type zien, neem dan voor u bezoek contact met ons op. Onze showroom in Raamsdonksveer is elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00 uur. Wilt u vrijblijvend advies, plan dan een afspraak in zo kunnen wij u ervan verzekeren dat u tijdens u bezoek direct geholpen kan worden door één van onze ervaren verkopers.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.