Navigatie
 • Gratis verzending vanaf €300,- excl. btw
 • Kom langs in onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice
 • Beoordeeld met een 8.5 | 43 beoordelingen

Draaideurkasten

(16 artikelen)

Op zoek naar een draaideurkast voor uw kantoor? Van metaal tot hout of van laag tot hoog, op deze pagina vindt u ons complete assortiment kantoorkasten met draaideuren. Binnen deze categorie vindt u ook de akoestische draaideurkast, chemiekast en brandvertragende archiefkast.

 • Voor zowel Particulier als Zakelijk
 • Gratis verzending vanaf €300,- excl. btw
 • 1500m2 grote showroom
 • Gratis verzending vanaf €300,- excl. btw
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Draaideurkasten kopen

De draaideurkast is een veelvoorkomend type kast en wordt vaak gezien als een goedkoop alternatief voor de roldeurkast. Dit betekent echter niet dat ze voor elkaar onderdoen. De meeste draaideurkasten in onze webshop zijn uitgerust met stevige metalen deuren die voorzien zijn van goed (cilinder)slot. Zo bent u ervan verzekerd dat uw documenten veilig opgeborgen zijn en blijven. Ook zijn de kasten over het algemeen standaard ingericht met legborden, die vaak tot 50kg max. kunnen dragen, en bieden daarom een goede oplossing voor het archiveren van uw documentatie.

Benieuwd hoe u uw kantoor circulair in kunt richten? Bekijk dan onze gebruikte draaideurkasten.

Verschillende kantoor draaideurkasten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten kantoorkasten met draaideuren voor uw kantoor. Niet alleen de afmetingen zijn divers, maar zo ook het spectrum aan verschillende type kasten.

Het materiaal waaruit de kast vervaardigd is, heeft te maken met het specifieke doel waar de kantoorkast voor dient. Zo zijn er bijvoorbeeld; houten, stalen of metalen draaideurkasten. In de alinea’s hieronder wordt per categorie uitgelegd wat de voordelen van de verschillende kantoor kantoorkasten met draaideuren zijn.

stalen draaideurkast kantoor Officetopper

Metalen draaideurkasten / Stalen draaideurkasten

De stalen draaideurkast is een klassieke kantoorkast. De stalen deuren en ombouw van de kast zijn voorzien van een krasvaste poedercoating. Zo is niet alleen de materiaalkeuze duurzaam, maar ook de afwerking. De stevige deuren zijn voorzien van een draai-cilinderslot, en biedt daardoor een veilige opbergruimte. Onze stalen draaideurkasten zijn standaard voorzien van verstelbare legborden.

draaideurkast van hout voor kantoor Officetopper

Houten draaideurkasten

De houten draaideurkast is een veelgebruikte kantoorkast. Door de vriendelijke uitstraling van het materiaal is dit een kast die ook vaak buiten het kantoor gebruikt wordt, denk aan; wachtruimtes, kantines of vergaderruimtes. Ook deze houten variant is standaard voorzien van legborden en een set sleutels.

Chemiekasten met draaideuren Officetopper

Metalen chemiekasten met draaideur

Dit is een erg specifieke categorie en niet voor elke branche inzetbaar. De metalen kasten zijn knalgeel en voorzien van geperforeerde deuren. Wat nog meer speciaal is aan dit type draaideurkast zijn de lekvrije legborden. Deze zorgen bij een geval van lekkage de verschillende vloeistoffen niet met elkaar in contact kunnen komen.

Draaideurkast met akoestische draaideuren

Akoestische draaideurkasten

De akoestische draaideurkast verschilt niet veel van de houten variant. Het enige verschil tussen deze twee categorieën is dat de één van normale houten deuren is voorzien en de ander van houten deuren gevuld met akoestisch materiaal.

Draaideurkast brandwerend Officetopper

Brandvertragende draaideurkasten

De brandvertragende kast met vleugeldeuren is ideaal om gevoelige en/of belangrijke in op te slaan. Niet alleen de brandwerendheid van de kasten maakt de kast veilig, maar ook het driepunts grendelslot houdt ongewenste toegang tegen. De kasten zijn gebouwd volgens de DIN 4102 norm en voorzien van een 60mm dikke isolatielaag.

Een kantoorkast met draaideuren kopen, een aantal factoren om rekening mee te houden

Voordat u een kantoorkast met draaideuren gaat kopen is het handig om met een aantal praktische factoren rekening te houden.

Voor welk doel gaat u de kast gebruiken?

En van welk materiaal moet de kast gemaakt zijn? In de alinea hierboven staat per type draaideurkast uitgelegd welk materiaal geschikt is voor welk doel.

Heeft u genoeg ruimte voor de openslaande deuren?

In tegenstelling tot een roldeurkast of een schuifdeurkast, slaan bij een draaideurkast de deuren naar buiten open. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met doorloop-, beweeg- of zitruimte.

Welke afmeting moet de kast zijn?

Tip 2 gaat over de ruimte die de openslaande deuren innemen, maar het is ook belangrijk wat de breedte en de hoogte van de kast moeten zijn. Zo kunt u een lage kast, met daarop een topblad, gebruiken als verlengstuk van uw bureau of zelfs als printer- of bijzettafel.

Wat mag de kast kosten?

Er zit veel verschil in de prijzen van de vleugeldeurkasten, afhankelijk van het type. Officetopper biedt u ook de mogelijkheid om uw kantoor circulair in te richten met tweedehands kantoormeubelen. Zo kan de keuze voor een tweedehands draaideurkast hele voordelige, maar milieubewuste optie zijn.

De voor- en nadelen van een draaideurkast

Voordat u een keuze maakt willen wij u graag een overzicht bieden van alle voordelen en nadelen die aan een kast met draaideuren hangen.

 • - Uitgebreid assortiment = ruime keuze
 • - Voordeligste uit de categorie kantoorkasten
 • - Voor veel verschillende soorten gebruik geschikt
 • - Duurzame materialen en duurzaam ontwerp
 • - De nieuwe draaideur kasten zijn snel leverbaar
 • - De gebruikte draaideur kasten zijn direct uit voorraad leverbaar

De verschillende afmetingen

De kasten met draaideuren in ons assortiment zijn leverbaar in verschillende afmetingen. Onze stalen draaideurkasten, wat de meest populaire categorie is, zijn opgedeeld in verschillende soorten.

De hoogte van kasten met draaideuren

 • - lage draaideurkasten = tot 100cm
 • - middelhoge draaideurkasten = van 101cm tot 150cm
 • - hoge draaideurkasten = 150cm tot 200cm

De breedte van kasten met draaideuren

De breedtes variëren van minimaal 80cm tot maximaal 120cm. De minimale of maximale leverbare breedte verschilt per type kast.


De diepte van kasten met draaideuren

Ook qua diepte verschillende kasten van elkaar, maar deze loopt niet zo ver uiteen als de breedte. De minimale diepte is 38cm en de maximale diepte is 60cm. Deze laatstgenoemde is een speciale uitvoering van de Hoge stalen kast met vleugeldeuren en is daarmee niet standaard… maar daarentegen wel erg functioneel!Goedkope draaideurkasten

“Wat is de goedkoopste draaideurkast?” Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Het vervelende hiervan is dat er niet echt een antwoord op te geven is. Dit komt omdat de prijs afhankelijk is van het gebruik van de kast. Zo is een (simpele) stalen draaideurkast uiteraard goedkoper dan een brandwerende kast. De keuze voor een gebruikte vleugeldeurenkast, kan qua budget wel een voordelige keuze zijn.

Om uw keuze enigszins te versimpelen hebben wij met behulp van onze data een top 5 populaire draaideurkantoorkasten gemaakt.

Draaideurkantoorkasten bekijken in onze showroom

Liever eerst de kasten in het echt zien? Dat is zeker mogelijk, echter kunnen wij door ons brede aanbod niet alle kasten in onze showroom tentoonstellen. Wilt u een specifiek model of type zien, neem dan voor u bezoek contact met ons op!

Onze showroom, aan de Baileybrugweg 9 te Raamsdonksveer, is elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00 uur. Wilt u vrijblijvend advies, plan dan een afspraak in zo kunnen wij u ervan verzekeren dat u tijdens u bezoek direct geholpen kan worden door één van onze ervaren verkopers.