Navigatie
 • Gratis verzending vanaf €300,- excl. btw
 • Kom langs in onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice
 • Beoordeeld met een 8.7 | 57 beoordelingen

Kantoorkasten

(122 artikelen)

Tijd voor een nieuwe kantoorkast? Op deze pagina vindt u ons complete assortiment met kantoorkasten. Selecteer hiernaast direct de categorie die u zoekt of scroll naar beneden om alle modellen uit onze (online) collectie te zien. We hebben verschillende modellen kantoorkasten. Kies een kleur, afmeting of afwerking die bij u past en bestel uw kantoorkast gemakkelijk via onze website en profiteer van onze gratis verzending en diverse leveringsopties.

 • Voor zowel Particulier als Zakelijk
 • Gratis verzending vanaf €300,- excl. btw
 • 1500m2 grote showroom
 • Gratis verzending vanaf €300,- excl. btw
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Kantoorkasten kopen

Kantoorkasten komen in verschillende soorten en maten. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden die er zijn. Ons assortiment loopt uiteen van draaideurkasten tot aan brand(vertragende)kasten. Een ruim aanbod maakt het niet makkelijker om de juiste kast bij uw inrichting te kiezen. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij alle verschillende eigenschappen voor u op een rijtje gezet. Met name de manieren om een kast af te sluiten of welke soort deuren hij heeft zijn daarbij belangrijk. De verschillende kantoorkasten worden met sleutel geleverd, tenzij anders aangegeven.

Afsluitbare kantoorkasten met slot

Om de veiligheid van de opgeborgen spullen en eigendommen van het bedrijf of van uw collega's te garanderen, kunt u het beste voor een kantoorkast met slot kiezen. U heeft de keuze uit verschillende soorten sloten om uw kast te vergrendelen. Er zijn echter twee opties die het meest worden toegepast.

cilinderslot voor kantoorkasten
 • Cilinderslot Het cilinderslot is het meest voorkomende slot bij een kantoorkast. Het slotmechanisme bestaat uit een cilinder en een behuizing. Stiften, plaatjes of kogeltjes zorgen ervoor dat alleen de bijpassende sleutel in het slot past.
cijfersloten van kantoorkasten
 • Cijferslot Het cijferslot komt het vaakst voor bij lockerkasten of kluisjes. Dit is vooral omdat cijfercodes uitermate geschikt voor persoonlijk gebruik. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet voor elke werknemer een aparte sleutel aangemaakt te worden. En het grootste voordeel is dat er geen sleutel nodig is en deze dus ook niet kwijtgeraakt of verloren kan worden.

Type deuren van een kantoorkast

Zoals u misschien al opgevallen is zijn er op deze pagina kasten te vinden met diverse soorten deuren. De manier waarop een kast opent is belangrijk als u rekening moet houden met de ruimte op het kantoor of in de werkruimte.

 • Roldeur of rolluik We beginnen direct met een van de meest voorkomende kasten op het kantoor, namelijk degene met de roldeuren. Het grote voordeel van een roldeur of rolluik is dat deze zich binnen in de kast oprolt. Zo is het dus niet nodig om rekening te houden met openslaande deuren. Er zijn kasten voor op kantoor met horizontale en/of verticale roldeuren of met één of twee rolluik(en) (afhankelijk van de breedte).
 • Draaideur Een echte klassieker in het assortiment. Wanneer u kiest voor een draaideurkast is het verstandig om rekening te houden met de openslaande deuren. Dit model behoort tot de goedkopere modellen uit het assortiment. Op werkplaatsen wordt vaak de metalen draaideurkast gebruikt, maar voor op het kantoor is de houten kast met draaideuren een stijlvol alternatief.
 • Schuifdeur De schuifdeurkast wordt vaak gezien als het luxere, chiquere broertje van de bovengenoemde twee types. Ook deze kast is leverbaar met metalen of houten ombouw. Tip: de akoestiek verbeteren? Bekijk dan eens onze akoestische schuifdeurkasten!

Trends en kleuren

Zoals bij iedere vorm van inrichting, doen zich ook bij de kasten op kantoor bepaalde trends voor. Zoals hierboven al te lezen is, blijkt dat de roldeurkast de laatste jaren vele malen populairder dan de Good Old draaideurkast. Ook het soort kast is gevoelig voor veranderen en trends. Zo waren vroeger de metalen kasten met metalen roldeur erg in trek. Inmiddels worden kasten met deuren van kunststof vaker gebruikt. Bij het woord ‘kantoor’ denken we al snel aan grijze of crèmekleurige kasten. Maar dit is tegenwoordig lang niet altijd meer zo. Kleuren als wit, aluminium maar ook fellere of rustgevende kleuren zijn flink in populariteit gestegen. Ook afwerkingen, bijvoorbeeld een houten toplaag, zijn erg in trek. Het zelfs mogelijk om kasten grotendeels zelf te ontwerpen en te personaliseren.

kantoorkasten kopen

Meer over onze kasten

Uiteraard vindt u op onze website de volledige collectie in het assortiment van Officetopper.com. Liever een kast zelf bekijken? Plan dan een afspraak met een van onze adviseurs in bij onze showroom in Raamsdonksveer. Wij helpen u graag! Ook voor een gebruikte kast bent u trouwens bij Officetopper aan het juiste adres. Onder het kopje kasten, in de zwarte balk bovenaan de website, vindt u ons complete assortiment gebruikte kasten voor op kantoor voor scherpe prijzen.