Navigatie

Akoestische scheidingswanden

(37 artikelen)

Akoestische scheidingswanden zijn een eenvoudige oplossing om de akoestiek in uw kantoorruimte te verbeteren. Ze verbeteren niet alleen de akoestiek, maar zorgen ook voor een stukje privacy. In ons assortiment vindt u drie verschillende soorten scheidingswanden: staand, verrijdbaar of opzetwanden.

Meer info over de stofsoorten: Velito | Berta | Lucia

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • Gratis verzending in NL vanaf €300,- excl. btw
 • 1500m2 grote showroom
 • Gratis verzending in NL vanaf €300,- excl. btw
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Akoestische scheidingswanden kopen

Er zijn veel verschillende type scheidingswanden op de markt. Maar welke akoestische oplossing gaat uw probleem verhelpen? In de tekst hieronder proberen wij zoveel mogelijk uit te leggen. Mocht er een vraag niet tussen staan? Laat het ons weten!

Hoe kies ik de juiste akoestische scheidingswanden voor kantoor?

Aan de hand van een aantal vragen (en antwoorden) hopen wij u zover mogelijk op weg te helpen bij het kiezen van de juiste akoestische wand.

1. Wat is een akoestische scheidingswand?

Akoestische scheidingswanden worden vaak gebruikt in kantoorruimtes waar veel hinder is van galm en echoënde muren. Vaak worden deze wanden op bureaus gemonteerd of wordt een staande wand tussen de werkplekken geplaatst. Scheidingswanden komen in verschillende types, afmetingen, kleuren en vormen.

4. Welk type akoestische scheidingswand heb ik nodig?

Op onze webshop vindt u diverse type scheidingswanden: van bureau scheidingswanden tot mobiele scheidingswanden. De verschillende soorten kunnen alleemaal een ander doel dienen. Zo kan een akoestische bureau scheidingwand een werkplek meer privacy geven. Terwijl een mobiele wand snel een aparte (vergader)ruimte kan creëren.

verschillende soorten akoestische scheidingswanden

3. Hoe werkt een akoestische scheidingswand?

Akoestische wanden bevatten zoals eerder genoemd geluid absorberend materiaal. Dit materiaal, afhankelijk van de toegepaste hoeveelheid, bepaald de akoestische werking van een scheidingswand.

Wanneer een ruimte bestaat uit harde wanden zal er veel galm zijn. Door gebruikt te maken van akoestische scheidingswanden neemt de galm af, dit komt door het absorberende materiaal.

Hoe_werkt_een_akoestische_scheidingswand_Officetopper

2. Wat zit er in een akoestische scheidingswand?

Waaruit bestaat nu eigenlijk zo'n wand? Eigenlijk is het niets meer dan een (houten) frame met in het midden een akoestische vulling/isolerend materiaal. Dit frame wordt gestoffeerd zodat het mooi afgewerkt in een kantoor geplaatst kan worden.

Wat zit er in een akoestische scheidingswand? binnenkant akoestische scheidingswand met akoestisch aborberend schuim

5. Hoe monteer ik een akoestische scheidingswand?

Ook wat de montage van de wanden betreft zijn er verschillende oplossingen. De meest voorkomende manier van monteren is het vastschroeven onder het bureaublad. Ook bestaan er klemmen, deze oplossing zorgt ervoor dat u het scherm makkelijk kunt verwijderen. In ons assortiment vindt u ook verstelbare scheidingswanden. Bij deze categorie wordt eerst een klem vastgeschroefd op het bureaublad, waarna vervolgens een scheidingswand ingehangen wordt. De wand is dan eenvoudig in hoogte te verstellen door de klem losser te draaien.

bladdrager montage akoestische scheidingswanden
verstelbare klem voor akoestische scheidingswanden Officetopper
Bladklem voor akoestische scheidingswanden Officetopper

6. In welke ruimtes worden akoestische wanden gebruikt?

Akoestische oplossingen worden vaak gebruikt op het kantoor. De ruimtes binnen een kantoor waar vaak akoestische (scheidingswanden) worden toegepast zijn:

 • Werkplekken
 • Flexwerkplekken
 • Kantoortuinen
 • Callcenters
 • Vergaderruimtes
 • Lounge plekken
 • Entrees

Voordelen van akoestische scheidingswanden

Benieuwd wat de voordelen van een akoestisch scheidingspaneel zijn? Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

 • - Geluid dempen/absorberen
 • - Indelen van een ruimte
 • - Creëren van een individuele werkplek (privacy)
 • - Het aankleden van uw kantoor

Verbeteren van kantoor akoestiek

Wilt u de akoestiek van uw kantoorruimte verbeteren? Dan zijn de akoestische scheidingswanden een perfecte oplossing. Door de verschillende types kan deze oplossing altijd toegepast worden. Meer weten over de akoestische oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Verschillende type scheidingswanden

De bureauscheidingswanden met akoestische vulling zijn de meest eenvoudige en snelste oplossing om van een galmende kantoorruimte af te komen. Deze akoestische panelen zijn vast te schroeven onder het bureau of met houders aan het bureau te klemmen. Hierdoor kunt u binnen no-time verandering in de akoestiek van uw ruimte brengen.

Verrijdbare akoestische scheidingswanden zijn erg handig om een grote open ruimte in te delen. Deze akoestische panelen op wielen zijn eenvoudig van plek A naar B te rijden, zo kan er overal en altijd een aparte vergaderruimte of werkruimte gecreërd worden.

Akoestische scheidinswanden voor bureaus

In diverse stofgroepen en kleuren verkrijgbaar.

Mobiele scheidingswanden met akoestische vulling

In diverse stofgroepen en kleuren verkrijgbaar.