Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Akoestische scheidingswanden

Bent u op zoek naar een eenvoudige, praktische én stijlvolle manier om de akoestiek in uw kantoorruimtes te verbeteren? Dan zijn onze akoestische scheidingswanden dé oplossing. Deze scheidingswanden absorberen geluid en zorgen ook nog eens voor meer privacy rondom de werkplekken. Win-win, dus! Op deze pagina bekijkt u ons complete assortiment.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Akoestische scheidingswanden kopen

Er zijn veel verschillende type akoestische scheidingswanden op de markt. Daarom is het van belang om de juiste keuze te maken uit deze diverse soorten. Officetopper helpt u daar graag bij door middel van de tekst hieronder. Hier worden onder anderen een aantal vragen gesteld en beantwoord die u helpen bij het maken van de juiste keuze. Mocht er een vraag niet tussen staan? Laat het ons weten!

Een afgezonderde werkplek creëren met bureauscheidingswanden


Hoe kies ik de juiste akoestische scheidingswanden voor kantoor?

Aan de hand van een aantal vragen (en antwoorden) hopen wij u zover mogelijk op weg te helpen bij het kiezen van de juiste akoestische wand.

1. Wat is een akoestische scheidingswand?

Akoestische scheidingswanden worden vaak gebruikt in kantoorruimtes waar veel hinder is van galm en echoënde muren. Vaak worden deze wanden op bureaus gemonteerd of wordt een staande wand tussen de werkplekken geplaatst. Scheidingswanden komen in verschillende types, afmetingen, kleuren en vormen.

2. Wat zit er in een akoestische scheidingswand?

Waaruit bestaat nu eigenlijk zo'n wand? Eigenlijk is het niets meer dan een (houten) frame met in het midden een akoestische vulling/isolerend materiaal. Dit frame wordt gestoffeerd zodat het mooi afgewerkt in een kantoor geplaatst kan worden.

3. Hoe werkt een akoestische scheidingswand?

Akoestische wanden bevatten zoals eerder genoemd geluid absorberend materiaal. Dit materiaal, afhankelijk van de toegepaste hoeveelheid, bepaald de akoestische werking van een scheidingswand. Wanneer een ruimte bestaat uit harde wanden zal er veel galm zijn. Door gebruikt te maken van akoestische scheidingswanden neemt de galm af, dit komt door het absorberende materiaal.

4. Welk type akoestische scheidingswand heb ik nodig?

Op onze webshop vindt u diverse type scheidingswanden: van bureau scheidingswanden tot mobiele scheidingswanden. De verschillende soorten kunnen alleemaal een ander doel dienen. Zo kan een akoestische bureau scheidingwand een werkplek meer privacy geven. Terwijl een mobiele wand snel een aparte (vergader)ruimte kan creëren.

5. Hoe monteer ik een akoestische scheidingswand?

Ook wat de montage van de wanden betreft zijn er verschillende oplossingen. De meest voorkomende manier van monteren is het vastschroeven onder het bureaublad. Ook bestaan er klemmen, deze oplossing zorgt ervoor dat u het scherm makkelijk kunt verwijderen. In ons assortiment vindt u ook verstelbare scheidingswanden. Bij deze categorie wordt eerst een klem vastgeschroefd op het bureaublad, waarna vervolgens een scheidingswand ingehangen wordt. De wand is dan eenvoudig in hoogte te verstellen door de klem losser te draaien.

6. In welke ruimtes worden akoestische schermen gebruikt?

Akoestische oplossingen worden vaak gebruikt op het kantoor. De ruimtes binnen een kantoor waar vaak akoestische (scheidingswanden) worden toegepast zijn: werkplekken, flexwerkplekken, kantoortuinen, callcenters, vergaderruimtes, lounge plekken en entrees


Verbeteren van kantoor akoestiek

Wilt u de akoestiek van uw kantoorruimte verbeteren? Dan zijn de akoestische scheidingswanden een perfecte oplossing. Door de verschillende types kan deze oplossing altijd toegepast worden. Meer weten over de akoestische oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Verschillende type scheidingswanden

De bureauscheidingswanden met akoestische vulling zijn de meest eenvoudige en snelste oplossing om van een galmende kantoorruimte af te komen. Deze akoestische panelen zijn vast te schroeven onder het bureau of met houders aan het bureau te klemmen. Hierdoor kunt u binnen no-time verandering in de akoestiek van uw ruimte brengen. Verrijdbare akoestische scheidingswanden zijn erg handig om een grote open ruimte in te delen. Deze akoestische panelen op wielen zijn eenvoudig van plek A naar B te rijden, zo kan er overal en altijd een aparte vergaderruimte of werkruimte gecreëerd worden. De staande scheidingswanden zijn ideaal om in statische en grotere ruimtes op te delen in kleine delen. Door middel van het gebruik van akoestische wanden creëert u nette afscheidingen en verbetert u de akoestiek wat bevorderlijk is voor de werksfeer.

Een afgezonderde werkplek creëren met staande scheidingswanden


Voordelen van akoestische scheidingswanden

Akoestische wanden draaien om het creëren van scheidingen in ruimtes en tegelijkertijd de akoestiek de verbeteren wat ten goede komt van de werksfeer. Hiervoor zijn er verschillende types die ieder ook eigen voordelen hebben. Benieuwd wat de voordelen van een akoestisch scheidingspaneel zijn? Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

 • Geluid dempen/absorberen: Geluid dempen/absorberen is belangrijk voor de akoestiek in uw ruimte. Zoals is uitgelegd bij vraag 3 zorgt een de akoestische werking van de scheidingswand ervoor dat geluid wordt geabsorbeerd en niet weerkaatst. Dit zorgt voor een prettige werksfeer.
 • Indelen van een ruimte: Naast dat deze wanden een akoestische werking hebben, blijven het scheidingswanden. Daarom zijn deze ideaal om een ruimte in te delen in verschillende stukken. Gebruik de akoestische schermen om verdelingen te maken en rust te creëren in een grotere ruimtes.
 • Creëren van een individuele werkplek: U creëert gemakkelijk een aparte werkplek door het gebruik van een bureauscheidingswand. Zo kunt u deze inzetten bij een duobureau of maakt u een werkplek met privacy door aan de bureauscheidingswand ook nog zijpanelen toe te voegen.
 • Het aankleden van uw kantoor: De scheidingswanden zijn beschikbaar in diverse kleuren en stofsoorten. De wanden bevorderen de akoestiek of verdelen een grote ruimte maar zijn door de verschillende kleuren en stofferingen ook stijlvolle items die sfeer brengen in uw kantoorruimte.

Akoestische scheidingswanden kopen bij Officetopper

In onze webshop vind u het gehele assortiment aan akoestische schermen en panelen. Hier kiest u gemakkelijk het juiste type, kleur en stoffering. Door middel van keuze voor premium levering monteren wij het op de door u gewenste plek. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons of kom langs in onze showroom. U wordt dan door een van onze medewerkers geholpen die u vakkundig advies kunnen bieden bij het uitzoeken van de juiste akoestische wanden.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.