Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Vergadertafels

Een ruime, stijlvolle vergadertafel zorgt voor comfortabele meetings en een professionele indruk. Zoekt u een aantal nieuwe vergadertafels voor uw kantoor? Dan bent u bij Officetopper aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u een ruim aanbod aan vergadertafels in verschillende maten, kleuren en stijlen. Of u nu zoekt naar een vergadertafel voor 4 personen of een tafel waaraan 16 personen kunnen plaatsnemen; u vindt er altijd één naar wens. Bekijk en bestel ons assortiment op deze pagina.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Vergadertafels kopen voor uw comfortabele conferentieruimte

Een goede vergadering begint bij een goede vergadertafel. Een plek waaraan u ontspannen kunt zitten, en een tafel die ervoor zorgt dat er een juiste sfeer in de vergaderruimte wordt gecreëerd. Een vergadertafel is immers dé spil in uw vergaderruimte. Juist daarom bieden we met ons ruime assortiment veel mogelijkheden wat betreft de verschillende vergadertafels. Of u nu zoekt naar een neutrale vergadertafel tegen een scherpe prijs, een design vergadertafel met een luxe uitstraling of juist een vergadertafel met ingebouwd stopcontact.

Vergadertafels voor kantoor kopen


Welke soorten vergadertafels zijn er?

Als u een kijkje in onze webshop neemt, zult u vast al gauw zien dat onze vergadertafels beschikbaar zijn in tal van vormen, maten en kleuren. Stuk voor stuk belangrijke eigenschappen die zorgen voor een specifieke uitstraling van de kantoortafel. Afhankelijk van de ruimte die u heeft, en het aantal personen waaraan u plaats wilt bieden, past er altijd een specifieke vorm het beste bij u. Welke vormen er zijn, lichten we eerst aan u toe:

 • Rechthoekige vergadertafels | De meest voorkomende vergadertafel in ons assortiment: dat is de rechthoekige vergadertafel. Deze tafel heeft een recht blad, en is er van klein tot groot. Het voordeel van deze vergadertafel is dat hij zeer efficiënt is, doordat u de gehele ruimte van het tafelblad optimaal kunt gebruiken.
 • Vierkante vergadertafels | De vierkante vergadertafel is ideaal als u een ruime vergaderruimte hebt die zowel in de breedte als in de diepte ruimte biedt. U kunt met meerdere personen rondom de tafel plaatsnemen, waardoor deze tafel zorgt voor een huiselijke sfeer én een optimaal gebruik van de ruimte.
 • Tonvormige vergadertafels | Een ander model dat u regelmatig tegenkomt in ons assortiment, is de tonvormige vergadertafel. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het blad van deze tafel de vorm van een ton. De korte zijdes van de tafel zijn recht, terwijl de lange zijdes een ronding hebben als bij een ovale vergadertafel.
 • Ovale vergadertafels | Heeft u een lange vergaderruimte, en zoekt u een tafel waar u rondom kunt zitten? Dan is een ovale vergadertafel de perfecte tafel voor u. Deze tafel heeft de huiselijke sfeer van een ronde tafel, maar biedt op een meer efficiënte manier de ruimte aan uw medewerkers, doordat de tafel langer is.
 • Ronde vergadertafels | Het letterlijke middelpunt in de vergaderruimte: de ronde vergadertafel. Deze kantoortafels kenmerken zich door hun huiselijke sfeer, doordat iedereen rondom de tafel plaatsneemt en elkaar dus kan aankijken. De tafel biedt plaats tot wel 8 personen – afhankelijk van het formaat.
 • Inklapbare vergadertafels | Hoewel het niets over de vorm zegt, is de inklapbare vergadertafel zeker het benoemen waard. Deze vergadertafel is doorgaans rechthoekig, maar is uniek in zijn soort doordat hij inklapbaar is. Zo bergt u de tafel eenvoudig op als u hem niet meer nodig heeft.

Welke formaten zijn er verkrijgbaar?

Naast de vormen kunnen we onze vergadertafels ook onderscheiden op basis van hun formaat. Zoekt u bijvoorbeeld een grote vergadertafel, waaraan tenminste 10 personen kunnen plaatsnemen? Een tafel met een breedtemaat van 320cm, tot wel 520cm? Of plaatst u liever een kleine vergadertafel in uw kantoorruimte? Een tafel waaraan 4 tot 8 personen kunnen vergaderen – met een formaat tot 240cm breed? U vindt het allemaal in onze webshop. Ook als u juist zoekt naar een hoge vergadertafel, waaraan u staand of op een barkruk kunt vergaderen, bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk het assortiment op deze pagina, gebruik de filteropties en bestel de door u gewenste tafel!


Welke kleuren worden aangeboden?

Uiteraard is kleur ook een belangrijke eigenschap van uw nieuwe vergadertafel. Zoekt u bijvoorbeeld een zwarte vergadertafel? Of wilt u toch een lichte ruimte creëren, en gaat u voor een witte vergadertafel? Liever een combinatie van deze kleuren met een houten blad? Ook dat is geen probleem. De meeste van onze vergadertafels zijn verkrijgbaar met metalen onderstel en melamine blad, dat in diverse houtkleuren beschikbaar is. En ook als u een volledig houten vergadertafel wilt, bent u bij ons aan het juiste adres. Enkele tafels in ons assortiment zijn immers voorzien van een massief houten onderstel.

Vergadertafels in diverse kleuren kopen


Waarom kiezen voor een goede vergadertafel?

De vergaderruimte is het liefst een ruimte waar het barst van de inspiratie en creativiteit, zodat er tijdens de meeting tot de beste ideeën gekomen kan worden. En, hoe gek het ook klinkt; ook een goede vergadertafel helpt hier aan mee. Aan een goede vergadertafel vergadert u immers op de juiste hoogte, met voldoende ruimte om comfortabel te kunnen zitten en vrij te kunnen bewegen. De juiste hoogte zorgt ervoor dat u een juiste zithouding aan kunt nemen, terwijl voldoende ruimte zorgt voor een opgeruimder hoofd en daarmee ook een hogere productiviteit. Daarnaast helpt een goede tafel ook nog eens om de vergaderruimte er aantrekkelijk en stijlvol uit te laten zien. En dat draagt weer bij aan de inspiratie en motivatie. Natuurlijk is het ook belangrijk om hierbij te kiezen voor comfortabele, ergonomische en stijlvolle vergaderstoelen én goed na te denken over de verdere inrichting van de vergaderruimte.


Dynamisch vergaderen aan een zit-sta vergadertafel

Afwisselen tussen zittend en staand werken wordt steeds populairder. Deze opkomst van dynamisch werken verplaatst zich ook steeds meer naar de vergaderruimte. Want ook tijdens het vergaderen kan een dynamische werkhouding zorgen voor frisse energie en betere ideeën. In ons assortiment vindt u daarom ook een aantal zit-sta vergadertafels. Deze tafels zijn voorzien van een elektrische hoogteverstelling, wat het extra makkelijk maakt om tijdens het vergaderen snel te wisselen van werkhouding.


Hoeveel personen passen aan de vergadertafels?

Wilt u vergaderen met 4 personen? Of met 16 personen? Dan heeft u in beide gevallen een geheel andere vergadertafel nodig. Hoeveel personen er om een tafel passen, is dus geheel afhankelijk van het formaat dat u kiest. In onderstaande voorbeelden leest u per afmeting af hoeveel stoelen, en dus personen, rondom de tafel passen. Hierbij is uitgegaan van een stoel met een breedte van 60cm. Daarnaast is het aantal personen ook afhankelijk van de vorm van de tafel. Daarom vindt u in onderstaande voorbeelden het aantal personen dat aan een vergadertafel past, gespecificeerd op het type vergadertafel. Zoekt u een tafel voor een specifieke hoeveelheid personen? Dan kunt u altijd gebruik maken van de filteropties.


Rechthoekige vergadertafels

Om te bepalen hoeveel personen er aan een rechthoekige tafel passen, is het belangrijk om te weten welk type onderstel de tafel heeft. Zo passen aan een vergadertafel met een 4-poots of T-poots onderstel meer mensen, dan aan een vergadertafel met wangenonderstel. Dit komt doordat er bij de eerste twee type onderstellen ook personen passen aan het hoofd van de tafel. In onderstaande voorbeelden is dan ook rekening gehouden met deze tafels:

vergadertafel voor 4 personen

4 tot 6 personen | 180x90cm

vergadertafel tot 6 personen

4 tot 6 personen | 180x120cm

vergadertafel voor 4 tot 6 personen

4 tot 6 personen | 200x100cm

vergadertafel voor 6 tot 8 personen

6 tot 8 personen | 240x100cm

vergadertafel voor 8 tot 10 personen

8 tot 10 personen | 320x120cm

vergadertafel voor 10 tot 12 personen

10 tot 12 personen | 420x120cm

vergadertafel voor 12 tot 14 personen

12 tot 14 personen | 480x120cm

vergadertafel voor 14 tot 16 personen

14 tot 16 personen | 520x120cm


Ronde tafels

Ook bij ronde vergadertafels scheelt de hoeveelheid personen op basis van het onderstel, maar ook het type stoel dat gebruikt wordt. In onderstaande afbeelding geven we u een schatting van het aantal personen dat aan de ronde tafel past.

ronde vergadertafel voor 2 tot 3 personen

2 tot 3 personen | diameter: 80cm

ronde vergadertafel voor 3 tot 4 personen

3 tot 4 personen | diameter: 100cm

ronde vergadertafel voor 4 personen

4 personen | diameter: 120cm

ronde vergadertafel voor 5 tot 6 personen

5 tot 6 personen | diameter: 140cm

ronde vergadertafel voor 7 tot 8 personen

7 tot 8 personen | diameter: 160cm


Vierkante vergadertafels

Een vierkante vergadertafel is doorgaans uitgerust met een 4-poots onderstel. Dat maakt dat er aan elke kant een bepaald aantal personen plaats kan nemen. Hoeveel personen passen aan een vierkante vergadertafel, vindt u in onderstaande afbeeldingen.

vierkante vergadertafel voor 2 personen

2 personen | 80x80cm

vierkante vergadertafel voor 4 personen

3 tot 4 personen | 120x120cm

vierkante vergadertafel 6 tot 8 personen

6 tot 8 personen | 160x160cm


Essentiële accessoires

Accessoires voor vergadertafels kunnen uw vergaderruimte comfortabeler en professioneler maken. Dit is vooral belangrijk in bedrijven waar veel vergaderd wordt en waar goede voorzieningen zoals stroomvoorziening en kabelmanagement essentieel zijn. Hier is een lijst van handige accessoires voor vergadertafels:

Elektrificatie: Veel moderne vergadertafels hebben ingebouwde eenheden die zorgen voor stroom en internetverbindingen. Deze zijn netjes in de tafel verwerkt en bieden makkelijke toegang tot elektriciteit en USB-poorten om laptops, tablets en andere apparaten op te laden. Dit maakt het gebruik gemakkelijker en is erg belangrijk omdat we steeds meer technologie gebruiken.

Powerdock: Dit is een slimme oplossing die in de vergadertafel wordt ingebouwd om de tafel functioneler te maken. Het powerdock zit onopvallend in het tafelblad en ziet er goed uit. U kunt er makkelijk bij voor stroom, USB-aansluitingen en soms zelfs voor HDMI-aansluitingen, wat handig is voor presentaties of videoconferenties. Het helpt ook om kabels netjes weg te werken, wat zorgt voor een opgeruimde en professionele uitstraling tijdens vergaderingen.

Draadloze opladers: Deze moderne toevoeging aan vergadertafels maakt het opladen van apparaten makkelijker en houdt de tafel netjes. U hoeft geen kabels te gebruiken, maar u legt uw smartphone of ander apparaat gewoon op de oplaadplek. Dit helpt om de werkplek opgeruimd te houden, wat belangrijk is voor een professionele uitstraling en om afleiding tijdens vergaderingen te verminderen. Draadloze opladers in vergadertafels zijn praktisch en dragen bij aan een moderne en efficiënte vergaderruimte.

Kabelmanagement: Goed kabelmanagement begint bij het netjes wegwerken van kabels. Kabelgoten onder de vergadertafel kunnen helpen om alle draden van elektronica naar één centraal punt te leiden. Dit voorkomt een wirwar van kabels op de grond en maakt de werkruimte veiliger en georganiseerder.

Kabelkleppen en -doorvoeren: Om te voorkomen dat kabels overal op het tafeloppervlak liggen, kunnen kabelkleppen en doorvoeren worden gebruikt. Deze accessoires zorgen ervoor dat kabels netjes door het tafelblad geleid kunnen worden naar de onderliggende kabelgoten.

Bij het kiezen van accessoires voor vergadertafels is het belangrijk om niet alleen te denken aan functionaliteit maar ook aan de uitstraling. De accessoires moeten niet alleen praktisch zijn, maar ook passen bij de stijl van de ruimte om een professionele uitstraling te garanderen. Efficiënt elektrificatie- en kabelmanagement draagt bij aan een vlotte bedrijfsvoering en creëert een meer geordende en aantrekkelijke vergaderomgeving.


Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Zeker als u een volledig kantoor gaat inrichten, of juist meerdere vergaderruimtes onder handen neemt, is wat hulp wel handig. Heeft u vragen? Of wenst u compleet advies over uw nieuwe interieur? Neem dan gerust contact met ons op. We bieden u graag advies op maat. U bent van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer om verschillende vergadertafels uit te proberen en met elkaar te vergelijken. Maak een afspraak en kom langs!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.