Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Bureaustoelen

Zijn de bureaustoelen in uw kantoor aan vervanging toe – of zoekt u voor een nieuwe kantoorinrichting naar een partij bureaustoelen? Dan bent u bij Officetopper aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u namelijk een breed assortiment aan verschillende soorten bureaustoelen. Of u nu zoekt naar een wat luxere variant of juist een simpel, maar degelijk model: u vindt ze gegarandeerd op deze pagina. Stuk voor stuk scherp geprijsd én van hoge kwaliteit. Bekijk al onze bureaustoelen op deze pagina!

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Bureaustoelen kopen voor de werkplekken in uw kantoor

Het is één van de belangrijkste pijlers van een goede werkplek: de bureaustoel. De bureaustoel zorgt er immers voor dat u comfortabel zit en daarnaast de juiste zithouding aanneemt terwijl u werkt. Juist daarom kan het aanschaffen van nieuwe bureaustoelen een pittige klus zijn: doordat iedereen anders is, verschilt ook voor iedereen wat dé perfecte bureaustoel is. Toch zijn er een aantal stappen die u kunt doorlopen om zo tot de juiste keuze te komen. Op deze pagina geven we allerlei tips en informatie voor het kiezen van de juiste bureaustoelen!

 

 

Welke soorten professionele bureaustoelen zijn er?

In ons assortiment vindt u een ruim aanbod aan verschillende soorten bureaustoelen. Het grootste deel hiervan is geschikt voor professionele werkplekken – ofwel werkplekken waar ten minste vier uur aaneengesloten op de bureaustoel gewerkt wordt. We kunnen binnen deze professionele kantoorbureaustoelen een aantal soorten onderscheiden. We lichten graag toe welke dit zijn.

 • Ergonomische bureaustoelen

  Een belangrijke pijler bij het uitzoeken van nieuwe bureaustoelen, is de ergonomie. Onze ergonomische bureaustoelen zijn dan ook de meest voorkomende bureaustoel op kantoor. Ergonomische bureaustoelen zijn bureaustoelen die diverse instelopties kennen, zodat de stoel geheel aangepast kan worden op de lichaamsbouw en -lengte van de gebruiker. Een instelbare zithoogte, rughoogte en ergonomische armleggers zijn enkele voorbeelden van de mogelijkheden. Daarnaast bezitten deze bureaustoelen doorgaans over een mechaniek waarmee de rug en zitting in de juiste hoek gezet kunnen worden.

 • Design bureaustoelen

  Comfortabel en praktisch, en tegelijkertijd ook stijlvol. De design bureaustoelen in ons assortiment kennen stuk voor stuk een uniek design, waardoor u ware eyecatchers in uw kantoorruimtes plaatst. Deze bureaustoelen zijn perfect als de inrichting, stijl en uitstraling van uw kantoor hoog in het vaandel staat. Een bureaustoel mag dan zeker geen afbreuk aan deze inrichting doen.

 • Directie bureaustoelen

  Richt u naast de standaard werkruimtes ook de directiekamer in? Dan kan een directiebureaustoel zeker niet ontbreken. Onze directiebureaustoelen voldoen aan de hoogste standaard, en bezitten daarom over een ultiem zitcomfort, de benodigde ergonomische opties én een luxe uitstraling. En dus zijn deze directiebureaustoelen ideaal voor de juiste uitstraling in uw directieruimte – terwijl ze tegelijkertijd ook geschikt zijn voor lange werkdagen.

 • 24-uurs stoelen

  Binnen sommige branches of functies is het van belang dat een werkplek continu bezet wordt. In meldkamers, bij beveiligingsbedrijven of observatiekamers is het daarom van belang om een bureaustoel aan te schaffen die én een geweldig zitcomfort biedt, en daarnaast ook gemaakt is voor intensief gebruik. Onze 24-uurs stoelen zijn dan ideaal. Deze bureaustoelen sluiten ergonomisch nóg beter aan, bijvoorbeeld door een ruimer aanbod aan ergonomische instelmogelijkheden én een ergonomisch gevormde rug en zitting, en bieden daarnaast ook nog extra comfort en stevig materiaal dat zeker tegen een stootje kan.

 • XXL bureaustoelen

  Eenvoudig bedienbaar en flexibel zoals u gewend bent van de standaard bureaustoel, maar dan ook nog stevig en robuust. De XXL-bureaustoelen kunnen tegen een stootje, en hebben daarnaast een hogere draagkracht en ruimer zitvlak dan hun standaard soortgenoot. Zoekt u een bureaustoel die juist geschikt is voor een langere lichaamslengte? Dan zijn de bureaustoelen voor lange mensen ideaal; deze bureaustoelen zijn uitgerust met een hogere gasveer, zodat ook u de juiste werkhouding kunt aannemen.


Scherp geprijsd én ergonomisch

Officetopper streeft ernaar om kwaliteit en scherpe prijzen te combineren. In onze webshop vindt u daarom al bureaustoelen van hoge kwaliteit vanaf iets meer van 100 euro. En daarvoor krijgt u een stoel die lekker zit, voldoende ondersteuning biedt én er ook nog eens goed uitziet. Wilt u liever een stoel van een hogere kwaliteit en prijsklasse? Ook voor de wat meer luxere stoelen zit u bij Officetopper helemaal goed. Hierdoor kunt u in één keer uw gehele kantoor of bedrijfsruimte voorzien van een nieuwe of tweedehands bureaustoel; van de directiekamer tot de kantine en de werkvloer zelf.

professionele bureaustoelen van Officetopper

Tip: vergeet ook niet om op het type materiaal van de zitting te letten als u een nieuwe bureaustoel koopt. Zo vindt u in onze collectie zowel leren bureaustoelen met een stevige en stijlvolle lederen bekleding, als stoelen die een zachte zitting met stoffen bekleding hebben. Het soort bekleding draagt bij aan de stevigheid en levensduur van een bureaustoel.

 


Ideaal ter aanvulling op uw werkplek

Een bureaustoel is één van de basiselementen van de ergonomische werkplek. Toch wordt steeds duidelijker dat een hele dag zitten ontzettend slecht is. Regelmatig bewegen is van groot belang om het risico op hart- en vaatziektes te voorkomen. Bureaufietsen zijn een ideale aanvulling op iedere werkplek – uiteraard gecombineerd met een goede, ergonomische bureaustoel. De bureaufietsen in ons assortiment plaatst u eenvoudig onder uw bureau, waardoor u ze ter aanvulling op uw eigen bureaustoel gebruikt. Zo kunt u blijven bewegen terwijl u ‘gewoon’ uw werkzaamheden uitvoert.


Wat zijn goede bureaustoelen voor thuis?

Ook als u (regelmatig) thuiswerkt, is het belangrijk om op een goede bureaustoel te werken. Daarom vindt u in ons assortiment een breed aanbod aan bureaustoelen voor thuis. Deze stoelen voldoen aan de ergonomische standaarden, zodat een juiste ondersteuning en goede werkhouding gewaarborgd worden. Afhankelijk van de ruimte waarin de stoel komt te staan, kunt u hierbij kiezen voor een bureaustoel die past binnen een huiselijke uitstraling, bijvoorbeeld door de kleur of de unieke stof, maar ook voor een neutrale, zwarte stoel.


Hoe kies ik voor de juiste bureaustoel?

Voordat u een keuze voor de juiste bureaustoel maakt, is het belangrijk om een beeld te vormen van wat u van de stoel verwacht. Wie gaan gebruik maken van de bureaustoel, en wat voor werkzaamheden voeren zij uit? Hoeveel tijd zal op de bureaustoelen doorgebracht worden? Stuk voor stuk vragen die uiteindelijk leiden tot de juiste bureaustoel. Als er minimaal vier aaneengesloten uren op de bureaustoelen wordt gewerkt, moeten de stoelen aan bepaalde, wettelijke verplichtingen voldoen. Zo moeten deze arbo-goedgekeurde, professionele bureaustoelen geheel naar wens ingesteld kunnen worden, zodat ze voldoende ondersteuning aan de rug, nek en armen bieden tijdens de werkzaamheden.

kantoorbureastoelen online

Passend binnen uw budget

Heeft u een specifiek budget meegekregen voor het uitzoeken van de nieuwe bureaustoelen? Onze professionele bureaustoelen zijn beschikbaar binnen verschillende prijscategorieën. Zo vindt u altijd een partij bureaustoelen die past binnen uw budget – ook binnen een krapper budget. Binnen ons assortiment vindt u immers ook een aanbod aan budget bureaustoelen. Deze bureaustoelen zijn nóg scherper geprijsd, en kennen daarnaast uiteraard een goede kwaliteit en prima zitcomfort.


Kantoorbureaustoelen in verschillende kleuren

Zoekt u bureaustoelen in een specifieke kleur, passend bij de rest van uw kantoor? In ons assortiment vindt u bureaustoelen in verschillende kleuren. Zo bestaat een groot deel van ons assortiment uit zwarte bureaustoelen, maar bieden we natuurlijk ook andere kleuren. Of u nu zoekt naar blauwe bureaustoelen, witte bureaustoelen of grijze bureaustoelen: u vindt het allemaal in ons assortiment. Daarnaast bieden we ook bruine bureaustoelen of bureaustoelen met een combinatie aan kleuren. Zo past u de bureaustoelen eenvoudig aan aan de andere meubelen of de juiste kleuren in uw huidige kantoorinrichting.


Hoe stel ik mijn bureaustoel op een goede manier in?

Een ergonomische bureaustoel is natuurlijk belangrijk, maar heeft weinig voordelen als u deze niet op de juiste manier gebruikt. Nog altijd werken veel werknemers op een bureaustoel die te hoog of juist te laag is afgesteld. Daardoor liggen klachten aan de nek, rug of het middelrif op de loer. Het goed instellen van de bureaustoel is daarom erg belangrijk. Wist u bijvoorbeeld dat u naast de arm- of rugleuning, vaak ook de zitdiepte en de gewichtsregeling kunt afstellen? We raden het u dan ook aan om de tijd te nemen als u een nieuwe bureaustoel koopt. 

Uw huidige bureaustoel goed instellen? Lees hier hoe u uw bureaustoel stapsgewijs ergonomisch instelt.


Welke instelmogelijkheden zijn er?

Zoals we hiervoor al aangaven, is het goed instellen van de bureaustoel erg belangrijk om diverse lichamelijke klachten te voorkomen. Toch is het goed instellen lastig als de kennis ontbreekt wat betreft de verschillende instelmogelijkheden die er zijn. Want welke instelmogelijkheden kennen de ergonomische bureaustoelen? Dit is uiteraard per bureaustoel verschillend, maar we geven een korte samenvatting van de meest voorkomende instelmogelijkheden.

Eigenlijk bezitten alle bureaustoelen over een verstelbare zithoogte. Daarnaast is in sommige gevallen ook de rughoogte instelbaar en de zitting schuifbaar. De armleggers kunnen zowel 2D, 3D als 4D verstelbaar zijn. Dit laatste houdt in dat de armleggers in hoogte, breedte en diepte verstelbaar zijn en de armpadjes daarnaast ook draaibaar zijn. Enkele bureaustoelen beschikken over een rugneig verstelling, waarbij u de hoek van de rugleuning kunt bepalen. Extra ergonomisch is een uitvoering met synchroonmechaniek, met automatische gewichtsregeling. Tot slot bezit een aantal stoelen over een (verstelbare) lendesteun, voor extra ondersteuning in de rug.


Wat is synchroonmechaniek?

Eén van de belangrijke instelmogelijkheden van onze bureaustoelen is synchroonmechaniek, of synchroontechniek. Maar wat houdt dit in? Synchroonmechaniek heeft als doel om het lichaam maximaal te ondersteunen in elke zitpositie. Dit betekent in de praktijk dat het zitgedeelte licht kantelt als u de rugleuning naar achteren drukt. Daarmee blijft het gekozen ondersteuningspunt voor uw bekken behouden. Al uw bewegingen op de bureaustoel, maar ook het opstaan en weer gaan zitten worden als het ware begeleid door uw bureaustoel. Synchroontechniek is een vast onderdeel van speciale ergonomische bureaustoelen die nog meer comfort en support aan het lichaam bieden.

synchroontechniek of synchroonmechaniek van een bureaustoel


Proefzitten? Kom langs in onze showroom!

Om te weten of een bureaustoel lekker zit, is er eigenlijk maar een mogelijkheid: kom proefzitten en ervaar zelf het gemak en comfort van uw nieuwe stoel. In onze showroom heeft u alle tijd en ruimte om diverse modellen uit te proberen. Bovendien wordt u daarbij bijgestaan door één van onze medewerkers die u helpt en advies geeft om tot het grootste zitcomfort te komen. Interesse? Neem dan contact met ons op. Dan zorgen wij dat er de door u gewenste bureaustoelen, samen met een verkoper, voor u klaarstaan.

Kom proefzitten op bureaustoelen in onze showroom Officetopper!
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.