Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Dossierkasten

Zoekt u naar betrouwbare kasten voor het opbergen van vertrouwelijke documenten, aantekeningen of dossiers? Dan zijn onze dossierkasten een goede optie voor u. Geschikt voor hangmappen, zodat u al uw tekeningen, papierwerk en dossiers veilig opbergt. Beschikbaar in diverse soorten en maten: op deze pagina vindt u ons complete aanbod aan dossierkasten.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Dossierkasten kopen

Op kantoor en in bedrijfsruimtes blijven dossierkasten een belangrijke oplossing voor het organiseren van papierwerk. Een hoogwaardige kast met slot zorgt voor veilige opslag van documenten en dossiers. Op deze pagina vindt u ons diverse assortiment aan dossierkasten. We bieden kasten in verschillende maten en kleuren. Ontdek het nu!


Dossierkasten voor het opbergen van papierwerk en dossiers

Dossierkasten zijn ideaal voor bedrijven die regelmatig met documenten en dossiers werken gedurende hun dagelijkse activiteiten. Deze kasten zijn speciaal ontworpen voor het ordenen van documenten en papieren. Als u op zoek bent naar een dossierkast voor hangmappen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze kasten in deze categorie zijn voorzien van hangmappenlades en zijn verkrijgbaar met twee, drie of vier lades. Bovendien zijn ze uitgerust met kantelbeveiliging, zodat ze stevig en stabiel blijven.

online dossierkasten bestellen

Waarom metalen dossierkasten kopen?

Onze dossierladekasten zijn perfect voor het georganiseerd opbergen van uw papieren in hangmappen. Deze metalen kasten zijn uitgerust met een hoogwaardig cilinderslot en een gelaste stalen behuizing met een krasvaste poedercoating, wat zorgt voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Onze kasten zijn verkrijgb aar in diverse afmetingen en met verschillende aantallen lades, waardoor ze aan diverse opbergbehoeften voldoen. Het assortiment bestaat kleuren als wit, grijs, aluminium en zwart, geschikt voor elke kantooromgeving.


Uw dossiers veilig opbergen

Het is uiteraard belangrijk dat uw documenten en andere papierwerk veilig worden opgeborgen. Met onze dossierkasten zit u zeker goed. De dossierkasten zijn vervaardigd uit stevig staal en centraal afsluitbaar met een cilinderslot. Op deze manier worden uw belangrijke documenten en dossiers te allen tijde goed beschermd. De hangmappenkasten worden geleverd met twee sleutels en zijn uitgerust met uitstekende geleiding, waardoor u ook gemakkelijk toegang heeft tot de achterste dossiers in uw laden.


Welke soorten dossierkasten zijn er?

Binnen ons assortiment vindt u verschillende typen van deze kasten, afhankelijk van het doeleinde waarvoor u de kast gebruikt. Hieronder staan een aantal types uitgelicht:

 • Metalen dossierkasten: Onze modellen zijn vervaardigd met een volledig gelaste stalen structuur, afgewerkt met een krasbestendige poedercoating. Dit garandeert een ongeëvenaarde stevigheid en duurzaamheid.
 • Dossierkasten met slot: Alle kasten in ons assortiment zijn voorzien van een slot, inclusief twee sleutels. De laden worden centraal vergrendeld met een cilinderslot voor extra beveiliging.
 • Hangmapkasten:  De meerderheid van onze dossierkasten is geschikt voor hangmappen, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten. De meest gangbare formaten zijn A4 hangmappen en Folio hangmappen.

Verkrijgbaar met verschillende aantal laden

De dossierkasten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met verschillende aantal laden. Hieronder volgen de verschillende opties:

 • De lage ladenkast heeft 2 laden
 • De middelhoge ladenkast heeft 3 laden
 • De hoge ladenkast heeft 4 laden
 

Wat is het verschil tussen een verticale en een laterale dossierkast?

Een verticale dossierkast heeft laden die boven elkaar geplaatst zijn, vergelijkbaar met een standaard kast. De laden openen naar voren en zijn verticaal gerangschikt. In tegenstelling hiermee hebben laterale dossierkasten laden die naast elkaar liggen en horizontaal openen. Deze kasten zijn breder dan verticale kasten en bieden een andere organisatiemogelijkheid voor documenten, waarbij de bestanden naast elkaar worden geplaatst in plaats van gestapeld. Ze zijn handig voor het opbergen van brede documenten of in krappe ruimtes waar een verticale kast moeilijk te openen zou zijn.


Hoe kan ik de beste indeling bepalen?

Het bepalen van de beste indeling voor uw dossierkast hangt af van verschillende factoren, waaronder de aard van de documenten die u wilt opbergen, de beschikbare ruimte, en uw persoonlijke voorkeuren. Hier zijn een paar stappen die u kunt volgen om de beste indeling te bepalen:

 • Analyseer uw documenten: Begin met het sorteren en categoriseren van uw documenten. Identificeer welke categorieën en subcategorieën u hebt, en hoe vaak u toegang tot elk type document nodig hebt.
 • Kies een classificatiesysteem:  Selecteer een systeem dat duidelijk en gestructureerd is. Denk aan alfabetische, numerieke, indeling per onderwerp of op datum sortering. Kies de methode die het beste aansluit bij uw behoeften.
 • Gebruik duidelijke labels:  Zorg ervoor dat uw laden en mappen duidelijk gelabeld zijn. Dit helpt u snel en efficiënt de juiste documenten te vinden wanneer u ze nodig hebt.
 • Flexibiliteit behouden:  Houd rekening met de mogelijkheid om de indeling aan te passen naarmate uw behoeften in de loop van de tijd veranderen. Kies bijvoorbeeld een modulaire oplossing die gemakkelijk kan worden aangepast of uitgebreid.
 • Regelmatig onderhoud: Neem regelmatig de tijd om uw dossierkast te herorganiseren indien nodig. Verwijder verouderde documenten en zorg ervoor dat alles netjes en georganiseerd blijft.

  Door deze stappen te volgen, kunt u een efficiënte en goed georganiseerde indeling voor uw dossierkast bepalen die aan uw behoeften voldoet en u helpt om gemakkelijk toegang te krijgen tot belangrijke documenten.

Een dossierkast bestellen bij Officetopper

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een breed scala aan kantoormeubilair. Of u nu een nieuw kantoor betrekt of uw huidige ruimte opnieuw wilt inrichten, wij bieden altijd praktische meubelopties die perfect passen bij uw stijl. Heeft u vragen over onze dossierkasten of bezorgmogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u te helpen. Als u de dossierkasten liever eerst zelf wilt zien, bent u van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. Daar krijgt u direct een goed beeld en kunt u de dossierkasten uitproberen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.