Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Akoestische plafondpanelen

Bent u op zoek naar een praktische oplossing voor het verbeteren van de akoestiek? De akoestische plafondpanelen zorgen er voor dat geluid in uw kantoorruimte wordt geabsorbeerd. Zo voorkomt u dat geluid of lawaai zich door de ruimte verspreid. Het strategisch ophangen van akoestische panelen verbetert de akoestische eigenschappen aanzienlijk en zorgt voor een prettige werksfeer.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Akoestische plafondpanelen kopen met geluidsabsorberende eigenschappen

Van plan om de akoestiek binnen uw kantoorruimte te verbeteren? Dan bieden de geluidsabsorberende akoestische plafondpanelen de oplossing. De plafondpanelen kunnen dienen als oplossing, maar ook als aanvulling op uw huidige akoestische producten. De geluiddempende plafondpanelen zijn bijvoorbeeld goed te combineren met de wandpanelen of bureauscheidingswanden. Door slim gebruik te maken van al deze akoestische oplossingen kunt de akoestische eigenschappen van uw ruimte significant verbeteren.

De meest gestelde vragen beantwoord

Klik op de onderstaande links en navigeer direct naar de door u gewenste informatie.


Waarom kiezen voor een plafondpaneel?

Er zijn zoals eerder genoemd heel veel verschillende manieren om de akoestiek te verbeteren. Maar waarom zou u kiezen voor plafondpanelen? Een van de redenen hiervoor stipten we net al aan. Akoestische kasten nemen namelijk veel plek in beslag wat niet altijd kan in een kleine ruimte. Scheidingswanden daarentegen hebben een minder groot volume, deze zorgen er echter snel voor dat een ruimte opgedeeld wordt of werkplekken van elkaar afgesloten worden. Dit kan juist een uitkomst zijn, maar als u graag een open kantoortuin wil is dit niet prettig. Geluidsabsorberende plafondpanelen zorgen er voor dat de akoestiek in de ruimte wordt verbeterd zonder dat dit ten koste gaat van de indeling of bruikbare ruimte in uw kantoor. 

Horizontale plafondpanelen van Narbutas


Wat zijn de voordelen van een plafondpaneel?

Het grootste voordeel van een plafondpaneel is eerder al benoemd; doordat de panelen aan het plafond hangen nemen ze geen ruimte op de werkvloer in beslag. Ideaal voor de kleinere ruimtes, of juist ruimtes die vooral erg hoog zijn. Doordat ieder paneel individueel opgehangen dient te worden aan ijzeren kabels, kunnen ze ook onafhankelijk in hoogte worden versteld. Dit zorgt er voor dat er speelse creaties gemaakt kunnen worden wanneer u meerdere panelen op verschillende hoogtes plaatst. De creaties kunnen nog unieker gemaakt worden door de diverse beschikbare kleuren en maten van de panelen.

Wat zijn nadelen van een plafondpaneel?

Na de voordelen heeft het gebruik van een plafondpaneel ook een aantal nadelen. Doordat de panelen aan het plafond bevestigd moeten worden, betekent dit dat de akoestische elementen niet gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Wilt u de afscheiding door de verticale panelen tijdelijk ergens anders? Dan kost dat veel tijd en moeite, een verrijdbare akoestische scheidingswand is dan de beste optie voor u. Daarnaast zijn ook niet alle plafonds geschikt voor de montage van de panelen. Let dus goed op wat voor bevestigingsmateriaal bij de panelen hoort tijdens de aanschaf. Heeft u hier vragen over? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Welke soorten plafondpanelen zijn er?

Akoestische plafondpanelen zijn er in diverse afmetingen, stofferingen, kleuren en vormen. Daarom zetten we de verschillende soorten uit ons assortiment op een rijtje voor u. Zo heeft een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.

 • Horizontaal hangende panelen

  De horizontale panelen worden opgehangen aan de vier hoeken. Hierdoor komt het paneel, vanzelfsprekend, horizontaal te hangen. Het zorgt ervoor dat deze panelen minder zichtbaar aanwezig zijn in de ruimte en toch de akoestiek verbeteren. Deze panelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

 • Verticaal hangende panelen

  De verticale panelen zijn ideaal om een kantoor ruimtelijk in te delen. Het fungeert hetzelfde als scheidingswanden, maar geven een minder isolerend gevoel. De verticaal hangende Modus panelen hebben de unieke mogelijkheid om de kleur van beide kanten apart te kiezen. De PET Roomdividers zijn daarnaast beschikbaar met diverse patronen. Zo creƫert u unieke samenstellingen in de door u gewenste kleuren.

 • Plafondpanelen met unieke vormen

  De horizontale en verticale akoestische oplossingen zijn in standaard rechthoekige en vierkante vormen verkrijgbaar. In ons assortiment vindt u ook panelen met unieke vormen. Denk bijvoorbeeld aan de Sound Off Cloud en de PET Cloud. Hiermee wordt niet alleen de akoestiek in uw ruimte verbeterd, het is ook een sfeervolle toevoeging.

 • Panelen in een hangelement

  Als laatste zijn er de panelen in een hangelement. De geluiddempende tegels zitten hierbij in een stalen frame en kan worden aangekleed met kunstplanten en lampen. Zo biedt dit item nog meer unieke mogelijkheden om de akoestiek in uw ruimte te verbeteren.


Hoe werken de geluidsabsorberende plafondpanelen?

De gestoffeerde plafondpanelen zijn gevuld met geluidsabsorberende materialen. Trillingen van geluid of lawaai bewegen zich door een hele ruimte. Harde oppervlakken reflecteren deze trillingen. Om dit tegen te gaan, is het nodig om op strategische plekken akoestische oplossingen te implementeren. Op de afbeelding hieronder ziet u een voorbeeld hoe akoestische panelen kunnen worden toegepast.

Een kantoorruimte met absorberende plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen kopen bij Officetopper

In onze webshop vindt u een divers assortiment aan akoestische plafondpanelen. Hier kiest u gemakkelijk het gewenste type, de juiste afmeting, kleur en waar mogelijk andere opties. Zo stelt u zelf het item naar wens samen. Het kiezen van het juiste aantal en soort geluiddempende panelen dat u precies nodig heeft om de akoestiek in de ruimte te verbeteren kan lastig zijn. Daarom kun u voor vragen of professioneel advies altijd contact met ons opnemen. Komt u liever langs in de showroom om de mogelijkheden te bespreken? Geen probleem, neem dan ook even contact met ons op voor een afspraak om u te verzekeren dat er een collega met de juiste expertise voor u klaar staat.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.