Navigatie

Akoestische plafondpanelen

(9 artikelen)

De akoestische plafondpanelen zorgen er voor dat geluid in uw kantoorruimte wordt geabsorbeerd. Zo voorkomt u dat geluid of lawaai zich door de ruimte verspreid. Het strategisch ophangen van akoestische panelen verbetert de akoestische eigenschappen aanzienlijk.

Meer info over de stofsoorten: Velito

  • Voor Particulier en Zakelijk
  • Gratis verzending in NL vanaf €350,- excl. btw
  • 1500m2 grote showroom
  • Gratis verzending in NL vanaf €350,- excl. btw
  • 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice

Absorberende akoestische plafondpanelen kopen

Van plan om de akoestiek binnen uw kantoorruimte te verbeteren? Dan bieden de geluidsabsorberende akoestische plafondpanelen de oplossing. De plafondpanelen kunnen dienen als oplossing, maar ook als aanvulling op uw huidige akoestische producten.

De geluiddempende plafondpanelen zijn bijvoorbeeld goed te combineren met de wandpanelen of bureauscheidingswanden. Door slim gebruik te maken van al deze akoestische oplossingen kunt de akoestische eigenschappen van uw ruimte significant verbeteren.

Waarom de keuze voor een plafondpaneel?

Er zijn zoals eerder genoemd heel veel verschillende manieren om de akoestiek te verbeteren. Maar welke oplossing is goed voor uw probleem? Hieronder hebben wij opgesomd welke voor- en nadelen een akoestisch plafondpaneel heeft ten opzichte van andere geluiddempende producten.

Voor- en nadelen van plafondpanelen

Wanneer u de akoestiek in een kleine (kantoor)ruimte wilt verbeteren, is er niet altijd plaats voor een akoestische kast of scheidingswand. Zo kunnen scheidingswanden bijvoorbeeld het zicht belemmeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling om in het midden van een vergadertafel een scheidingswand te plaatsen. In dit geval biedt het plafond de uitkomst.

Een nadeel van het plafondpaneel is dat ze wat implementatie betreft een stuk lastiger te monteren/plaatsen zijn dan bijvoorbeeld een staande akoestische wand. Niet elk plafond is geschikt om de panelen op te hangen.

Hoe werken de geluidsabsorberende plafondpanelen?

De gestoffeerde plafondpanelen zijn gevuld met geluidsabsorberende materiaal. Trillingen van geluid of lawaai bewegen zich door een hele ruimte. Harde opvlakken reflecteren deze trillingen. Om dit tegen te gaan, is het nodig om op strategische plekken akoestische oplossingen te implementeren. Op de afbeelding hieronder ziet u een voorbeeld hoe akoestische panelen kunnen worden toegepast.

kantoorruimte zonder geluidsaborberende plafondpanelen

Een ruimte zonder plafondpanelen

een kantoorruimte met absorberende plafondpanelen

Een ruimte met plafondpanelen