Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Zit sta bureaus

Zoekt u een manier om gezond te werken op uw kantoor? Wil u ervoor zorgen dat uw medewerkers of collega’s werken achter een ergonomische werkplek? Onze zit sta bureaus zijn perfect. Op deze pagina bekijkt u ons complete assortiment, met zowel slingerverstelbare zit sta tafels, als elektrisch verstelbare zit sta bureaus.

  • Voor Particulier en Zakelijk
  • 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice

Zit sta bureaus kopen voor ergonomische werkplekken

Bent u al een tijdje op zoek naar een zit sta bureau en overweegt u om er één te kopen? Bij Officetopper.com vindt u een divers aanbod. Het kiezen van een geschikt bureau voor u of uw personeel is een belangrijke stap, aangezien er bij de gemiddelde kantoorbaan er flink wat uur achter een bureau wordt doorgebracht. Staand werken begint echt een begrip te worden en zit sta bureaus winnen aan populariteit. Zowel bij mensen thuis als in het bedrijfsleven!

 

Wat is een zit sta bureau?

Het zit sta bureau bestaat al een tijdje, maar pas de afgelopen vijf jaar zien we een toename in het gebruik ervan. Mogelijk hoort u regelmatig dat zitten ongezond is. In de praktijk blijkt dat ook deels waar te zijn. Het heeft er echter vooral te maken met de manier waarop we op onze stoel zitten achter het bureau. Ook brengen we (te) lang door achter onze werkplekken. Met een zit sta bureau, in hoogte verstelbaar, kun je het ene uur zittend werken en het andere uur een actieve houding aannemen door staand te werken. Bent u het beu om te staan? Dan kunt u het werkblad weer naar beneden laten zakken.

Zit sta bureaus


Waarom kiezen voor een zit sta bureau?

Er zijn als bedrijf meerdere redenen om voor een staan bureau te kiezen. Zit sta werkplekken zijn de toekomst op het gebied van kantoorinrichting. In Scandinavië zijn ruim 70% van de werkplekken ingericht met dit soort bureaus. De richtlijn die daar wordt aangehouden is om 20% van de effectieve werktijd te staan. Dit komt al gauw neer op zo'n anderhalf uur per dag. Met name het afwisselen van de werkhouding heeft positieve effecten op het lichaam. Het concentratievermogen blijft bijvoorbeeld langer op een hoog peil en op korte of lange termijn vermindert u de kans op fysieke klachten als bijvoorbeeld hoofd- en rugpijn.


Eenvoudig te verstellen

De bureaus zijn snel en eenvoudig in hoogte in te stellen, zodat u binnen een mum van tijd uw zit-werkplek heeft omgetoverd tot een sta-werkplek. Maar hoe hoog moet een zit sta bureau zijn? De instelbare hoogte van de bureaus ligt gemiddeld tussen de 60-125cm. Mocht u de exacte hoogtes voor een bepaald bureau willen weten? Dan kunt u de afmetingen vinden onderaan op de productpagina bij de technische specificaties.

De verstelbaarheid van sta zit bureaus is in te delen in twee groepen:

  • Slinger verstelbaar; is eenvoudig in hoogte aan te passen door simpelweg te draaien aan een zwengel, welke doorgaans onder het bureaublad gemonteerd zit. Bekijk hier al onze slingerverstelbare zit sta bureaus
  • Elektrisch verstelbaar; maakt gebruik van een elektromotor die verwerkt zit in het onderstel. Door één van de knoppen in te drukken zijn deze staan bureaus in hoogte te verstellen. Bekijk hier al onze elektrisch verstelbare bureaus.

De verschillende type verstelmogelijkheden

In ons assortiment vindt u twee verschillende verstelmogelijkheden, namelijk: slingerverstelbaar en elektrisch verstelbaar. Hier ziet u afgebeeld hoe de twee varianten werken. De slinger uitvoering is perfect als instapmodel, qua is deze ook iets goedkoper. De elektrische variant, is qua techniek complexer en daardoor ook duurder. Het grootste voordeel vindt u terug in het gebruik. Door de elektromotoren is het werkblad met een druk op de knop, dus zonder fysieke inspanning, in hoogte te verstellen.

slingeverstelbare zit sta bureaus

controlepaneel van een elektrisch zit sta bureau


Welke verschillende soorten sta-bureaus zijn er?

Op deze pagina vindt u verschillende soorten sta-bureaus. De standaard rechthoekige, maar ook zit sta duobureaus en zit sta hoekbureaus. Meer weten over deze twee types? Klink dan op de links om direct naar de categoriepagina’s te gaan.

2-koloms zit sta bureaus

Zit sta duobureau met H-poot of Wangpoot

3-koloms zit sta bureaus

Elektrisch verstelbaar zit sta hoekbureau


Wat is de juiste hoogte?

U koopt waarschijnlijk een bureau om staand te kunnen werken, daarom is het belangrijk dat deze op de juiste hoogte ingesteld kan worden. En omdat er geen standaarden zijn, is niet elk bureau tot dezelfde hoogte verstelbaar. Om de juiste hoogte te bepalen, moet u dus ook weten een wat goede houding is. In het blok hieronder leest u hier meer over. We raden het aan om, als u een bureau koopt, dit dan van tevoren eerst even uit te proberen. In onze showroom hebben wij een grote selectie zit sta bureaus staan. Wij kunnen u adviseren welk bureau het beste bij u past en hoe u de juiste houding/hoogte bepaald. Onze showroom is elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00.


Het inrichten van een ergonomische werkplek

Ergonomisch werken wordt steeds belangrijker. Niet gek ook, want we zitten steeds meer. Te lang en te veel zitten zorgt voor een continue statische belasting van uw rug. Dat zorgt voor tal van lichaamsklachten. Het voordeel van staand werken is juist dat de wervelkolom tijdens het staan in een betere en natuurlijke houding staat. Maar waarom dan geen sta-bureau aanschaffen? Simpelweg om het feit dat juist het afwisselen tussen zitten en staan het beste is voor uw lichaam. Immers: ook te lang staan kan zorgen voor een statische belasting.


De juiste houding

Wanneer uw onderarmen in een hoek van 90° rustend op het bureaublad liggen kunt u de rest van uw lichaam in een ontspannen houding houden. Wanneer de hoek groter of kleiner wordt, worden de rug en schouders onnodig belast. Wil u de juiste hoogte voor uw zit sta bureau bepalen? Steek dan uw onderarmen in een hoek van 90° voor u uit, en laat vervolgens de afstand van de onderkant van uw onderarm tot de grond meten.


Hoe vaak wisselen met een zit sta bureau?

Er zijn eigenlijk geen graadmeters of data beschikbaar die verplichten om na een bepaalde tijd de hoogte te wisselen. Dat maakt dit type bureau ook aantrekkelijk, omdat u zelf bepaalt of u staand of zittend werkt en dat u hier gemakkelijk tussen kunt wisselen. Zoals we hierboven schreven kan dit prima om het uur of om de twee uur. Belangrijk daarbij is in ieder geval dat u de juiste houding aanhoudt.

Elektrisch verstelbaar zit sta bureau


Rugklachten vermijden met een zit sta bureau

Hoe een zit sta bureau rugklachten kan wegnemen? Een goede afwisseling tussen zitten en staan blijkt een goed medicijn te zijn. Bij een zit sta bureau is het verstandig om ongeveer 4 tot 6 keer per dag af te wisselen tussen zitten en staan. De juiste sta hoogte heeft u bereikt wanneer u uw armen in een hoek van ongeveer 90° ontspannen op het bureaublad kan laten rusten. De ideale hoogte is dus niet voor iedereen hetzelfde!

Duo zit-sta bureau Motion akoestisch


Draagkracht/draagvermogen

Dit is vooral een belangrijk punt bij de elektrisch verstelbare variant. Bij elektrisch verstelbare bureaus zit een motor in één of allebei de poten. De draagkracht is afhankelijk van de kracht van de motor, en ligt normaal gesproken tussen 40 - 100kg. Houd rekening met wat u op uw bureau heeft staan. Werkt u alleen met een laptop, dan heeft is draagkracht niet zo'n belangrijke factor. Maar heeft u twee beeldschermen met een computer op het bureau staan (of onder het bureau hangen met een cpu-houder), dan is het zeker aan te raden om een bureau met een goed vermogen te kopen.


Stabiliteit van het bureau

De hoogte van het bureau heeft invloed op de stabiliteit. Hoe hoger het bureau, hoe groter de kans op instabiliteit. Om een zit sta bureaus extra stabiliteit te geven zitten er in de poten telescopische kolommen. Zo zijn er 2-koloms en 3-koloms poten. De laatstgenoemde variant is het meest stabiel. Dit komt omdat het gewicht door meerdere kleine telescopische delen wordt gedragen.

2-koloms zit sta bureaus

2-koloms poot

3-koloms zit sta bureaus

3-koloms poot


Maak van uw huidige bureau een sta-bureau

Kunt u nog geen afscheid nemen van uw huidige bureau of heeft u net een nieuw bureaus gekocht, maar toch liever een sta-bureau gehad? Niet getreurd. Er bestaan twee oplossingen om van uw huidige bureau een werkplek te maken die tot stahoogte ingesteld kan worden.

De eerste oplossing is de zit sta module. Dit is een in hoogte verstelbare standaard die ruimte biedt voor uw beeldscherm/laptop, muis en toetsenbord. De module plaatst u op uw werkblad en is met een gasveer eenvoudig van zit naar sta hoogte in te stellen.

De tweede oplossing is een stukje complexer, maar zeker de moeite waar om te overwegen. In ons assortiment vindt u ook losse zit sta onderstellen. Door uw huidige onderstel te vervangen door een die tot stahoogte kan worden ingesteld, heeft u alsnog het zit sta bureau dat u graag wilde!


Meer weten over onze producten

Om onze producten uit te proberen en om met eigen ogen te zien voordat u ze aanschaft, bent u van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. Hier heeft u de mogelijkheid om de diverse modellen uit onze collectie te bestellen. Bijpassend advies nodig? Plan dan een afspraak met onze adviseurs in via de website en neem contact op.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.