Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Zit sta bureaus

Met zit sta bureaus van Officetopper geniet u van de voordelen van afwisselend zitten en staan tijdens uw werkdag. We begrijpen als geen ander hoe belangrijk ergonomie en comfort op de werkplek zijn. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment hoogwaardige zit sta bureaus aan.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Zit sta bureaus kopen voor ergonomische werkplekken

Bent u al een tijdje op zoek naar een zit sta bureau en overweegt u om er één te kopen? Bij Officetopper.com vindt u een divers aanbod. Het kiezen van een geschikt bureau voor u of uw personeel is een belangrijke stap, aangezien er bij de gemiddelde kantoorbaan er flink wat uur achter een bureau wordt doorgebracht. Staand werken begint echt een begrip te worden en zit sta bureaus winnen aan populariteit. Zowel bij mensen thuis als in het bedrijfsleven!

 

Wat zijn zit sta bureaus?

Zit sta bureaus bieden de flexibiliteit om af te wisselen tussen zitten en staan tijdens het werk, in tegenstelling tot traditionele bureaus met een vaste hoogte. Ze zijn voorzien van een aanpasbaar werkoppervlak dat doorgaans elektrisch of handmatig in hoogte verstelbaar is, waardoor u gemakkelijk de hoogte kunt aanpassen. Dit bevordert een ergonomische werkhouding en vermindert de nadelen van langdurig zitten.

Zit sta bureaus


Wat zijn de voordelen van zit sta bureaus?

Het gebruik van zit sta bureaus bieden diverse voordelen voor de gezondheid en het welzijn van uw personeel dat lange uren achter een bureau werkt. Het afwisselen tussen zitten en staan kan de druk op hun rug en nek verminderen, wat resulteert in een afname van rugpijn en nekklachten.

Afgestemd op uw personeel

Daarnaast kunnen zit sta bureaus worden aangepast aan de individuele behoeften van uw personeel, wat de ergonomie verbetert. Staand werken bevordert beweging, stimuleert een betere bloedcirculatie en draagt bij aan een actievere levensstijl.

Verhoogde productiviteit

Uw personeel ervaart ook positieve effecten op hun productiviteit en energieniveaus door het afwisselen tussen zitten en staan, wat de algehele productiviteit bevordert. Deze actievere werkhouding kan resulteren in een verbeterde concentratie en focus, wat bijdraagt aan efficiënter uitgevoerde taken.


Eenvoudig te verstellen

De bureaus zijn snel en eenvoudig in hoogte in te stellen, zodat u binnen een mum van tijd uw zit-werkplek heeft omgetoverd tot een sta-werkplek. Maar hoe hoog moet een zit sta bureau zijn? De instelbare hoogte van de bureaus ligt gemiddeld tussen de 60-125cm. Mocht u de exacte hoogtes voor een bepaald bureau willen weten? Dan kunt u de afmetingen vinden onderaan op de productpagina bij de technische specificaties.

De verstelbaarheid van sta zit bureaus is in te delen in twee groepen:

 • Slinger verstelbaar; is eenvoudig in hoogte aan te passen door simpelweg te draaien aan een zwengel, welke doorgaans onder het bureaublad gemonteerd zit.
 • Elektrisch verstelbaar; maakt gebruik van een elektromotor die verwerkt zit in het onderstel. Door één van de knoppen in te drukken zijn deze staan bureaus in hoogte te verstellen. 

De verschillende type verstelmogelijkheden

In ons assortiment vindt u twee verschillende verstelmogelijkheden, namelijk: slingerverstelbaar en elektrisch verstelbaar. Hier ziet u afgebeeld hoe de twee varianten werken. De slinger uitvoering is perfect als instapmodel, qua is deze ook iets goedkoper. De elektrische variant, is qua techniek complexer en daardoor ook duurder. Het grootste voordeel vindt u terug in het gebruik. Door de elektromotoren is het werkblad met een druk op de knop, dus zonder fysieke inspanning, in hoogte te verstellen.

slingeverstelbare zit sta bureaus

controlepaneel van een elektrisch zit sta bureau


Wat zijn de verschillende soorten zit sta bureaus?

Bij Officetopper vindt u diverse typen zit sta bureaus. De meest populaire varianten zijn:

 • Elektrisch verstelbare zit sta bureaus: Beschikken over een elektrisch aangestuurde hoogteverstelling, vaak bediend met knoppen of bedieningspanelen. Elektrisch zit sta bureaus zijn gemakkelijk aan te passen met minimale inspanning, waardoor u vlot kunt afwisselen tussen zitten en staan.
 • Slingerverstelbare zit sta bureaus: Vereisen handmatige aanpassing van de hoogte met een slinger, wat meer fysieke inspanning vergt.
 • Zit sta duo bureaus: Bieden flexibiliteit en ruimte voor samenwerking. Met twee werkplekken tegenover elkaar, waarbij elke gebruiker zijn of haar hoogte kan aanpassen, bevorderen zit sta duo bureaus, teamwork en efficiëntie.
 • Zit sta hoekbureaus: Ideaal voor kantoren waar de beschikbare ruimte optimaal benut moet worden. Zit sta hoekbureaus passen perfect in hoeken en bieden een ergonomische werkplek waarbij zowel zitten als staan mogelijk is.
 • Zit sta bureauonderstellen: Als u uw huidige zit sta bureau wilt behouden maar toch de voordelen van een zit sta werkplek wilt, zijn zit sta bureauonderstellen ideaal. Ze passen onder bijna elk bureau en bieden de mogelijkheid om de hoogte aan te passen, zodat u kunt genieten van afwisselend zitten en staan zonder uw bureau te vervangen.
2-koloms zit sta bureaus

Zit sta duobureau met H-poot of Wangpoot

3-koloms zit sta bureaus

Elektrisch verstelbaar zit sta hoekbureau


Wat is de juiste hoogte?

De ideale hoogte van een zit sta bureau hangt af van verschillende factoren, waaronder uw lichaamslengte en persoonlijke voorkeur. In de staande positie is het raadzaam het bureau zo in te stellen dat uw ellebogen een hoek van ongeveer 90 graden vormen, terwijl u in de zittende positie zorgt voor een vergelijkbare hoek, met uw armen rustend op het bureaublad. Het computerscherm moet zich op ooghoogte bevinden, of iets daaronder, om nekspanning te voorkomen.


Het inrichten van een ergonomische werkplek

Ergonomisch werken wordt steeds belangrijker. Niet gek ook, want we zitten steeds meer. Te lang en te veel zitten zorgt voor een continue statische belasting van uw rug. Dat zorgt voor tal van lichaamsklachten. Het voordeel van staand werken is juist dat de wervelkolom tijdens het staan in een betere en natuurlijke houding staat. Maar waarom dan geen sta-bureau aanschaffen? Simpelweg om het feit dat juist het afwisselen tussen zitten en staan het beste is voor uw lichaam. Immers: ook te lang staan kan zorgen voor een statische belasting.


De juiste houding

Wanneer uw onderarmen in een hoek van 90° rustend op het bureaublad liggen kunt u de rest van uw lichaam in een ontspannen houding houden. Wanneer de hoek groter of kleiner wordt, worden de rug en schouders onnodig belast. Wil u de juiste hoogte voor uw zit sta bureau bepalen? Steek dan uw onderarmen in een hoek van 90° voor u uit, en laat vervolgens de afstand van de onderkant van uw onderarm tot de grond meten.


Hoe vaak wisselen met een zit sta bureau?

Er zijn eigenlijk geen graadmeters of data beschikbaar die verplichten om na een bepaalde tijd de hoogte te wisselen. Dat maakt dit type bureau ook aantrekkelijk, omdat u zelf bepaalt of u staand of zittend werkt en dat u hier gemakkelijk tussen kunt wisselen. Zoals we hierboven schreven kan dit prima om het uur of om de twee uur. Belangrijk daarbij is in ieder geval dat u de juiste houding aanhoudt.

Elektrisch verstelbaar zit sta bureau


Rugklachten vermijden met een zit sta bureau

Hoe een zit sta bureau rugklachten kan wegnemen? Een goede afwisseling tussen zitten en staan blijkt een goed medicijn te zijn. Bij een zit sta bureau is het verstandig om ongeveer 4 tot 6 keer per dag af te wisselen tussen zitten en staan. De juiste sta hoogte heeft u bereikt wanneer u uw armen in een hoek van ongeveer 90° ontspannen op het bureaublad kan laten rusten. De ideale hoogte is dus niet voor iedereen hetzelfde!

Duo zit-sta bureau Motion akoestisch


Draagkracht/draagvermogen

Het draagvermogen van zit sta bureaus is een cruciale factor, vooral bij elektrisch verstelbare modellen die populair zijn in kantooromgevingen. Deze bureaus zijn uitgerust met een motor in één of beide poten, met een draagkracht die doorgaans varieert tussen 40 en 100 kg.

Het is belangrijk om rekening te houden met de items die u op uw zit sta bureau plaatst. Als u alleen met een laptop werkt, is het draagvermogen minder belangrijk. Echter, als u twee beeldschermen en een computer op het bureau heeft staan (of als de computer onder het bureau hangt met een CPU-houder), dan is het zeker aan te raden om een zit sta bureau te kiezen met een hoger draagvermogen.


De juiste stabiliteit van het bureau

Een stabiel zit sta bureau is essentieel voor een comfortabele en productieve werkplek. Niets is zo frustrerend als gemorst drinken of een wiebelend bureau tijdens het werken. Controleer zorgvuldig of het in hoogte verstelbare bureau zowel op de laagste als de hoogste stand stevig staat, zodat u verzekerd bent van een comfortabele werkplek.

Voor zit sta bureaus dragen telescopische kolommen in de poten bij aan extra stabiliteit. Er zijn 2-koloms en 3-koloms varianten, waarbij de laatste de meest stabiele is vanwege de extra ondersteuning door meerdere kleine telescopische delen.

2-koloms zit sta bureaus

2-koloms poot

3-koloms zit sta bureaus

3-koloms poot


Maak van uw huidige bureau een sta-bureau

Kunt u nog geen afscheid nemen van uw huidige bureau of heeft u net een nieuw bureaus gekocht, maar toch liever een sta-bureau gehad? Niet getreurd. Er bestaan twee oplossingen om van uw huidige bureau een werkplek te maken die tot stahoogte ingesteld kan worden.

De eerste oplossing is de zit sta module. Dit is een in hoogte verstelbare standaard die ruimte biedt voor uw beeldscherm/laptop, muis en toetsenbord. De module plaatst u op uw werkblad en is met een gasveer eenvoudig van zit naar sta hoogte in te stellen.

De tweede oplossing is een stukje complexer, maar zeker de moeite waar om te overwegen. In ons assortiment vindt u ook losse zit sta onderstellen. Door uw huidige onderstel te vervangen door een die tot stahoogte kan worden ingesteld, heeft u alsnog het zit sta bureau dat u graag wilde!


Welke accessoires zijn handig?

U kunt uw zit sta bureau compleet maken door diverse accessoires toe te voegen. Deze accessoires maken het gebruik van het bureau gemakkelijker, efficiënter en veiliger.

  • Monitorstandaard of -arm: Onze monitorarmen zorgen ervoor dat u uw beeldscherm precies zo kunt instellen als u wilt. Met een monitorarm kunt u uw beeldscherm gemakkelijk hoger of lager zetten, dieper of dichterbij halen, en zelfs kantelen. Dit helpt u om comfortabeler te werken en voorkomt nek- en rugklachten door een betere houding.
  • CPU houder: Een CPU-houder is een beugel die onder het bureaublad van uw zit sta bureau wordt gemonteerd. U plaatst uw PC in deze houder, waardoor hij meegaat met de hoogteveranderingen van het bureau. Dit helpt om te voorkomen dat kabels strak gespannen raken en vermindert het risico op gevaarlijke situaties. Bovendien zorgt het voor meer vrije ruimte op uw bureaublad.
  • Kabelgoot: Een kabelgoot is essentieel voor uw zit-sta bureau. Het bergt de stekkerdoos op, zodat er maar één kabel naar het stopcontact loopt en voorkomt zo wir war aan kabels. Deze goten zijn stevig, verstelbaar en makkelijk toegankelijk na installatie, dankzij de kantelbare functie. U kunt eenvoudig kabels toevoegen of verwijderen. Bovendien biedt een kabelgoot extra privacy door het zicht onder uw bureau te beperken.
  • Kabelmanagement: Op kantoor zijn opgeruimde, overzichtelijke en veilige werkplekken van belang. Gezien de vele apparaten is het cruciaal om alle bijbehorende kabels netjes weg te werken. In onze webshop vindt u diverse producten die uitstekend kabelmanagement mogelijk maken. Deze producten ondersteunen bij het ordelijk en veilig wegleiden van kabels, waardoor loshangende of verwarde kabels verleden tijd zijn.
  • Elektrificatie: Door een stekkerdoos in een kabelgoot te plaatsen, kunt u al uw elektrische apparatuur veilig aansluiten. Ons assortiment bevat diverse producten voor extra elektrificatie van uw werkplek of vergadertafel, zoals geïntegreerde powerboxen en stopcontacten. Wij bieden ook powerboxen met verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder USB-poorten, VGA, netwerk, stroom en audio.

Tips waar u op kunt letten

Bij het kiezen van een zit sta bureau zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Het is belangrijk dat het zit sta bureau in hoogte verstelbaar is, zodat u kunt zitten en staan tijdens het werk. De ideale hoogte is zodanig dat uw armen een hoek van 90 graden vormen bij het typen en uw scherm op ooghoogte is.

Voldoende draagvermogen

Ook moet het zit sta bureau voldoende draagvermogen hebben om uw computer, monitor, toetsenbord, muis en andere benodigdheden te dragen en het werkblad moet groot genoeg zijn om alles kwijt te kunnen wat u nodig hebt tijdens het werk.

Geluidloze hoogteverstelling

De snelheid van hoogteverstelling is belangrijk wanneer u regelmatig tussen zit- en staande positie wisselt. Het geluidsniveau van het bureau kan tevens van invloed zijn op de productiviteit, vooral in een open kantooromgeving.

Ergonomisch design

Het zit sta bureau moet ergonomisch ontworpen zijn om rugpijn en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit wordt onder meer bepaald door de vorm van het werkblad, de positie van het beeldscherm en de hoogte van het toetsenbord. Tenslotte dient het zit sta bureau qua stijl te passen bij de inrichting van het kantoor.


Bezoek onze showroom in Raamsdonksveer

In Raamsdonksveer vindt u onze showroom met een groot assortiment zit sta bureaus. Onze experts helpen u graag bij het vinden van het perfecte bureau dat aansluit bij uw wensen. Probeer verschillende modellen uit en laat u adviseren over de diverse mogelijkheden. Kom langs en ontdek de voordelen van een zit sta bureau. 

Bestelt u liever online? Geen probleem! Bij ons kunt u eenvoudig en snel uw zit sta bureau online bestellen. We begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om onze showroom in Raamsdonksveer te bezoeken. Daarom hebben we een gebruiksvriendelijke website waar u ons volledige assortiment kunt bekijken en direct uw gewenste bureau kunt bestellen. Onze experts staan ook online voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden via telefoon of WhatsApp.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.