Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Roldeurkasten

Een budgetvriendelijke oplossing die weinig plek in beslag neemt. En dat terwijl u er een hoop opbergruimte voor terugkrijgt. Dat is de roldeurkast. Op deze pagina vindt u ons complete en veelzijdige aanbod aan nieuwe archiefkasten met roldeur.

Zoekt u meerdere werkplekken voor uw kantoorruimtes? Of bent u van plan meerdere ruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!

  • Voor Particulier en Zakelijk
  • 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice

Een roldeurkast kopen voor meer opbergruimte in uw kantoor

Zoekt u een stevige archiefkast waarin u spullen, documentatie of papierwerk veilig en geordend kunt opbergen, en wilt u daarbij zoveel mogelijk ruimte besparen in uw kantoor of bedrijfsruimte? Dan zijn de roldeurkasten van Officetopper ideaal. Niet alleen hebben de roldeurkasten als standaard eigenschap dat de roldeur in de omhuizing naar binnen rolt; ook zijn onze jaloeziedeurkasten geheel naar smaak samen te stellen. Wat betreft kleur, materiaal én formaat.

Welke soorten roldeurkasten zijn er?

Als u zoekt naar een roldeurkast, ziet u vast al gauw: er zit veel verschil tussen de diverse soorten. Zo kunt u kiezen voor een specifiek materiaal, maar ook uit verschillende formaten of indelingen. Dit maakt dat u een ruime keuze hebt uit de diverse soorten – en zo precies kiest voor een roldeurkast die past in uw kantooromgeving. We zien bijvoorbeeld dat zwarte, hoge roldeurkasten ontzettend populair zijn als er gezocht wordt naar veel praktische opbergruimte. Zijn er veel raampartijen in uw kantoor? En maakt u graag gebruik van lichte kleuren? Dan is een witte, middelhoge roldeurkast weer ideaal. Afhankelijk van uw wensen zijn er dus verschillende soorten roldeurkasten te kiezen. Benieuwd naar de mogelijkheden? We lichten hieronder alle soorten toe.

Welke verschillende formaten zijn er?

Een van de meest duidelijke verschillen tussen roldeurkasten, is natuurlijk het formaat. Wellicht weet u vóór uw zoektocht al welk formaat u zoekt, bijvoorbeeld doordat u een specifieke ruimte wilt opvullen of rekening moet houden met bepaalde aspecten in uw kantoor. Wilt u de ruimte boven de kast bijvoorbeeld nog benutten? Kies dan bijvoorbeeld voor een lage roldeurkast. Of schaf een hoge roldeurkast aan als u behoefte heeft aan extra veel opbergruimte. Smal, breed of juist gemiddeld? Geen probleem. In ons uitgebreide assortiment vindt u diverse breedteformaten. Een roldeurkast van 80cm breed is onze smalste variant, terwijl de roldeurkast van 120cm breed de breedste in ons assortiment is. Ook vindt u roldeurkasten van 100cm breed in onze webshop.


Uit welke materialen en kleuren kan ik kiezen?

verschillende type roldeurkasten kopen Officetopper

Op deze pagina vindt u niet alleen onze verschillende formaten, want u vindt er ook roldeurkasten van diverse materialen. Standaard vindt u in ons assortiment de stalen roldeurkasten. Deze kasten zijn doorgaans verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren. Zoekt u bijvoorbeeld een zwarte roldeurkast? Of wilt u een witte roldeurkast, omdat dit beter in uw interieur past? Dan is een metalen kast een prima optie. Past een kast met een meer trendy, warme uitstraling echter beter bij uw kantoor? Dan is een houten roldeurkast wellicht wel iets voor u! Deze kasten kennen een breed palet aan houtkleuren. Van donker tot licht – en van een warme houtkleur tot de koelere tinten.


Verkrijgbaar met een indeling naar uw wensen

Afhankelijk van de spullen die u in de roldeurkasten gaat opbergen, kiest u voor een bepaalde indeling. De meest voorkomende indeling bestaat uit legborden. Dit zijn simpele platen die bevestigd zijn in de archiefkast waarop voorwerpen gelegd kunnen worden. Deze kunnen vaak vele kilo's aan en zijn zeer toegankelijk. U hoeft namelijk geen lade uit te trekken maar pakt gemakkelijk de spullen die u nodig heeft. Deze legborden zijn gemakkelijk in hoogte te verstellen waardoor u een eigen indeling kunt creëren.


Tevens geschikt voor hangmappen

Naast legborden biedt Officetopper ook roldeurkasten met hangmappenframes. Aan deze frames hangt u gemakkelijk meerdere mappen. Hierdoor heeft u geen last van schuine omvallende stapels maar bergt u gemakkelijk en overzichtelijk documenten op.


Wat zijn de voordelen van de roldeurkasten?

De roldeurkast is een veelgebruikte kast in kantoorruimtes. Niet alleen omdat de kast de ideale oplossing is voor het veilig en netjes opbergen van uw documentatie en mappen; ook omdat de kast weinig plek inneemt. De roldeur wordt immers binnen de omhuizing opgerold – en dat bespaart veel ruimte! Zo nemen ze minder ruimte in dan bijvoorbeeld de standaard draaideurkasten.

De diverse formaten zorgen er bovendien voor dat u een kast kiest die perfect in uw kantooromgeving past. Zo passen onze middelhoge roldeurkasten goed in kantoren waar minder ruimte is, of waar bijvoorbeeld sprake is van lagere muren door een puntdak. De meeste roldeurkasten zijn voorzien van een kunststof roldeur met vlamdovende, metalen eindlamel. Extra veiligheid voor uw spullen, dus!

 

Voordelen op een rijtje

  • Ruimtebesparend | Geen openslaande deuren.
  • Afmetingen | Vekrijgbaar in een grote range formaten.
  • Indeling | Zelf in te delen met legborden en hangmappenframes.

Waarom kiezen voor een nieuwe roldeurkast?

Als u kiest voor een nieuwe roldeurkast bij Officetopper, heeft u vaak de mogelijkheid om deze geheel naar eigen smaak samen te stellen. Zo kunt u bij de meeste kasten kiezen tussen verschillende kleuren omhuizing en kunt u een specifieke kleur van het topblad kiezen. Ideaal als u een compleet kantoor opnieuw gaat inrichten of uw kast wilt laten aansluiten bij de rest van het meubilair. Binnen no-time heeft u de perfecte kast voor uw nieuwe of bestaande werkplek samengesteld.

 


Een stevige én praktische opbergoplossing

Natuurlijk zijn de verschillende kleuren, materialen en formaten al zeer grote voordelen van de roldeurkast – net als het feit dat de roldeurkast weinig ruimte inneemt. Toch kunnen we nog meer kenmerken benoemen waarom u kunt kiezen voor een roldeurkast. Zo is een groot deel van onze roldeurkasten voorzien van een stalen omhuizing. Dit maakt ‘m niet alleen erg stevig, ook zorgt dit ervoor dat de kast prima tegen een stootje kan; ideaal als u de roldeurkast in een werkruimte wilt plaatsen.


Veilig opbergen van uw documentatie

De meeste van onze kantoor roldeurkasten zijn voorzien van een slot. In de meeste gevallen geldt dat dit gaat om een cilinderslot. Bij dit slot zorgen stiften, plaatjes of kogeltjes ervoor dat alleen de bijpassende sleutel in het slot past. Hierdoor zijn de kasten uitermate geschikt voor het veilig opbergen van uw documentatie en papierwerk. Bij de aanschaf van een nieuwe dossierkast met roldeur bent u verzekerd dat de kast wordt geleverd met twee passende sleutels.


Waarop moet ik letten bij het aanschaffen van een nieuwe roldeurkast?

Bij het kiezen van een specifieke roldeurkast, spelen een aantal factoren mee. Ieder bedrijf is anders – en dus de ruimte waarin de roldeurkast komt te staan, ook. De ruimte waarin de kast komt te staan, is dan ook een belangrijke factor bij het uitkiezen van een roldeurkast. Plaatst u de kast in een werkplaats of bijvoorbeeld een garage? Dan is het belangrijk dat de kast tegen een stootje kan, terwijl de uitstraling wellicht wat minder belangrijk is. Plaatst u de roldeurkast juist in een kantoorruimte, zoals de werkplekken of een vergaderruimte? Dan is uitstraling juist weer belangrijk. Tevens is het van belang om rekening te houden met de inhuissituatie bij het aanschaffen van een roldeurkast. De meeste stalen roldeurkasten kunnen immers niet gedemonteerd worden. Dit maakt het daarom lastiger om de roldeurkast op zijn plek te zetten als hij door een smalle doorgang of een klein trapgat moet.


Diverse leveringsopties mogelijk

Zeker als u een stalen roldeurkast bestelt, kan het lastig zijn om de roldeurkasten zelf naar de juiste verdieping te tillen. Daarom bieden wij bij onze leveringsopties ook ‘Premium levering’ aan. Dit betekent dat we naast basic levering, het simpelweg afleveren van uw nieuwe kasten, voor een meerprijs ook zorgen voor het inhuizen van de kasten. Dit betekent dat we de roldeurkasten plaatsen op de door u gewenste plaats. Kiest u voor houten roldeurkasten? Dan kunt u de roldeurkasten tegen een meerprijs ook laten monteren.

Verschillende type roldeurkasten


Hulp nodig bij het kiezen van de juiste roldeurkast?

We vinden het belangrijk dat u altijd kunt vinden wat u zoekt. Daarom zorgen we ervoor dat we altijd een zo breed mogelijke keuze bieden. Kiezen uit zo’n breed aanbod is echter niet altijd even makkelijk. Er zijn ontzettend veel verschillende roldeurkasten op de markt. We helpen u daarom graag bij het maken van de juiste keuze! Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over de diverse mogelijkheden. Liever een kast in het echt komen bewonderen? Dan bent u altijd welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. Neem daarvoor ook even contact met ons op om een afspraak te maken, dan zorgen wij ervoor dat er een collega voor u klaar staat.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.