Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

NPR 1813 bureaustoelen

Bent u specifiek op zoek naar een partij bureaustoelen voor uw kantoor die voldoet aan de NPR 1813-norm? Dan bent u bij Officetopper aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u namelijk een ruim assortiment aan verschillende NPR 1813 bureaustoelen. Meer weten over het NPR-keurmerk? Op deze pagina leggen we u precies uit wat het keurmerk inhoudt en wat de voordelen zijn.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

NPR 1813 bureaustoelen kopen voor een verantwoorde werkplek

Als u uw kantoor geheel volgens de beste ergonomische standaarden wilt inrichten, zijn bureaustoelen die NPR-goedgekeurd haast onmisbaar. Deze bureaustoelen voldoen namelijk aan diverse strenge, Nederlandse normeringen en eisen voor een arbo-goedgekeurde werkplek. En dus bent u met het aanschaffen van een NPR 1813 bureaustoel verzekerd van een kwalitatief goede stoel, die tevens voldoende comfort, ondersteuning en instelmogelijkheden biedt.

NPR 1813 bureaustoelen voor uw kantoor

 


Wat is een NPR 1813 bureaustoel?

Om aan de eisen van de arbo-wetgeving te voldoen, zijn er diverse normen ontwikkeld waaraan bureaustoelen moeten voldoen. Zo kennen we de EN 1335-norm, een Europese richtlijn, en dus ook de NPR 1813-norm, de Nederlandse Praktijk Richtlijn. Een speciaal keurmerk dat is ontwikkeld door facilitair managers, arbo-adviseurs en ergonomen, en zich specifiek richt op de langere, lichaamslengte van de gemiddelde Nederlander. Waar de EN 1335-norm voldoet voor zo’n 60% van de Nederlandse beroepsbevolking, is de NPR 1813-norm geschikt voor maar liefst 96%! Deze bureaustoelen voldoen immers aan speciale eisen, waardoor u verzekerd bent van een bureaustoel die ergonomisch perfect afgesteld kan worden.


Extra eisen voor een perfecte afstelling

Een groot deel van de beroepsbevolking werkt dagelijks meerdere uren op kantoor. Aangezien dit werk doorgaans zittend wordt uitgevoerd, is het zeker zo belangrijk dat er wordt gewerkt in een goede zithouding. Een NPR 1813 bureaustoel maakt het mogelijk een ergonomische zithouding aan te nemen – en verlaagt daarmee de kans op rug-, nek- en schouderklachten of het risico op een slechte doorbloeding van de benen. Let op: een bureaustoel die voldoet aan dit keurmerk geeft geen garantie voor de juiste zithouding. Hiervoor moet de bureaustoel immers op de juiste manier ingesteld worden.


Waaraan moeten deze speciale bureaustoelen voldoen?

De NPR 1813 norm stelt namelijk speciale eisen aan de instelmogelijkheden van bureaustoelen. Zo moet een bureaustoel die NPR-goedgekeurd is, minimaal aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De zithoogte is minimaal verstelbaar van 41 tot 55 cm.
 • De zitting is verstelbaar in een hellingshoek van -7 tot en met 3 graden.
 • De zitdiepte bedraagt minimaal 44cm en moet van 38 tot en met 48 cm te verstellen zijn.
 • De hoogte van de armleggers is minimaal verstelbaar van 20 tot 30cm.
 • De afstand tussen de armleggers bedraagt 36 tot 51cm.
 • De armleggers zijn minimaal 5cm breed.
 • De rugleuning is minimaal 37cm hoog.
kantoorbureastoelen online

Wat is het verschil tussen de verschillende richtlijnen?

Zoals eerder aangegeven, zijn er verschillende normen waaraan een bureaustoel kan voldoen. De EN 1335 is een Europese richtlijn voor de afmetingen en instelmogelijkheden van onder andere bureaustoelen. Omdat Nederlanders over het algemeen wat langer zijn dan de gemiddelde Europeaan, is er een speciale Nederlandse richtlijn in het leven geroepen: de NPR. Bureaustoelen die voldoen aan deze norm, kunnen voor 96% van de Nederlanders op de juiste manier worden afgesteld. Grofgezegd kennen de NPR bureaustoelen ruimere afmetingen en instelmogelijkheden, zoals u kunt zien in de volgende vergelijking:

EN 1335 afmetingen
 • Zithoogte: 400 – 510 mm
 • Zitdiepte: 400 – 420 mm
 • Breedte tussen de armsteunen: 460 – 510 mm
NPR 1813 afmetingen
 • Zithoogte: 400 – 540 mm
 • Zitdiepte: 380 – 480 mm
 • Breedte tussen de armsteunen: 360 – 510 mm

Welke NPR 1813 bureaustoelen zijn er?

In ons assortiment vindt u een ruim aanbod aan bureaustoelen die voldoen aan de NPR-richtlijn. Binnen dit aanbod kunt u kiezen uit bureaustoelen in verschillende kleuren, maar ook voorzien van verschillende materialen. Zo kiest u voor een bureaustoel met een netbespannen of gestoffeerde rug, en met een metalen of kunststof kruisvoet. Het grootste deel van ons assortiment bestaat uit zwarte bureaustoelen conform NPR 1813. Daarnaast heeft u bij enkele bureaustoelen ook de keuze uit een andere kleur. Zo bent u ook bij ons aan het juiste adres als u een blauwe, grijze of rode NPR bureaustoel zoekt.


Advies nodig? Kom langs in onze showroom!

Bent u op zoek naar een grotere partij NPR bureaustoelen en wilt u een gedegen keuze maken? Onze verkopers geven u graag passend advies: u bent altijd van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. Hier heeft u tevens de mogelijkheid om een ruim aanbod van onze bureaustoelen zelf uit te proberen – en krijgt u direct advies over de diverse instelmogelijkheden en de juiste afstellingen. Heeft u al een stoel op het oog? Neem dan altijd even contact met ons op; dan zorgen wij dat de juiste bureaustoel voor u klaarstaat.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.