Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Brandvertragende kasten

Wilt u uw kantoor of werkruimte voorzien van een stevige, solide en uiterst betrouwbare kantoorkast voor uw waardevolle of vertrouwelijke documenten of voorwerpen? Onze brandvertragende kasten zijn de perfecte oplossing. Op deze pagina vindt u ons complete assortiment.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Brandvertragende kasten kopen

Brandkasten, ook wel brandwerende kasten genoemd, zijn speciaal gemaakt om al uw belangrijke en waardevolle objecten in op te bergen én te beschermen. De brandkast is een zeer betrouwbare en veilige keuze wat betreft opbergingmogelijkheden, omdat de brandkast ook als kluis dienstdoet. De brandkasten beschermen uw waardevolle spullen immers niet alleen tegen brand, maar ook tegen diefstal. Dit maakt het een ideale kantoorkast voor iedere bedrijfsruimte.


Veilig en betrouwbaar

Onze brandkasten kenmerken zich door hun veiligheid en betrouwbaarheid, doordat ze zijn gemaakt van stevig en brandvertragend staal. De kasten zijn gebouwd volgens DIN 4102. Dit houdt in dat de kasten gemaakt zijn van brandvertragend materiaal. Hierdoor blijft de inhoud beschermd in het geval van calamiteiten. Houd er wel rekening mee dat deze brandvertragende archiefkasten slechts een beperkte brandveiligheid bieden. In een hevige brand komt dit nog steeds neer op slechts enkele minuten.


Keuze uit verschillende afmetingen en kleuren

Zoekt u een grote, hoge brandvertragende kast? Of juist een lage? De brandkasten in ons assortiment zijn van elkaar te onderscheiden op basis van hun afmetingen. Zo bieden wij de volgende formaten:

 • Middelhoge, brandvertagende kast: deze archiefkast kent een breedte van 70cm en een hoogte van 150cm. De diepte is 55cm. Een echte middelmaat, die op vele plekken past.
 • Smalle, hoge kast: met een breedte van 70cm, een diepte van 55cm en een hoogte van 195cm is deze kast ideaal voor een hoge, smalle ruimte – of die ene dode hoek.
 • Standaard afmeting: 95cm breed, 55cm diep en 195cm hoog. Daarmee biedt deze standaard kast zeeën aan ruimte voor uw waardevolle spullen of documenten.
 • Brede, hoge kast: deze kantoorkast biedt ontzettend veel ruimte. Met een breedte van maar liefst 126cm, een diepte van 55cm en een hoogte van 195cm is dit namelijk de grootste brandvertragende kast in ons assortiment.

Diverse kleuren mogelijk

Zoekt u een zwarte kast? Of juist een grijze? Dat komt goed uit. De brandvertragende kasten die op deze pagina ziet, zijn namelijk allemaal in deze twee verschillende kleuren te bestellen. Het gaat om de volgende kleuren:

 • Grijs | RAL 7035
 • Zwart | RAL 9005

 

Hoe zit de binnenzijde van de brandvertragende kast er uit?

Voor de inrichting van de kast zijn veel opties mogelijk. Standaard zijn alle brandvertragende archiefkasten voorzien van 4 legborden. De legborden zijn verstelbaar, met een interval van 3,5cm en maximaal belastbaar tot 50kg (per legbord, verdeelde last). Daarnaast zijn deze legborden tevens geschikt voor laterale hangmappen. Het is ook mogelijk om de kasten in te richten met andere opbergsystemen of accessoires. Zo kunt u ook, op aanvraag, uw brandkast inrichten met extra legborden, uittrekbare hangmappenframes of een Safe box. Voor prijzen en meer informatie kunt u contact met ons opnemen.


De afsluitbaarheid en inbraakvertraging

De archiefkasten op deze pagina zijn niet alleen ontworpen om brand te vertragen, maar ook om inbraak tegen te gaan of te vertragen. De extra stevige gelaste stalen constructie in combinatie met het dubbelbaard veiligheidsslot en de vijfzijdige sluiting van zware slotschoten zorgen er voor dat u uw waardevolle spullen veilig kunt opbergen en beschermd zijn tegen inbraak! De kasten worden standaard met 2 sleutels geleverd.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.