Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Tekeningenkasten

Ideaal voor het veilig opslaan van grotere (bouw)tekeningen of documenten, zonder deze te hoeven vouwen: de tekeningenkast. Op deze pagina vindt u ons aanbod tekeningladenkasten, geschikt voor A0- en A1-papierformaat.

  • Voor Particulier en Zakelijk
  • 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice

Een tekeningenkast kopen voor uw kantoor

Of u nu werkt bij een architectenbureau, bouwonderneming, museum, kunstacademie of, gewoon, als u binnen uw werkzaamheden regelmatig te maken krijgt met grotere bouwtekeningen, kunstwerken of documenten: het plaatsen van een tekeningenkast in uw kantoor of atelier is dé oplossing. De laden van deze kantoorkast zijn namelijk dusdanig groot, dat grotere documenten of tekeningen er in zijn geheel in passen. Zo blijven ze netjes, hoeven ze niet gevouwen te worden en is de kans op beschadiging minimaal.


Welke soorten tekeningenkasten zijn er?

In ons assortiment vindt u twee verschillende tekeningenkasten: een tekeningladenkast die geschikt is voor A1-papierformaat, en één die geschikt is voor A0-formaat.


Tekeningenkast voor A0-papierformaat

De grootste tekeningenkast is geschikt voor A0-formaat en heeft een afmeting van 140cm breed, 95cm diep en 60,5cm hoog. Deze kast weegt 114 kilo en beschikt over zes uittreklades. Deze laden zijn geplaatst in gelagerde geleiders en zijn voor 80% uittrekbaar; zo kunt u dus altijd bij al uw documenten of tekeningen. De omhuizing van de kasten bestaat uit een volledig gelaste, stalen constructie, afgewerkt met krasvaste poedercoating. Dit maakt dat de kast extra stevig is, en u uw documenten veilig op kunt slaan. Die veiligheid wordt extra gewaarborgd doordat de tekeningenkast centraal afsluitbaar is met een cilinderslot.


A1-papierformaat opbergoplossing

Het iets kleinere broertje tekeningenladekast is geschikt voor A1 formaat en is 113cm breed, 83cm diep en 60,5cm hoog. Ook deze ladekast beschikt over zes lades, en weegt 100 kilo. Mede door het gewicht is het niet mogelijk om bij deze kasten te kiezen voor inhuizing: de kast wordt dus enkel op de begane grond (achter de eerste deur) geleverd.


Verschillende papierformaten mogelijk

Natuurlijk kunt u ook kleine papierformaten in de ladekasten kwijt. Zo kunt u kiezen voor het toevoegen van ladenverdelers in de tekeningenkast. Zo kunt u ook andere papierformaten in de kast kwijt, zoals A2, A3 of A4, zonder het gevaar op schuiven of kreuken. Het toevoegen van ladenverdelers is geen standaard optie bij het bestellen van een tekeningenkast; neem daarom contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.


Stalen omhuizing mét melamine topblad

Om het geheel een mooie afwerking te geven, zijn de kasten standaard voorzien van een melamine topblad van 2,5cm dik – met ABS-stootrand van 2mm. Dit topblad wordt in dezelfde kleur geleverd als de omhuizing. Voor de omhuizing en de lades kan gekozen worden uit twee kleuren, te weten: grijs (RAL 7035) en wit (RAL 9010).


Bestel uw tekeningenkast in onze webshop!

Komt de tekeningenladenkast goed van pas binnen uw werkzaamheden of organisatie? Bestel hem dan eenvoudig en snel in onze webshop, dan profiteert u van maar liefst 25% korting! Daarnaast wordt de tekeningenkast gratis bij u geleverd – tot achter de eerste deur op de begane grond. Liever eerst advies ontvangen? Of benieuwd naar onze andere kantoorkasten? Neem dan contact met ons op; we helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.