Navigatie

Archiefkasten

(102 artikelen)

Zoekt u een archiefkast voor uw kantoor- of werkruimte? Van klein tot groot, smal tot breed en laag tot hoog. Van diverse materialen, prijzen en met verschillende deuren. Op deze pagina vindt u ons brede aanbod aan archiefkasten.

  • Voor Particulier en Zakelijk
  • Gratis verzending in NL vanaf €450,- excl. btw
  • 1500m2 grote showroom
  • Gratis verzending in NL vanaf €450,- excl. btw
  • 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice

Archiefkasten kopen

Zoekt u een hoge archiefkast voor uw kantoor- of werkruimte? Of wilt u juist een lage archiefkast plaatsen? Geen probleem. Van klein tot groot en smal tot breed. Van diverse materialen, prijzen en met verschillende deuren: er is er altijd wel een die aansluit bij uw wensen. Of dit nu in uw kantoor is, of op uw thuiswerkplek. Zorg voor een clean desk door uw spullen of papierwerk op te bergen. Op deze manier vindt u alles ook nog eenvoudig terug; u weet immers precies waar u het gelaten hebt. Zoekt u één of meerdere kasten voor uw bedrijfs- of kantoorruimte? We vertellen u op deze pagina graag meer over de archiefkasten in onze shop.

Waarom een archiefkast in uw kantoor plaatsen?

Ondanks de digitalisering is een goede, betrouwbare archiefkast nog altijd onmisbaar. Archiefkasten worden dan ook nog altijd veel gebruikt in bedrijven en op kantoren. Gebruik hem voor hangmappen of om ordners in op te bergen; ze zijn immers voorzien van stevige laden of legborden die een groot gewicht kunnen dragen. Spullen bergt u veilig op, doordat de archiefkasten doorgaans met een slot zijn uitgerust. Zoekt u een archiefkast die goedkoop is? Fijn! U profiteert namelijk altijd van een scherpe prijs; zowel in een hoger prijssegment als in een lagere. U vindt dus altijd wel iets wat bij uw budget past.

archiefkasten voor kantoor kopen

Welke soorten archiefkasten zijn er?

Er zijn tal van verschillende kantoorkasten waar u uit kunt kiezen. Niet alleen variëren ze in afmetingen of kleur, ook in soort. Deze soorten zijn voornamelijk de onderscheiden door middel van de deur, maar ook de vorm. Deze archiefkasten zijn er:

  • Archiefkast met roldeur | Ideaal als u weinig ruimte hebt, maar wel veel opbergruimte zoekt. Doordat de deur in de omhuizing van de archiefkast oprolt, hoeft u namelijk geen rekening te houden met het vrijhouden van de ruimte vóór de kast. Extra fijn; beide deuren kunnen tegelijkertijd open. Zo heeft u overzicht over al uw spullen.
  • Archiefkast met draaideur | De meest klassieke variant. De draaideurkast is daarbij ook de goedkoopste in deze categorie. Doordat de draaideurkast doorgaans is uitgerust met legborden die een draagvermogen hebben van 50 kilo, is deze kast uitermate geschikt voor het opbergen van documentatie – tegen een scherpe prijs.
  • Archiefkast met schuifdeur | Ook bij deze kast hoeft u geen rekening te houden met openslaande deuren; de schuifdeuren schuiven immers over elkaar heen als u de kast opent. En dus zijn deze archiefkasten met schuifdeur ideaal voor een kleinere ruimte.
  • Archiefkast met laden | Zoekt u een archiefkast voor hangmappen? Dan past een dossierladekast goed bij uw wensen. In de laden kunt u tot 50 kilo per lade kwijt – en de kantelbeveiliging zorgt ervoor dat de kast niet omvalt als u de lades opent.

Diverse opties en mogelijkheden

Hoewel een breed assortiment ervoor zorgt dat u altijd wel een kast vindt die bij uw wensen aansluiten, kan het ook lastig zijn. Als er zoveel te kiezen valt, is het belangrijk om goed te weten waarnaar u op zoek bent. Hoeveel opbergruimte heeft u nodig? Hoeveel ruimte hebt u op de plek waar u de kast neer wilt zetten? En welk materiaal of welke kleur past bij uw interieur?

online archiefkasten bestellen

Het materiaal van de kast

Want als er iets als een paal boven water staat, is het wel dat kantoormeubelen- en inrichtingen continu blijven ontwikkelen. Zo ook de kasten. Wellicht associeert u een archiefkast met een wat saaiere, grijze kast. Toch is dit niet nodig. Standaard vindt u in ons assortiment de stalen archiefkast. Deze stalen modellen worden bijvoorbeeld uitgevoerd als witte archiefkast, antracietkleurige of zwarte archiefkast.

Ook kunt u kiezen voor een metalen archiefkast in de kleur wit of aluminium. Bovendien vindt u, naast archiefkasten van staal, ook archiefkasten van hout. Deze hebben een wat modernere, warmere uitstraling. Doordat u bij deze kasten kunt kiezen uit diverse houtkleuren, kunt u deze matchen bij het bureaublad en creëert u een unieke look and feel in uw kantoor.

Verschillende afmetingen

Zoekt u een hoge archiefkast van 80cm breed? Of juist een brede, lage variant? Hoe dan ook: in onze webshop heeft u een ruime keuze uit diverse afmetingen. Denk bijvoorbeeld aan een archiefkast van 100cm breed, of juist een kast van 120cm breed. Kiest u voor een klein model, zoals de lage dossierladekast met 2 laden? Dan heeft u een kast van 46cm breed en 71cm hoog. Ook kunt u kiezen voor de grotere kasten, bijvoorbeeld de schuifdeurkast die 160cm breed is en 195cm hoog. Ideaal als u veel opbergruimte nodig heeft! De breedte van onze kasten lopen uiteen van 46 tot 160cm. De hoogte van 71 tot 198cm..


Keuze uit diverse uitvoeringen

Niet alleen kunt u kiezen uit afmeting of materiaal; ook kunt u kiezen uit de uitvoering van de kast. Zoals al eerder besproken kunnen we onderscheid maken tussen de verschillende soorten archiefkasten op basis van de deur – of lades. Daarnaast vindt u ook meerdere uitvoeringen. Zo treft u in ons assortiment ook speciale tijdschiftkasten, waar u publicaties van uw bedrijf, nieuwsbladen of bedrijfsbladen kunt neerleggen voor uw personeel of bezoekers. Bovendien bieden we legbordstellingen en ordnermolens – beide archiefkasten die niet afgesloten kunnen worden.

Als u zoekt naar een kast die u eenvoudig kunt verplaatsen, is de verrijdbare archiefkast op wielen een perfecte oplossing. Deze kast zet u eenvoudig vast door middel van de remmen op de wielen. Als u hem nodig hebt, rijdt u hem met gemak naar de plek waar u wilt.

archiefkasten met laden voor kantoor kopen bij Officetopper
Archiefkasten met slot afsluitbaarheid brandvertragende archiefkast

Berg uw spullen veilig op

Als u persoonlijke spullen of documenten opbergt, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat deze niet in handen komen van onbevoegden. Daarom zijn de meesten van onze kasten uitgerust met een degelijk (cilinder)slot. Twee bijpassende sleutels worden meegeleverd, zodat u niet in de problemen komt als één van de sleutels zoekraakt.

Ook vindt u in ons assortiment een aantal brandvertragende, of inbraakbestendige, archiefkasten. In deze kasten blijft de inhoud toch veilig bewaard in geval van brand, rook of inbraak.


Geld besparen met een goedkope archiefkast

Ook als u een beperkt budget hebt, of juist geld wilt besparen bij het aanschaffen van uw kasten, bent u bij ons aan het juiste adres. In onze webshop treft u namelijk ook een groot aanbod aan gebruikte archiefkasten. Deze kasten zijn tweedehands, maar worden in onze werkplaats nauwkeurig gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Daardoor zijn deze kasten nauwelijks van nieuw te onderscheiden, terwijl ze wel voor een scherpe prijs worden aangeboden.

Extra fijn aan het gebruikte meubilair is dat u bijdraagt aan een circulaire economie. Deze kasten zijn immers veel te goed om weggegooid te worden, en gaan nog lang mee. Perfect voor een tweede kans op uw kantoor, dus!


Uw kantoor inrichten met nieuwe archiefkasten

Als u kiest voor een nieuwe archiefkasten bij Officetopper, heeft u vaak de mogelijkheid om deze geheel naar eigen smaak samen te stellen. Zo kunt u bij de meeste kasten kiezen tussen verschillende kleuren omhuizing en kunt u een specifieke kleur van het topblad kiezen. Ideaal als u een compleet kantoor opnieuw gaat inrichten of uw kast wilt laten aansluiten bij de rest van het meubilair! Binnen no-time heeft u de perfecte kast voor uw nieuwe of bestaande werkplek samengesteld.

Om u een te helpen bij het maken van de juiste keuze of met het op doen van inspiratie, hebben wij de onderstaande video gemaakt. Hierin ziet u allerlei mogelijkheiden qua opbergruimte en inrichtingen.


Bestel uw nieuwe archiefkast eenvoudig en snel

Heeft u een kast naar wens gevonden? Dan bestelt u hem binnen enkele klikken in onze webshop. Liever de archiefkast eerst zelf zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. Hier kunt u uitgebreid de tijd nemen om de kast te bekijken en uit te proberen. Maak eerst even een afspraak, dan staat één van onze collega’s voor u klaar met vakkundig advies.

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!