Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Akoestisch meubilair

Verbeter de akoestiek van uw kantoor met akoestische meubelen. In deze categorie vindt u akoestische werkplekken, banken en bureaus uitgerust met scheidingswanden. Onderaan de pagina staat meer uitleg over hoe deze producten bijdragen de verbetering van de akoestische eigenschappen van uw kantoor.

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Meubilair dat helpt de akoestiek op uw kantoor te verbeteren

Akoestische meubelen kunnen een goede toevoeging zijn wanneer u van plan bent de akoestiek in uw kantoorruimte te gaan verbeteren. De meubelen zijn voorzien van geluidsabsorberend materiaal. Dit zorgt ervoor dat de trillingen van geluid niet reflecteren, maar juist geabsorbeerd worden. Zo voorkomt u dus dat het geluid in de ruimte gaat galmen en werknemers hier last van hebben.

Akoestische kantoorinrichting


Verschillende soorten akoestisch meubilair

Binnen ons assortiment vindt u verschillend soorten akoestisch meubilair, van akoestische plantenbakken tot aan gehele vergaderruimtes. Hieronder staan de diverse soorten meubilair toegelicht.

 • Zitmeubilair: Onder akoestisch zitmeubilair valt onder andere een loungebank met daaromheen hoge akoestische wanden. Deze wanden zorgen er namelijk voor dat het geluid niet direct de ruimte in wordt gestuurd maar juist wordt geabsorbeerd. Daarnaast zal het ook geluid van buitenaf tot zich nemen waardoor u op deze loungebank rustig een belletje kunt plegen of kunt werken.
 • Werkplek: Akoestische werkplekken zijn beschikbaar in diverse vormen. Bijvoorbeeld een duo-bureau met akoestische scheidingswand. Door middel van zo’n scheidingswand worden de twee werkplekken van elkaar gescheiden. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de ene werkplek niet direct wordt gehoord door de ander, door de akoestische wand wordt het namelijk geabsorbeerd.

  Een andere vorm van een werkplek is de Hut. Dit is een hut gebouwd van akoestische panelen. Deze hut is geheel naar wens samen te stellen. Zo kunt u er bijvoorbeeld een bureau in plaatsen om er een stilte werkplek van te maken. Of maak er juist een lounge-/vergaderruimte van door er bank in te plaatsen. Door de panelen heeft u weinig tot geen last van geluid uit uw omgeving en kunt u in alle rust werken.
 • Belcel: Naast de werkplekken zijn er ook ruimtes geschikt om te bellen; de akoestische belcellen. Deze ruimtes zijn speciaal gemaakt voor 1 persoon en zijn geheel afsluitbaar om zo geen last te hebben van geluiden buiten de ruimte. Hierdoor is de belcel perfect voor de moderne kantoortuin en hybride kantooromgeving. De belcellen zijn uitgerust met akoestische panelen waardoor u in deze kleine ruimte geen galm heeft, ideaal om in alle rust te bellen.
 • Vergaderruimte: De hedendaagse kantooromgeving bestaat veelal uit flexplekken en open kantoortuinen. Dit zorgt ervoor dat besloten vergaderingen op locatie en overleggen op de werkvloer steeds lastiger worden. Door middel van een akoestische vergaderruimte creëert u een afgesloten ruimte in een open kantoortuin. De binnenzijde van deze vergaderruimte is voorzien van akoestisch PET-vilt en akoestisch gelaagd glas. Zo houdt u alle ruis van de werkvloer buiten en vergadert, brainstormt of overlegt u in alle rust.
 • Plantenbak: Verbeter de akoestiek én zorg voor meer groen op kantoor door middel van een akoestische plantenbak. Met deze plantenbak creëert u een rustgevende scheiding en doordat de planten op ooghoogte zitten krijgt uw ruimte een natuurlijke sfeer. Een akoestische plantenbak absorbeert geluid op een effectieve manier door middel van de akoestische vulling en de planten. Deze planten worden niet meegeleverd; kies dus voor een plant naar wens - en zorg er zo voor dat geluidsreflecties worden verminderd.

Waarom akoestisch meubilair nemen?

Het kiezen voor akoestisch meubilair kan diverse redenen hebben. De voornaamste reden is natuurlijk de akoestische werking van de meubelen. In een open kantoortuin kan namelijk veel ruis ontstaan wanneer geluid van bijvoorbeeld overleggende werknemers wordt weerkaatst door de muren. Wanneer geluiden worden gedempt en geabsorbeerd door akoestische oplossingen zal er minder galmend geluid zijn in de kantoorruimte. Deze rust bevordert de werksfeer en productiviteit van uw werknemers en collega’s.

De functionaliteiten zijn daarnaast ook van groot belang. De belcellen, werkplekken en vergaderruimte staan er niet alleen om bekend het geluid in de ruimte te absorberen; de functionaliteit van dit meubilair is zeker zo belangrijk. Deze meubelen zorgen namelijk voor unieke mogelijkheden in uw kantoorruimte. Akoestische meubelen zijn dus praktische eyecatchers.

Kantoorinrichting met Silent Room M


Geluiddempende meubelen kopen bij Officetopper

Heeft u het gewenste akoestische meubel gevonden? En de juiste samenstelling gekozen? Bestel deze gemakkelijk via onze webshop. Kiest u voor basic levering? Dan bezorgen wij het meubilair achter de eerste deur op de begane grond. Door middel van onze optie tot premium levering kunnen wij de bestelling naar de door u gewenste plek brengen. Het monteren van akoestisch meubilair is over het algemeen vrij lastig, daarom bieden wij bij onze producten ook de optie tot montage aan. Als u hiervoor kiest zullen wij deze producten voor u monteren tegen een meerprijs.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.