Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Wat zijn de voor- en nadelen van een zit-sta bureau?

2022-10-19

Leestijd: 2 minuten

We weten steeds beter hoe schadelijk te veel zitten is. En dat terwijl we tóch hele dagen door veel zitten. Bij bureauwerk komt het er zelfs op neer dat u al gauw ruim 10 uur per dag zit! En dus is het niet zo gek dat het zit-sta bureau zijn intrede heeft gedaan binnen vele kantoren. Deze bureaus zorgen er immers voor dat u eenvoudig een onderbreking inlast tijdens het zitten. En zo kunnen we tal van voordelen van het zit-sta bureau opnoemen. Toch kleven er natuurlijk ook wel wat nadelen aan. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een zit-sta bureau nu precies? We lichten ze aan u toe.

De voordelen van het zit-sta bureau

Een zit-sta bureau biedt ontzettend veel mogelijkheden als u zoekt naar een gezonde, verantwoorde werkplek. Deze bureaus vereenvoudigen het afwisselen tussen zitten en staan, zonder dat u hiervoor uw werk hoeft te onderbreken. Langdurig zitten neemt immers diverse gezondheidsrisico’s met zich mee. Op korte termijn heeft het al negatieve invloed op uw spieren, botten en gewrichten. Als u te lang zit, gaat uw lichaam namelijk in slaapstand. En dat zorgt er weer voor dat uw metabolisme vertraagt. Gaat u tijdens uw werkdag geregeld staan? Dan komt uw lichaam uit deze slaapstand, wat ervoor zorgt dat u langer door de dag heen energiek blijft en uw productiviteit omhoog schiet.

Zorgen voor een ergonomische werkplek met een zit-sta bureau

Reduceren van gezondheidsrisico’s

Doordat een zit-sta bureau de afwisseling tussen zitten en staan stimuleert, draagt dit bureau ook bij aan een verlaging van het ziekteverzuim. Niet alleen helpt het bureau het risico op nek- en rugklachten flink te reduceren; ook zorgt regelmatig staan voor een betere doorbloeding van het lichaam, waardoor het risico op hart- en vaataandoeningen ook weer wordt verlaagd. Minder klachten op zowel de korte, als de lange termijn, dus. En daarmee ook een vitaler team. Win-win, toch?

De nadelen van een zit-sta bureau

Toch zitten er ook wel wat haken en ogen aan deze voordelen. Want deze voordelen behaalt u alléén als u het zit-sta bureau ook op de juiste manier gebruikt. Stelt u het zit-sta bureau niet op de goede hoogte in? Of houdt u niet de juiste werkhouding aan? Dan liggen klachten aan uw nek- en rug alsnog op de loer, en worden ze zelfs verstevigd. Oók als u te lang staat, heeft dit een statische belasting van de ruggenwervel als gevolg. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Gelukkig kan dat ook eenvoudig! Stel bijvoorbeeld de juiste hoogte van uw zit-sta bureau in. Heeft u een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau met geheugenfunctie? Sla dan de gewenste hoogte op, zodat u altijd de juiste houding aanneemt. Zorg vervolgens voor voldoende afwisseling tussen zitten en staan, en profiteer op die manier van alle voordelen van uw zit-sta bureau.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.