Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Hoe stel ik de juiste hoogte van mijn zit-sta bureau in?

2022-10-05

Leestijd: 2 minuten

Het zit-sta bureau is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Niet gek ook, want tijdens uw werkdag afwisselen tussen zittend en staand werken is ontzettend gezond voor uw lichaam én goed voor de productiviteit en energie. Maar… Dan is het wél van belang dat u het zit-sta bureau goed gebruikt en de juiste hoogte instelt. Maar hoe doet u dit? We geven u antwoord op de vraag hoe u de hoogte van uw zit-sta bureau juist instelt!

Waarom is een juiste hoogte belangrijk?

Zowel bij zittend als bij staand werken is de juiste hoogte van groot belang. Lang werken in een verkeerde houding is immers voor niemand goed. Aan een te laag bureau werken, zorgt ervoor dat uw schouders en nek te ver afhangen en u met een te bolle rug werkt. Dit zorgt voor rug-, nek- en schouderklachten, en maakt ook nog eens dat uw longen minder capaciteit hebben en u dus minder zuurstof tot u kunt nemen. Te hoog werken daarentegen zorgt juist voor overstrekte armen, schouders en nek, en een holle rug. Te lang in deze gespannen houding werken zorgt voor diverse klachten aan uw nek, rug en schouders en geeft daarnaast klachten als spanningshoofdpijn. En dat wilt u natuurlijk allemaal voorkomen.

De goede hoogte bij een staande werkhouding

Kenmerkend voor de zit-sta bureaus is dat u deze eenvoudig verstelt naar de juiste hoogte – of dit nu met een slinger is, of door middel van elektrische verstelbaarheid. Maar wanneer bereikt u nu de juiste hoogte? Als u staat, is het van belang dat uw beide voeten stevig op de grond staan, met de knieën uit het slot. Houd hierbij uw rug recht en uw schouders ontspannen, licht afhangend. Laat het blad naar boven komen tot u met uw armen losjes op het blad rust. U houdt hierbij uw ellebogen in een hoek van 90 graden.

De juiste hoogte instellen van uw zit-sta bureau

De juiste zithouding achter uw zit-sta bureau

Bij een zittende houding, is het belangrijk dat uw bureaustoel goed is ingesteld; hierbij houdt u aan dat uw knieën in een hoek van 90 graden staan, met uw voeten eveneens stevig op de grond. Tussen de zitting en uw knieholten past tenminste een vuist, zodat een goede doorbloeding gewaarborgd wordt. En ook hier houdt u weer uw rug recht, met ontspannen, licht afhangende schouders. Als u het blad naar beneden vertelt, zorgt u ervoor dat het blad gelijk is aan uw armleggers. Voor de juiste hoogte van uw armleggers geldt ook weer dat u uw armen losjes neerlegt, met uw ellebogen in een hoek van 90 graden.

Gebruik indien mogelijk het geheugendisplay

Heeft u een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau met bedieningspaneel dat uitgerust is met geheugenfunctie? Maak hier dan optimaal gebruik van door de juiste zit- en stahoogte hierin op te slaan, zodat u steeds zeker weet dat u uw zit-sta bureau naar de juiste hoogte verstelt. We leggen hierover meer uit in ons blog ‘Hoe kan ik de geheugenfunctie van mijn zit-sta bureau instellen?’.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.