Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

4 tips voor het optimaal gebruiken van uw zit-sta bureau

2021-02-10

Leestijd: 4 minuten

Heeft u sinds kort een zit-sta bureau in uw kantoor staan? Of bent u van plan er één te kopen? Dat is een goed begin! Toch blijkt in de praktijk dat het lastig kan zijn om te wennen aan zo’n dynamische werkhouding. En dus geven we graag een aantal tips. Want hoe zorgt u ervoor dat u went aan uw nieuwe zit-sta bureau – en dat u het bureau ook op de lange termijn blijft gebruiken? We vertellen het in dit blog.

Positieve effecten bij het gebruik van een zit-sta bureau

Het aanschaffen van een zit-sta bureau is een heel goede eerste stap. Toch is het ook belangrijk om optimaal gebruik te maken van de functionaliteit om de positieve effecten van het bureau te ervaren. En die positieve effecten? Daaronder verstaan we bijvoorbeeld het hebben van meer energie, een fitter gevoel, minder rug- en nekklachten en een langer uithoudingsvermogen. Maar hoe maakt u dan optimaal gebruik van uw nieuwe zit-sta bureau?

Zit-sta bureau optimaal gebruiken tips

Tip 1: Wennen en opbouwen

Bent u gewend veel zittend te werken? Dan is het zaak om rustig aan staand werken te wennen en dit langzaamaan op te bouwen. Begin eerst eens met 10 minuten staand werken, waarna u dit steeds verder uitbouwt. Houd daarbij wel aan dat u nooit langer dan één uur achtereen staat. Vanaf dat moment is de kans namelijk groot dat u geen goede houding meer aanneemt, en daardoor ook lichamelijke klachten kunt ervaren.

Meer tips hoe u uw ogen kunt ontlasten? U leest het in ons blog: Voorkom overbelaste ogen met deze 4 tips.

Tip 2: Afwisseling is de basis

Bij het aannemen van uw routine is het tevens handig om te bepalen welke werkzaamheden u zittend wilt doen – en welke staand. Moet u veel stukken lezen? Telefonische overleggen voeren? Of juist artikelen of andere stukken schrijven? Dan kunt u dit prima staand doen. Zittend werken is daarentegen wellicht fijner bij het uitvoeren van werkzaamheden waarbij u secuur moet zijn of meer concentratie nodig hebt. Voorop staat: afwisseling is de basis. Merkt u dat uw concentratie tijdens het zitten afneemt? Dan kunt u tijdelijk gaan staan – en andersom. Doe dit zo’n 4 tot 6 keer per dag. Dat zorgt voor de ultieme effecten.

Tip 3: Gebruik een wekker

Deadlines, veel werkzaamheden of meetings. U werkt ontzettend hard en ineens… is de dag om. En die hele dag heeft u gezeten. Dit soort dagen komen regelmatig voor: voor u het doorhebt is de dag om en heeft u geen moment gedacht aan een moment van staan. Daar hebben wij een goede oplossing voor: gebruik een wekker. Dan krijgt u, hoe druk u het ook heeft, tóch een herinnering om te gaan staan. En dat maakt het stukken eenvoudiger om die routine aan te nemen.

Tip 4: Zorg voor een goede houding

Niet langer dan een uur staan, zo’n 4 tot 6 keer per dag afwisselen en een wekker gebruiken. Allerlei tips om goed te wennen aan uw zit-sta bureau en het gebruik ervan tot een gewoonte te maken. Wilt u optimaal gebruik maken van deze fijne bureaus? Dan is een goede sta-houding zeer belangrijk. U heeft de juiste houding als u uw voeten op heupbreedte heeft staan, uw knieën van het slot zijn en u een rechte rug heeft met de schouders afhangend naar beneden. En het allerbelangrijkste is: ontspan. Want dan pas zorgt u ervoor dat u ook echt productief kunt werken.

Diverse zit-sta bureaus in ons assortiment

Diverse zit-sta bureaus in ons assortiment

Zoekt u nog een zit-sta bureau? Kijk dan eens in ons assortiment: we hebben verschillende elektrisch verstelbare of slingerverstelbare bureaus. Ook bieden wij graag een oplossing indien u al een mooi bureau heeft. Zo vindt u in ons assortiment diverse zit-sta modules, ofwel bureauverhogers, en zit-sta onderstellen waarop u uw huidige bureaublad kunt monteren. Keuze genoeg, dus!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.