Navigatie

Tips en inspiratie voor het inrichten van uw kantoor aan huis

2019-11-25 14:55:09

Leestijd: 3 minuten

Geen uren in de file staan, uw dag zelf indelen, flexibiliteit, tussendoor de hond uitlaten en in alle rust die berg met werkzaamheden wegwerken. Slechts een paar punten waarom veel mensen het werken in een kantoor aan huis ideaal vinden. En hierbij laten we nog achterwege dat thuiswerken tegenwoordig zelfs een must is. Maar hoe richt u uw kantoor aan huis het beste in? We geven u graag een aantal tips en ideeën voor de inrichting van uw kantoor aan huis!

Welke ruimte kiest u voor uw kantoor aan huis?

Eigenlijk wel de belangrijkste stap die u zet bij de inrichting van uw kantoor aan huis, is het bedenken waar deze moet komen. Want welke ruimte kiest u als ideale thuiswerkplek? Om uw wensen voor uzelf duidelijker te maken, hebben we een kleine vragenlijst voor u opgesteld. Stel uzelf deze vragen en u hebt de belangrijkste punten op een rijtje!

  • Vraag 1: Ga ik klanten aan huis ontvangen?
  • Vraag 2: Werk ik alleen, of heb ik een extra werkplek nodig voor eventuele anderen?
  • Vraag 3: Welke ruimte is makkelijk bereikbaar?
  • Vraag 4: Welke ruimte is geschikt om me op mijn werk te concentreren?
  • Vraag 5: In welke ruimte komt voldoende daglicht binnen?

Thuiswerken? Zó werkt u productief thuis

Een-goed-kantoor-aan-huis-Officetopper

Het inrichten van uw thuiswerkkantoor

Hebt u een ruimte gekozen die aan uw eisen voldoet én waar u zich goed voelt? Dan is de inrichting aan de beurt! Natuurlijk is de keuze voor het meubilair afhankelijk van een heleboel factoren. Hoeveel ruimte hebt u bijvoorbeeld? En bent u van plan om veel of weinig in uw kantoor aan huis te werken? Welke meubelen hebt u al – en welke hebt u nog nodig? U ziet: genoeg om rekening mee te houden.

Het belang van goed meubilair

Als u van plan bent om veel (en voor langere tijd) aan uw bureau in uw kantoor aan huis te werken, is de aanschaf van goed, ergonomisch meubilair erg belangrijk - belangrijker dan wanneer u slechts enkele uren achter uw bureau zit. Bij langdurig bureauwerk is het van belang om een bureaustoel te kopen die uw lichaam goed ondersteunt. Een stoel die u precies kunt afstellen op uw lichaamslengte is hierbij van belang. Bovendien is een verstelbaar bureau die u eveneens op uw lichaamslengte kunt afstellen, ook onmisbaar. Het voordeel? Dat merkt u vooral op de langere termijn: goed meubilair helpt namelijk een hoop klachten te voorkomen. Daarmee sluit u een flink aantal gezondheidsrisico’s uit.

Houd hierbij in uw achterhoofd: goed meubilair is géén kostenpost, maar een investering

een duowerkplek kantoor aan huis Officetopper

Verbeter de akoestiek in uw kantoor aan huis

Wellicht denkt u er in uw woonhuis niet snel aan. En toch kan het een hoop ellende voorkomen. Met een verbeterde akoestiek verhelpt u namelijk niet alleen die vervelende nagalm, ook . De akoestiek van een ruimte kan op verschillende manieren verbeterd worden. Hierbij kunt u al denken het leggen van vloerbedekking of een groot vloerkleed in de ruimte. Daarnaast kunt u ook kiezen voor verschillende accessoires die geluidsgolven dempen, zoals akoestische panelen of een akoestische kast.

Wilt u meer weten over akoestische isolatie en absorptie - en hoe u ervoor zorgt? Lees het in onze blog: Akoestische absorptie of isolatie? Dit is het verschil.

 

Inspiratie voor de inrichting van uw kantoor aan huis

Natuurlijk bieden we u niet alleen tips; we inspireren u ook graag! Daarom vindt u hieronder een aantal inspirerende thuiswerkplekken, zodat u met een gerust hart – vol inspiratie, ideeën en kennis – uw kantoor aan huis kunt inrichten. Meer informatie of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag. Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend advies!


kantoor aan huis Officetopper


een kleurrijk kantoor aan huis Officetopper


een klassiek kantoor aan huis Officetopper