Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

5 stappen bij het kopen van uw nieuwe bureaus

2023-02-08

Zijn de werkplekken binnen uw kantoor dringend aan vervanging toe? Of is uw kantoorinrichting toe aan een algehele opknapbeurt – en neemt u hierbij de bureaus ook onder handen? Bij het uitzoeken van nieuwe bureaus zult u al gauw zien dat er ontzettend veel zijn. Tóch hoeft de keuze niet zo lastig te zijn. Wij helpen u een handje, namelijk met de 5 stappen die u kunt doorlopen bij het aanschaffen van een partij nieuwe bureaus voor uw kantoorruimtes.

Kopen van nieuwe bureaus

1. Wat is uw budget?

De allereerste stap bij het kopen van een partij nieuwe bureaus, is het bepalen van het budget. Want: na het bepalen van het budget kunt u direct een concrete selectie maken binnen het aanbod bureaus. U kunt het verdere stappenplan dan doorlopen op basis van de selectie die u overhoudt. Natuurlijk is het wel zo dat u minder bureaus overhoudt naar mate het budget lager ligt. Het kan dan zijn dat u niet de bureaus kunt aanschaffen die goed passen binnen de gewenste werkomgeving. Houdt in gedachten dat een goed bureau, dat tevens voldoet aan de arbo-richtlijnen én dat past binnen de hedendaagse kantoorinrichting, een hoger budget vereist dan een bureau dat over minder specificaties beschikt. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om tweedehands bureaus aan te schaffen; extra goed voor het milieu én scherp geprijsd!

2. Hoe groot moeten de bureaus zijn?

Afhankelijk van de ruimte die u hebt, en het type werkzaamheden dat uitgevoerd wordt in de werkruimtes, kunt u kiezen voor een specifiek formaat van de bureaus. Het is hierbij van belang om rekening te houden met de ruimte die u de medewerkers biedt. Voor de productiviteit en gezondheid van uw medewerkers is het immers belangrijk dat zij voldoende ruimte om zich heen hebben. Dat zorgt voor meer privacy – en maakt de werkruimte ook nog eens veiliger. Kijk dus eerst naar de ruimte die u hebt en het aantal bureaus dat u erin wilt plaatsen. Op die manier is het gemakkelijker om het formaat van de bureaus vast te stellen. Natuurlijk is het type werkzaamheden hierbij ook van belang; een functie waarbij meerdere beeldschermen, een laptop of bijvoorbeeld een tekentablet benodigd is, zal meer ruimte nodig hebben dan een functie waar enkel gebruik gemaakt wordt van een laptop.

3. Welke hoogteverstelling heeft u nodig?

Werkt u met flexplekken of met vaste werkplekken binnen uw kantoor? In beide gevallen geldt dat het belangrijk is om te kiezen voor een passend bureau. Als er minimaal 4 uur per dag achter een bureau wordt gewerkt, adviseren wij u om te kiezen voor een instelbaar bureau. Met deze bureaus zorgt u ervoor dat de werkplek geheel naar de gebruiker ingesteld kan worden. Bij een vaste werkplek is een manueel instelbaar bureau, of een bureau dat u door middel van een inbus kunt verstellen, voldoende; deze hoeft u immers maar één keer in te stellen. Bij flexwerkplekken is het aan te raden om een slingerverstelbaar of elektrisch verstelbaar bureau te kiezen. Flexwerkplekken worden namelijk door verschillende personen gebruikt, en zullen daarom regelmatig versteld moeten kunnen worden. Slingerverstelbare bureaus en elektrisch verstelbare bureaus zijn eenvoudig in hoogte te verstellen, en vergroten daarom het gebruiksgemak.

Verschillende bureaus kopen

4. Welk type bureaus kiest u?

Deels gelijk aan de vorige stap, is de vraag voor welke type bureaus u kiest. Want, naast de standaard bureaus waaraan u de gehele dag zit, zijn de zit-sta bureaus aan een flinke opmars bezig. Deze bureaus vergemakkelijken het, zoals de naam al zegt, om gedurende de werkdag regelmatig af te wisselen tussen zittend en staand werken. En dat terwijl de werkzaamheden niet onderbroken hoeven te worden! Deze bureaus kunt u door middel van een slinger of met een elektrische verstelling verstellen tot stahoogte, waardoor de hoogte te verstellen is van grofweg 65cm tot 130cm. Ideaal voor de productiviteit, energie, motivatie én de gezondheid op de werkvloer.

5. Kies de kleuren naar wens

Alle bureaus in ons assortiment zijn verkrijgbaar in diverse samenstellingen. Het grootste gedeelte is beschikbaar met een wit, aluminiumkleurig of zwart, metalen onderstel. Zo kiest u eenvoudig voor de kleur die het beste bij de werkomgeving past. Daarnaast zijn de bladen met melamine bekleed, en daarom in diverse kleuren beschikbaar. Gaat u voor een frisse, lichte houttint, zoals light oak of sand ash (Narbutas)? Of juist voor een donkere, moderne houtkleur, zoals schaduw zwart of dark oak? U kunt de bureaus aanpassen op uw huidige meubilair, of juist kiezen voor de kleuren die het beste passen bij de nieuwe inrichting.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.