Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Welke sloten moet ik kiezen bij de aanschaf van een nieuwe lockerkast?

2023-03-17

Dé veilige kantoorkast voor het opbergen van persoonlijke eigendommen of vertrouwelijke documenten. De lockerkast. Deze kasten kenmerken zich door hun veiligheid, door de verschillende kluisjes die elk apart afsluitbaar zijn. Mét een slot. En er zijn tal van sloten beschikbaar, zodat u de lockerkast helemaal aanpast op het gewenste doeleinde. Maar welke sloten moet u nou kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe lockerkast? Welke zijn er – en welke passen het beste bij uw bedrijf en medewerkers? We vertellen het in dit blog!

Een veranderende opbergbehoefte

De opbergbehoefte verandert continu. Waar we eerst voornamelijk lockerkasten gebruikten binnen kleedkamers of garderoberuimtes in de sportschool of het zwembad, zien we dat de lockerkast steeds vaker zijn intrede doet in kantoren en werkruimtes. Doordat we steeds meer flexibel werken, wordt de behoefte aan eigen opbergruimte steeds groter. We zien de lockerkasten dus flink toenemen in populariteit. Net als de verschillende afsluitmogelijkheden! Want bij deze ontwikkelingen horen óók nieuwe manieren van afsluiten. Welke dit zijn?

Welke sloten kiezen voor uw lockerkast?

Optie 1: standaard cilinderslot

Zoals gezegd, zijn er verschillende soorten lockersloten. Stuk voor stuk geschikt voor een specifiek gebruik – of juist passend binnen een bepaald budget. Standaard is een lockerkast uitgerust met een cilinderslot; een solide slot dat u opent en sluit met een sleutel. Dit maakt zo’n slot ideaal voor gebruik door een specifiek persoon – die in het bezit is van de sleutel – of juist voor wisselend gebruik, doordat de sleutel achtergelaten kan worden voor de volgende gebruiker. Over het algemeen zijn lockerkasten met cilinderslot de meest budgetvriendelijke oplossing, zodat u voor een klein budget tóch een veilige opbergoplossing in uw kantoor plaatst.

Optie 2: mechanisch cijferslot

Liever geen lockerkasten met fysieke sleutels – bijvoorbeeld door het risico op het kwijtraken van de sleutel? Het is ook mogelijk om te kiezen voor een lockerkast met cijferslot. De eerste oplossing is het kiezen voor een mechanisch cijferslot. Een locker met een mechanisch cijferslot opent u door middel van de juiste cijfercode. Dit doet u door te draaien aan de cijfers, tot deze in de juiste volgorde staan. Doordat deze cijfersloten zonder voeding – en dus zonder stroom of batterijen – werken, zijn deze sloten te allen tijde te gebruiken. Bij het aanschaffen van uw lockerkast kunt u kiezen voor een mechanisch voor vast of wisselend gebruik. Wilt u wisselende personen gebruik laten maken van het kluisje? Dan is een slot voor wisselend gebruik ideaal; zo kunt u bij elk gebruik de cijfercode instellen. Anders dan bij vast gebruik; hierbij stelt u eenmalig een code in waarmee u de lockerkast kunt openen.

Verschillende lockersloten

Optie 3: elektronisch cijferslot

Het minst budgetvriendelijk – maar wel het eenvoudigst in gebruik: de lockerkasten met elektronisch cijferslot. Deze cijfersloten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, voorzien van voeding in de vorm van stroom of batterijen. Ook dit slot opent u door middel van een cijfercode. Dit doet u bij dit slot echter simpelweg door het intoetsen van de juiste code. En dat maakt het ook zo eenvoudig! Eenmaal open, is de cijfercode eenvoudig aan te passen. Doet u dit niet? Dan gebruikt u de volgende keer gewoon weer dezelfde code. Dat maakt ‘m geschikt voor vast én wisselend gebruik. En ook nog eens hartstikke veilig!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.