Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Welke bureaustoel kiezen bij thuiswerken?

2023-01-09

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u een kantoor aan huis? Of bent u verantwoordelijk voor de inkoop van werkplekken voor uw bedrijf – en is het uw taak om medewerkers te faciliteren in een goede, ergonomische thuiswerkplek? In beide gevallen is een goede bureaustoel voor thuis een belangrijke factor. En die keuze kan best lastig zijn. Want welke bureaustoel moet u kiezen bij thuiswerken? En waar moet u écht op letten? We vertellen u het in dit artikel!

Ergonomie op de thuiswerkplek

Het is vaak een ondergeschoven kindje: de thuiswerkplek. En dan zeker ergonomie op de thuiswerkplek. Tóch is het net zo belangrijk als op kantoor. Want ook thuis worden lange dagen gemaakt, waarbij met name wordt gezeten. Wellicht zelfs wel meer. Want waar u op kantoor nog regelmatig afleiding heeft, of een stukje moet lopen naar bijvoorbeeld het toilet, het koffiezetapparaat of de printer, vindt u deze zaken thuis vaak allemaal binnen handbereik. En dan ligt het risico op allerlei vervelende klachten al gauw op de loer. Daarom is het zaak om, zeker bij langdurig werken in dezelfde houding, te zorgen voor voldoende comfort én de juiste ondersteuning. En de bureaustoel helpt hierbij.

Bureaustoel voor de thuiswerkplek

Het belang van goede instelbaarheid

Zowel voor de kantoorwerkplek als voor de thuiswerkplek is een goede, ergonomische bureaustoel onmisbaar. Hierbij is het dus van belang dat de bureaustoel voldoende comfort en support biedt. Maar waar moet u dan op letten bij het kiezen van zo’n bureaustoel? Ten eerste moet de bureaustoel goed ingesteld kunnen worden. Dé beste bureaustoel bestaat niet; dit is immers afhankelijk van tal van factoren. Gebruiksintensiteit, lichaamshouding en -bouw, persoonlijke voorkeur – noem maar op. Zo’n instelbare stoel kunt u op vele vlakken aanpassen, zodat hij past bij uw voorkeuren en lichaamsbouw. Daarnaast kunt u natuurlijk rekening houden met het design. Past u ‘m het liefst aan op uw interieur? Of is dit voor u minder belangrijk?

De gebruiksintensiteit

Natuurlijk is de gebruiksintensiteit ook een belangrijke eis om rekening mee te houden bij het uitkiezen van uw bureaustoel voor de thuiswerkplek. Werkt u veel thuis? Of bent u veel onderweg – en gaat het dus met name om enkele uurtjes? Hoe langer u per dag gebruik maakt van de bureaustoel, hoe belangrijker het wordt om de bureaustoel zo goed mogelijk in te stellen. Denk hierbij aan een instelbare rug, instelbare armleggers en een bureaustoel die u op de juiste hoogte kunt zetten. Dit geldt vanaf 4 uur gebruik per dag. Gebruikt u de bureaustoel minder uren per dag? Dan kunt u deze eisen iets loslaten – en wellicht meer aandacht geven aan design.

Welke bureaustoel bij thuiswerken

Wat zijn de beste bureaustoelen voor thuis?

Afhankelijk van de eisen die u stelt, kunnen we natuurlijk wél enkele bureaustoelen uitlichten die goed passen op de thuiswerkplek. Zowel wat betreft het uiterlijk, als wat betreft functionaliteit en comfort. We sommen de beste xx voor u op:

  • - Bureaustoel Girsberger Marva: De Marva van Girsberger is uitvoerbaar in verschillende kleuren en past door zijn ronde vormen perfect binnen de huiselijke omgeving. Met tal van instelmogelijkheden, is dit bovendien een echte ergonomische alleskunner binnen de werkplek.
  • - Bureaustoel Pro X: Heeft u een beperkt budget? Met de bureaustoel Pro X kiest u voor een ergonomische bureaustoel tegen een zeer zacht prijsje. De bureaustoel beschikt over de meest gangbare instelmogelijkheden en functionaliteiten, zodat u geniet van een fijne bureaustoel met voldoende support.
  • - NPR Bureaustoel O.T. 05: Heeft u vanuit uw organisatie meegekregen om een bureaustoel aan te schaffen die voldoet aan de NPR 1813-norm? Dan is de NPR Bureaustoel O.T. 05 een echte aanrader. Deze bureaustoel bezit, zoals de NPR 1813-norm voorschrijft, over tal van instelmogelijkheden en is daarmee geschikt voor het gros van de Nederlandse werkbevolking. Dat maakt ‘m weer ideaal als u zoekt naar een grote partij voor meerdere collega’s.
  • - Bureaustoel Therapod X: Gaat u ’t liefst all the way? De bureaustoel Therapod X valt binnen het hoogsegment van onze bureaustoelen. Met diverse technologieën voor extra comfort en drukvermindering, zodat u de gehele dag goed wordt ondersteund. De huiselijke Fenice stoffering geeft deze stoel ook nog eens zijn huiselijke uitstraling.
  • - Bureaustoel Spindl Bull: Werkt u geen hele werkdagen vanuit huis, maar vindt u het wél belangrijk om goed te zitten? De bureaustoel Spindl Bull biedt de juiste oplossing. Met balansmechaniek, waardoor actief zitten gestimuleerd wordt en uw rug- en buikspieren versterkt worden. Zonder armleggers, en daardoor niet geschikt om de gehele dag op plaats te nemen.

Bereikbaar via WhatsApp!

×

We zijn ook bereikbaar via WhatsApp! Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.