Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Wat zijn de arbo-richtlijnen voor een thuiswerkplek?

2022-08-02

Leestijd: 3 minuten

Als u regelmatig thuiswerkt, is het belangrijk om een gezonde en veilige thuiswerkplek in te richten. Dit is niet alleen belangrijk voor u, maar ook voor uw werkgever. Er zijn namelijk een aantal arbo-richtlijnen waaraan een thuiswerkplek moet voldoen. In deze blog leest u wat die eisen zijn.

Voldoende verlichting

Een belangrijke arbo-eis is dat uw werkplek voldoende verlicht is. Zorg ervoor dat uw werkplek dichtbij een raam staat of dat u een goede bureaulamp heeft. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw werkplek niet te warm of te koud is.

Een goede en verstelbare bureaustoel

Om de hele dag comfortabel te kunnen werken is het aan te raden om uw werkplek te voorzien van een ergonomische bureaustoel. Zorg ervoor dat uw stoel comfortabel is en dat uw rug en nek goed ondersteund worden. De verantwoordelijkheid van een bedrijf houdt niet op als werknemers vanuit huis werken. Het juiste meubilair zou dus voor ieder bedrijf een prioriteit moeten zijn.

Een verstelbare bureaustoel is een goed voorbeeld van goed meubilair. Dit soort stoelen zorgen ervoor dat u altijd in een ergonomische houding zit, wat goed is voor uw lichaam. Ook zorgt het ervoor dat u minder snel last krijgt van rug- of nekklachten. Kortom, een verstelbare bureaustoel is een must voor iedereen die aan de arbo-richtlijnen wil voldoen.

Arbo werkplek voor thuis

Bureau met de juiste hoogte

Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bureau op de juiste hoogte staat afgesteld. Wanneer uw bureau te hoog of te laag is, kan dit leiden tot rug- en nekklachten. Een andere arbo-eis is dat uw werkplek akoestisch verantwoord is. Dit betekent dat er geen storende geluiden zijn die u afleiden of die uw werk kunnen verstoren.

Goede organisatie

Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw werkplek overzichtelijk is. Een rommelige werkplek kan ervoor zorgen dat u minder productief bent en dat u makkelijker fouten maakt. Mappen en ordners zijn een uitstekende manier om uw werkplek te organiseren en ervoor te zorgen dat alles op zijn plaats is. Het gebruik van mappen en ordners kan ervoor zorgen dat uw werkplek veel overzichtelijker is en dat u minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar dingen.

Ontdek het assortiment van Officetopper

Zeker weten dat uw thuiswerkplek voldoet aan de arbo-richtlijnen? Shop dan bij Officetopper, waar uw comfort onze prioriteit is! Wij hebben alles in huis om uw werk makkelijker, leuker en efficiënter te maken. Vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.