Navigatie

Waarom uw (thuis)kantoor niet zonder zit-sta meubilair kan

2022-06-23

Leestijd: 3 minuten

Productief en verantwoord werken begint met goed meubilair. Werken doet u niet vanaf de keukentafel of bank. Dit kan leiden tot allerlei lichamelijke klachten. Goed meubilair dat geschikt is voor het inrichten van een kantoor is ergonomisch gevormd. Er zijn echter nog meer redenen waarom uw (thuis)kantoor niet zonder zit-sta meubilair kan.

Voordelen van zit-sta kantoormeubilair

Ergonomisch zit-sta kantoormeubilair is ontwikkeld om uw lichaam gedurende dag zo goed mogelijk te ondersteunen. De afwisseling tussen zitten en staan biedt u vele positieve voordelen. Zo bent u niet alleen sneller bij het koffiezetapparaat, ook verhoogt uw productiviteit, terwijl de kans op lichamelijke klachten en gewichtstoename afnemen.

Zit sta meubilair voor uw werkplek

Minder kans op gewichtstoename

Bewegen is goed voor onze gezondheid, mentaal en fysiek. Eet u meer dan u verbrandt? Dan komt u aan. Het rekensommetje is eenvoudig. Echter is bewezen dat u dagelijks zo’n 170 kcal extra verbrand als u een deel staand en een deel zittend werkt. Dit zijn wekelijks al zo’n 850 verbrande calorieën! Zit-sta meubilair overwegen is daarom zeker geen slecht idee, toch? Deze bureaus en bureaustoelen zijn zo ontworpen dat u snel en makkelijk afwisselt tussen zitten en staan.

Hogere productiviteit en concentratie

Tegen verwachtingen in, levert staand werken u energie op. Het geeft u en werknemers een energieboost en verhoogt productiviteit. Staand werken zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor wordt uw bloed beter en sneller door uw lichaam gepompt. Het resultaat van een goede bloedcirculatie? Meer energie, concentratie en productiviteit. Tijd om die benen eens te strekken!

Minder lichamelijke klachten

Een pijnlijke nek, schouders en een zere rug: het zijn allemaal veel voorkomende klachten bij mensen die een zittend beroep hebben. Het lichaam is niet gebouwd om de hele dag te zitten. Een uitkomst is een zit-sta bureau, ergonomische bureaustoel, muis, toetsenbord en twee schermen. Om ergonomisch en verantwoord te werken is het belangrijk dat uw bureau en bureaustoel op de juiste hoogte staan ingesteld. Die hoogte is voor iedereen anders. Stel het bureau altijd zo in dat uw armen in een hoek van ongeveer 90 graden ontspannen op het bureaublad kunnen rusten.

Ergonomisch en comfortabel (thuis)werken? Wij helpen u!

Wij vinden het belangrijk dat iedereen comfortabel en probleemloos kan werken, thuis of op kantoor. In ons assortiment vindt u zit-sta bureaus in allerlei formaten, stijlen en opstellingen. Kiest u voor een slingerverstelbaar bureau of kiest u voor meer gemak? Dan is een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau een geschikte keuze. Maar ook voor zit-sta onderstellen waarop u uw huidige bureaublad kunt monteren bent u bij ons op de goede plek. Voldoende opties om uit te kiezen, dus!

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!