Navigatie

Waarmee moet ik rekening houden bij de inrichting van mijn kantoor?

2022-08-30

Leestijd: 3 minuten

Als u een nieuw kantoor gaat inrichten of de huidige indeling wilt aanpassen, is het belangrijk om na te denken over wat er nodig is voor uw bedrijf. Er zijn veel verschillende soorten kantoormeubilair en -apparatuur beschikbaar, dus het kan lastig zijn om uit te vinden welke opties geschikt zijn voor u. In dit artikel leggen we uit waar u op moet letten bij de aanschaf van nieuwe meubels en apparaten, en geven we tips over hoe u ze optimaal inzet.

Houd hier rekening mee bij het inrichten van uw kantoor

Een goede kantoorinrichting is van groot belang voor het welzijn en de productiviteit van werknemers. Een aangename, praktische en ergonomische werkomgeving zorgt ervoor dat mensen zich prettig voelen op het werk en gemotiveerd zijn om hun best te doen. Dit leidt tot minder verzuim, meer plezier in het werk en uiteindelijk ook een hogere output.

Tips voor het inrichten van het kantoor

Maak van het kantoor een aangename plek om te werken

Een aangename werkruimte is een belangrijke factor voor het bereiken van optimale prestaties. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat uw werkomgeving prettig is. Zo kunt u bijvoorbeeld de temperatuur op peil houden, voldoende licht en frisse lucht toelaten en er voor zorgdragen dat er geen rommel ligt. Ook een goede luchtcirculatie is belangrijk; zorg er dus voor dat uw werkruimte goed geventileerd is. Daarnaast kan het helpen om foto's of andere aandoenlijke objecten in de werkruimte te plaatsen, zodat u tijdens pauzes even kunt ontspannen. Mensen kunnen zo hun eigen plekje maken waar ze tot rust kunnen komen tijdens de werkdag.

Richt uw werkplek praktisch in

De belangrijkste factor bij het praktisch inrichten van een kantoor is natuurlijk wat voor werk er verricht wordt. Als u een kantoorruimte hebt, is het belangrijk dat er voldoende werkplekken zijn en dat deze op een logische manier zijn ingericht. Er moet ook voldoende ruimte zijn om spullen op te bergen. Als u bijvoorbeeld veel documenten moet bewaren, is het handig om een archiefkast toe te voegen aan de ruimte. Als het om een werkplaats gaat, is het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor gereedschap en materiaal. Het is ook handig om alles zo in te richten dat u gemakkelijk overal bij kunt komen.

Waarmee rekening houden bij kantoorinrichting

Hoe belangrijk is ergonomisch meubilair nu echt voor de werkplek?

Ergonomisch meubilair is belangrijk voor de werkplek omdat het helpt om lichamelijke klachten te voorkomen. Het is belangrijk dat mensen op een goede manier zitten of staan tijdens het werken, zodat ze geen last krijgen van hun rug, nek of schouders. Ergonomisch meubilair helpt hierbij. Een goed verstelbare bureaustoel, verstelbare bureaus en een verstelbare monitorarm zijn voorbeelden van meubilair die zeer belangrijk zijn voor een langdurig gezonde werkhouding. Andere belangrijke ergonomische producten zijn onder andere ergonomische toetsenborden en muizen. Hiermee voorkomt u blessures zoals een muisarm of RSI klachten.

Ergonomisch meubilair is misschien nog wel de belangrijkste factor bij het goed inrichten van een kantoor. Het is namelijk erg belangrijk dat uw lichaam geen schade oploopt tijdens het werk. Dit kan komen door verkeerde houdingen of bewegingen, maar ook door verouderd meubilair.

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!