Navigatie

Verbeter de akoestiek op uw kantoor met deze tips!

2019-11-25

Leestijd: 5 minuten

Pratende collega’s, een spelende radio, het ratelen van het koffiezetapparaat en rinkelende telefoons. Een doorsnee dag op kantoor brengt flink wat rumoer met zich mee. Gezellig? Zeker. Maar een slechte akoestiek in de ruimte kan erg storend zijn; het kan zelfs invloed hebben op de prestaties en gezondheid van het personeel. Zoekt u een manier om de akoestiek op uw kantoor te verbeteren? We vertellen u graag hoe u dit doet – en hoe niet.

De gevolgen van een slechte akoestiek op kantoor

Akoestiek, of juist het ontbreken ervan, is een onderschat probleem. Een kantoor met een harde vloer of een groot glasoppervlak heeft vaak last van galm. Zeker als er ook geen sprake is van een akoestisch systeemplafond. Een rumoerig kantoor resulteert vaak in een verminderde productiviteit en concentratieproblemen. Zo’n 99% van alle werknemers wordt zelfs afgeleid door rinkelende telefoons en gesprekken. Hierdoor ontstaat stress en zo schiet het ziekteverzuim vervolgens omhoog. Een slechte akoestiek is dus niet enkel ‘vervelend’; het is ook schadelijk voor de medewerkers en kost uiteindelijk ook veel geld.

Wist u dat… De productiviteit van werknemers met 20 tot 30 procent stijgt als zij in een geluidsarme ruimte werken?

Verbeter de akoestiek op kantoor met vrijstaande scheidingswanden

De akoestiek verbeteren: zo doet u het niet

Er zijn tal van manieren om de akoestiek te verbeteren. Toch ontstaat er soms wat verwarring over hoe u dit wel, of juist niet, goed aanpakt. Met deze tools verbetert u de akoestiek niet:

  • - Met te dunne of te harde bureauschermen of scheidingswanden
  • - Met vilt of noppenschuim onder stoelen of tafels
  • - Met lederen of houten (kantoor)meubelen
  • - Met laagpolige tapijten
  • - Met schilderijen, foto’s of planten

…en met deze akoestische oplossingen doet u het wél

Toch zijn er, zoals hierboven aangegeven, tal van oplossingen die wél helpen om geluid te absorberen en zo de akoestiek te verbeteren. Op onze webshop bieden we een breed scala aan producten die helpen bij een verbeterde akoestiek. Denk aan meubilair met geluidsabsorberende eigenschappen, akoestische bureauscheidingswanden of juist plafondpanelen.

Meer weten over akoestische absorptie en isolatie? Lees de blog: Akoestische absorptie of isolatie? Dit is het verschil.

Verbeter de akoestiek op kantoor akoestische scheidingswanden

Top 5 akoestische oplossingen

Omdat we niet ál onze producten kunnen behandelen, geven we u graag onze top 5 met best verkochte akoestische oplossingen.

  • Akoestische scheidingswand top 530 | Eén van de meest voorkomende akoestische hulpmiddelen, mede omdat het zo eenvoudig toe te passen is: onze akoestische bureauscheidingswanden. Deze wanden worden, zoals de naam al zegt, op het bureaublad gemonteerd. Zo kan een afscheiding tussen twee bureaus worden gemaakt, of juist extra privacy en rust voor een enkele werkplek worden gecreëerd. De wanden kunnen immers zowel in de breedte als in de diepte van het werkblad gemonteerd worden. Extra fijn? De wanden verbeteren niet alleen de akoestiek, ze kleden uw kantoor ook nog eens extra mooi aan.
  • Akoestische wand standing | Last van galm of rumoer in een open kantoorruimte of bijvoorbeeld de kantine? Dan is de staande akoestische scheidingswand een handig meubelstuk. Deze wand kan namelijk gewoon los in een ruimte geplaatst worden – en hoeft dus niet op meubilair gemonteerd worden. De metalen of verrijdbare voeten zorgen ervoor dat het scherm extra stevig op de grond staat.
  • Hangend akoestisch plafondpaneel | Is er sprake van een hoge, open ruimte? Of wilt u geen bureaus isoleren, maar juist die open werkplekken behouden? Dan zijn onze hangende akoestische plafondpanelen ideaal. Onze horizontale panelen hangen parellel aan het plafond en behouden zo de openheid van de ruimte. Doordat de hanghoogte verstelbaar is, passen ze ook nog eens in iedere ruimte.
  • Akoestische kast | Verbeter de akoestiek én vergroot uw opbergruimte met een akoestische kast. De deuren van deze akoestische kasten zijn gevuld met akoestisch foam, wat geluid absorbeert en zo de galm in uw kantoor vermindert.
  • Akoestische loungebank – Jazz Silent Box | Even met collega’s overleggen, in alle rust een telefoontje plegen of juist zorgen voor een plek waar werknemers kunnen ontspannen? De Jazz Silent Box is ideaal als afgezonderde ruimte én verbetert ook nog eens de akoestiek. Doordat de wanden, rug en zitting gestoffeerd zijn in het stoftype Velito, wordt de galm geabsorbeerd en creëert u ook in de ruimte waarin de loungebank staat, een verbeterde akoestiek.

Meer akoestische oplossingen bekijken? Dat doet u in onze categorie: Akoestiek.

Infographic akoestiek verbeteren op kantoor door Officetopper

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!