Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Hoe kiest u een bureau?

2023-02-28

Nieuwe bureaus kopen: het is belangrijk voor elke werkplek. Of dit nu op kantoor, thuis of op uw studeerplek is. En juist daarom is het van belang om een goede keuze te maken. Maar welk bureau is geschikt voor u? Ofwel: wanneer maakt u de juiste keuze? Dat kan best lastig zijn. Zeker met ons ruime aanbod, waardoor u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven we in dit blog aan op welke zaken u kunt letten bij het uitkiezen van een bureau.

Hoe kiest u een bureau

Drie standaard punten

Elk bureau heeft een eigen doel, en is daarmee geschikt voor diverse ruimtes, werkzaamheden én personen. Er is een aantal ‘standaard’ zaken waarmee u rekening kunt houden bij het kiezen van nieuwe bureaus. Zoekt u bijvoorbeeld een compact bureau voor uw werkruimtes? Of juist een ruim model? Een standaard bureau, of een zit-sta bureau? Of is de uitstraling vooral erg belangrijk voor uw kantoorwerkplekken? We behandelen de 3 standaard zaken waarmee u rekening kunt houden, zodat u direct kunt kiezen uit een compactere selectie. Dit zijn:

Het formaat van het bureau

Of u nu zoekt naar een klein bureau, een middelmaat of juist een groot model: in ons assortiment vindt u voor iedere wens wel een formaat. Afhankelijk van de ruimte die u hebt, en natuurlijk de spullen die u op het bureaublad kwijt wilt, kunt u kiezen uit verschillende formaten:

  • > Een klein bureau heeft een breedte van 80 tot 120cm, en biedt voldoende ruimte voor een laptop óf een beeldscherm, met een los toetsenbord en een muis. Door zijn afmetingen, past dit bureau in elke compacte werkruimte.
  • > Een middelgroot bureau heeft een breedte van 120 tot 160cm, en is daarmee groot genoeg voor een laptop én een extra monitor, of twee beeldschermen – en natuurlijk ook het losse toetsenbord en een muis. En dat terwijl ze wél nog compact zijn, en passen binnen de meeste kantoorruimtes.
  • > Een groot bureau is groter dan 160cm, en is tot 200, of zelfs 220cm groot. Deze bureaus bieden voldoende ruimte voor al uw benodigde spullen; meerdere monitoren, uw laptop en andere zaken. Deze bureaus passen het beste in een ruime werkplek, zodat deze de ruimte mooi opvullen.

De verstelbaarheid van het bureau

Als het gaat om de verschillende type bureaus, kunnen we onderscheid maken wat betreft de hoogteverstelling. De meest standaard bureaus zijn niet verstelbaar, en kennen daarom een vaste hoogte die gebaseerd is op de gemiddelde lichaamslengte. Deze bureaus zijn doorgaans wat goedkoper dan een verstelbare variant. Deze verstelbare bureaus kunnen, zoals al doet vermoeden, versteld worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een knop, een inbus, een handslinger of zelfs door middel van elektrische verstelling. Op die manier is het bureau eenvoudig verstelbaar naar de juiste hoogte, zodat de gebruiker op de juiste zithoogte kan werken. Nóg wat beter werken? Dan is een zit-sta bureau een aanrader, zodat u eenvoudig kunt afwisselen tussen zittend en staand werken. Deze bureaus zijn doorgaans elektrisch verstelbaar, of verstelbaar door middel van een handslinger.

Hoe kiezen voor een bureau

De uitstraling van het bureau

Naast de functionele eisen aan een bureau, is het natuurlijk ook belangrijk dat het bureau wat betreft uitstraling binnen uw kantooromgeving past. Ook dan heeft u diverse keuzes te maken. We lichten de twee belangrijkste keuzes, als het gaat om uitstraling, toe:

  • > Het type onderstel van het bureau geeft elk bureau zijn eigen, unieke uitstraling. De meest voorkomende onderstellen zijn het T-poots onderstel, het 4-poots onderstel en het wangenonderstel. Stuk voor stuk met een eigen uitstraling, en natuurlijk eigen voor- en nadelen. Zo biedt het wangenonderstel een afgesloten ruimte onder het bureau, wat een opgeruimdere aanblik geeft. Een T-poot onderstel biedt meer bewegingsvrijheid, en een 4-poots onderstel een strakkere uitstraling.
  • > De bladkleur én de kleur van het onderstel die u bij het bureau kiest, zorgt dat het bureau combineert bij de rest van uw interieur. In ons assortiment heeft u de keuze uit diverse bladkleuren; licht of donker, wit of zelfs zwart. Met houtnerf, of juist glad. Het onderstel is doorgaans beschikbaar in de kleuren wit, aluminium en zwart.
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.