Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Hoe hoog, breed en diep moet mijn bureau zijn?

2023-02-21

De werkplek. We brengen er veel tijd door. En juist daarom moet zo’n werkplek ook goed ingericht zijn. Bij het bureau is het van belang dat deze voldoende ruimte biedt, en daarnaast op de juiste hoogte kan worden gezet. Maar hoe hoog, breed en diep moet het bureau dan zijn? Of, met andere woorden: welke afmetingen moet het bureau hebben? In dit blog lichten we het toe.

Wat zijn de beste afmetingen van een bureau

Hoe breed moet het bureau zijn?

Om productief en ergonomisch te kunnen werken, is het belangrijk dat u voldoende ruimte heeft. Ruimte voor uzelf, maar natuurlijk ook voor de spullen die u nodig heeft. Een ergonomisch bureau is tenminste 120cm breed, en het liefst nog wat groter. Zo heeft u genoeg plaats voor bijvoorbeeld uw laptop, beeldscherm en een los toetsenbord en muis, maar ook voor andere zaken die bij uw werkzaamheden komen kijken.

Met welke diepte van het bureau moet u rekening houden?

Een bureau is tenminste 70cm diep, waarbij het de voorkeur heeft om voor een bureau te gaan dat 80 of zelfs 90cm diep is. Of u nu werkt op een vaste computer of een laptop; we raden het altijd aan om te werken met een extra beeldscherm en een los toetsenbord en muis. Een laptop plaatst u daarnaast het liefst op een standaard, en het beeldscherm op een monitorarm, zodat de bovenrand gelijk is aan ooghoogte. En voor uw ogen is het natuurlijk altijd een goed idee om voldoende afstand van het scherm te houden. Met een bureau van 80 of 90cm diep, kan dit op de juiste manier gedaan worden.

Hoe diep moet het bureau zijn

Hoe hoog moet mijn bureau zijn?

Misschien wel het belangrijkste van de afmetingen van een bureau, is de hoogte. Daarom is het bureau bij voorkeur verstelbaar, zodat u ‘m eenvoudig instelt naar uw persoonlijke voorkeur. Maar hoe hoog moet zo'n verstelbaar bureau dan zijn? Een ergonomisch, standaard bureau is het liefst verstelbaar van 62 tot 86cm hoog. Een zit-sta bureau is bij voorkeur verstelbaar van 65 tot 130cm hoog. Op die manier zijn deze bureaus geschikt voor het grootste deel van de (Nederlandse) beroepsbevolking. De ideale hoogte is voor iedereen verschillend. Natuurlijk is dit grotendeels afhankelijk van je lengte, maar ook van je bouw. In ieder geval is het belangrijk dat je op je bureaustoel zit met je knieën in een hoek van 90 graden, je rug recht en je schouders afhangend, zodat je je armen in een hoek van 90 graden, losjes op het bureaublad kunt leggen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.