Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Dit zijn dé kantoortrends voor 2023

2023-01-24

Inspirerend, huiselijk en flexibel – mét nadruk op het milieu. Dat zijn de kantoortrends voor 2023 in een notendop. Want er verandert een heleboel – zeker het komende jaar. De afgelopen jaren is er ontzettend veel veranderd. In de wereld, en dus ook op de werkvloer. Door de pandemie, maar ook de toenemende energieprijzen zijn de ontwikkelingen binnen de kantoorinrichting in een sneltreinvaart gekomen. Een nieuw tijdperk, kunnen we wel zeggen. Maar wat zijn nou precies de kantoortrends voor dit jaar? En hoe speelt u hier op een goede manier op in? We vertellen het u graag!

Kantoortrends voor 2023

Een goed doordachte kantoorinrichting

Hoewel vorig jaar het hybride werken nog een hot topic was, zien we dat er, mede door de hoge energieprijzen, tóch weer meer op kantoor gewerkt wordt. En dat terwijl er wel steeds hogere eisen worden gesteld aan de inrichting van het kantoor. Grijze, saaie kantoren, waar kleine hokken zijn omgedoopt tot werkplekken; ze worden simpelweg niet meer geaccepteerd. Nee, van een kantoor wordt tegenwoordig verwacht dat inspiratie, flexibiliteit én geconcentreerd werken, samenkomt. En dus wordt het nóg belangrijker om een goed doordachte kantoorinrichting neer te zetten. Om een werkplek te creëren waar medewerkers met plezier binnenstappen, en vol inspiratie, concentratie en productiviteit aan de slag kunnen gaan. Maar hoe doet u dit? Dit zijn dé kantoortrends voor 2023:

1. Flexibiliteit is key

Hoewel er meer op kantoor wordt gewerkt, blijft het wél de standaard om één of twee dagen vanuit huis te werken. Een volledige bezetting op kantoor zal niet meer terugkomen, en dus zijn er minder werkplekken nodig. Bij de werkplekken die overblijven, is flexibiliteit key. Dit zorgt er niet alleen voor dat de werkplekken altijd optimaal benut kunnen worden; ook verstevigt dit de samenwerking tussen diverse afdelingen doordat de grenzen vervagen. Zorg wél voor een werkplek met eenvoudig instelbare bureaustoelen, bureaus en laptopstandaards, zodat deze in de ochtend direct goed kunnen worden ingesteld voor een ergonomische zithouding.


Tip! Let er bij het uitkiezen van kantoormeubilair op of het meubilair voldoet aan de NPR-1813 richtlijn, bijvoorbeeld bij bureaustoelen. Dit meubilair is immers geschikt voor het grootste deel van de Nederlandse beroepsbevolking – en dus zit u hiermee altijd wel goed.


2. Een ontmoetingsplek met comfort en inspiratie

Door het vervangen van de vaste werkplekken door flexwerkplekken, houdt u ruimte over. Ruimte voor meer vergaderruimtes of stiltewerkplekken. Want juist door dat hybride werken, vormt de kantoorwerkplek zich meer en meer tot ontmoetingsplek. Want: als er op kantoor wordt gewerkt, is het van belang dat er samengewerkt kan worden. De vergaderruimte, of stiltewerkplekken waar in alle rust kan worden (samen)gewerkt, zijn daarom van groot belang. Denk aan een belcel tussen de werkplekken in, of juist een ruimte die volledig wordt omgedoopt tot vergaderwerkplek. Binnen deze ruimtes staat comfort en inspiratie in ieder geval bovenop - net als ruimte, licht en openheid. Dit zorgt immers voor de meest productieve meetings – en haalt het personeel ook over om hun thuiswerkplek en digitale meetingroom in te wisselen voor een vergadering op kantoor.


Vergaderruimte kantoortrends in 2023

Natuurlijk is het werken op kantoor óók een stuk aantrekkelijker door de behoefte aan meer persoonlijk contact. En daar komt ‘het kantoor als ontmoetingsplek’ ook om de hoek kijken. Niet enkel in de vorm van vergaderingen – ook als het gaat om een gezellige lunch met alle collega’s of even bijkletsen met collega’s. De loungeruimte wordt daarom ook steeds belangrijker. Creëer diverse zitjes voor een goed gesprek, maak een ruimte met bijvoorbeeld een voetbaltafel of tafeltennistafel voor wat ontspanning tussen de werkzaamheden door. Dat maakt het nóg wat leuker om op kantoor te werken!


3. Duurzaamheid en circulariteit als speerpunt

We worden ons steeds meer bewust van de impact van het steeds maar aanschaffen van nieuwe producten. Dat, in combinatie met de almaar toenemende prijzen, maakt dat circulariteit en duurzaamheid steeds populairder worden. Oók binnen de kantoorinrichting. Producten hergebruiken is goed voor het milieu én voor de portemonnee. In onze webshop vindt u een groot aanbod aan tweedehands kantoormeubilair, waarbij u zelfs een ruim aanbod aan design- of merkmeubilair terugvindt. Zowel voor de werkplekken in uw kantoor, als voor de kantine, vergaderruimte of lounge. Stuk voor stuk in goede staat en scherp geprijsd. Op vele vlakken een goede keuze, dus.


4. Het gebruik van de juiste kleuren

Grijs is uit de tijd; kleur is helemaal in. Juist omdat we ons thuis willen voelen, en kleur onze hersenen prikkelt, wordt het gebruik van de juiste kleuren steeds belangrijker. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat het een bonte samenstelling van kleuren wordt – dat leidt alleen maar af. Wél de bedoeling? Dat is een goed doordachte doorvoering van een aantal basiskleuren. Dat kan bijvoorbeeld worden doorgevoerd door middel van een verfje op de muur, of juist met het gebruik van planten (groen!), gekleurde akoestische panelen of een gekleurde stoffering van uw kantoormeubilair, zoals de bureaustoelen, vergaderstoelen of de kantoorbanken. Benieuwd welke kleuren het best bij uw kantoor passen? Natuurlijk werken de kleuren van uw huisstijl als een extra motiverende factor. Liever een andere kleur? Neem gerust contact met ons op voor advies van onze verkopers.

Dit zijn de kantoortrends 2023

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.