Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

5 tips voor uw nieuwe kantoorinrichting

2019-11-25

Leestijd: 4 minuten

Bent u van plan om een kantoorruimte, of het gehele kantoor, opnieuw in te richten? Dan zijn er een aantal factoren van belang. Een goed ingerichte kantoorruimte kan namelijk flink bijdragen aan een verhoogde productiviteit, een betere concentratie, minder stress en daardoor zelfs minder ziekteverzuim. Maar welke factoren dragen bij aan hoe uw medewerkers zich op kantoor voelen? We geven u vijf tips.

Tip 1: Gebruik de juiste kleur

Een lik verf op de muur, vloerbedekking, akoestische wandpanelen, tapijt en meubilair in een bepaalde kleur. Het draagt niet alleen bij aan het opvrolijken van een werkomgeving, het creëert ook rust. En dat is niet alles: een slechte kleurkeuze kan namelijk leiden tot allerlei gezondheidsklachten, zoals vermoeide ogen, hoofdpijn en algemene vermoeidheid. Maar hoe kiest u de juiste kleur voor uw kantoor? Dat is afhankelijk van het doel van de ruimte. Want in een ruimte waar voornamelijk creatief gewerkt wordt, hangt doorgaans een andere sfeer dan in een ruimte waar gewerkt wordt aan ingewikkelde vraagstukken.

Kleurgebruik bij de kantoorinrichting

De juiste kleur bij het juiste doel

Als we kijken naar het doel van de werkruimte, komen we op de volgende drie punten, met bijbehorende kleuren:

  • Het doel: concentratie en productiviteit. In dit geval kan het best gebruik gemaakt worden van koele kleuren, zoals blauw en groen. Deze kleuren werken rustgevend, stressverlagend en stelt mensen op hun gemak.
  • Het doel: creativiteit. Wordt in een ruimte voornamelijk creatief gewerkt? Dan stimuleren warme kleuren, zoals oranje, rood, paars en geel, de creativiteit. Deze kleuren wekken positieve gevoelens op en geven energie. Pas hierbij wel op: té veel van deze kleuren zorgt al gauw voor een bonte kantoorruimte – en dat leidt juist weer af.
  • Het doel: verbinding. Wil je in jouw overlegruimte, vergaderkamer of flexwerkplekken zorgen voor meer harmonie en rust? Dan is roze de kleur om te gebruiken. Deze kleur stimuleert namelijk in verbinding – en zo staat u beter in contact met de mensen om u heen.

Tip 2: Zorg voor voldoende daglicht

Het is vast geen verrassing, maar het is écht heel belangrijk om voldoende daglicht te hebben in uw kantoorruimte. Een gebrek aan daglicht zorgt ervoor dat werknemers minder productief en vermoeider zijn en zich slechter kunnen concentreren. Een kantoorruimte mét daglicht zorgt er zelfs voor dat werknemers 6 tot 12% sneller werken dan mensen in een kantoor zonder daglicht. Het is hierbij wel belangrijk dat de kijkrichting van de werkplekken parallel is aan het raam; zo heeft niemand last van reflecterende beeldschermen of verblinding.

Tips kantoorinrichting met veel daglicht

Tip 3: Deel de ruimte goed in

Overal waar ‘te’ voor staat, is eigenlijk al niet goed. Zo ook niet bij een te grote, of een te kleine ruimte. Kleine ruimtes, waarin te veel mensen werken, worden al gauw rumoerig, terwijl grote ruimtes juist onhandig zijn. De afstand tussen werknemers kan in die grote ruimtes namelijk te groot worden – en ook zo ontstaat rumoer als mensen elkaar nodig hebben. Natuurlijk kunt u uw kantoorruimte niet ineens groter of kleiner maken, maar u kunt wel de juiste aanpassingen doen om de ruimte goed in te delen. Creëer bijvoorbeeld werkeilanden in de grotere ruimtes, zodat de juiste mensen bij elkaar zitten. Akoestische accessoires bieden bij gehorige, chaotische ruimtes juist de oplossing om het geluid te absorberen.

Meer weten over het verbeteren van de akoestiek in uw kantoorruimte? Lees ons blog: Verbeter de akoestiek op uw kantoor met deze tips!

Tip 4: Creëer een ontspan- of lunchruimte

Toch wel de belangrijkste ruimte in een bedrijf: de kantine of lunchruimte. Doordat iedereen hier samenkomt, wordt de werksfeer en het onderlinge contact bevordert – en dat zorgt weer voor een betere productiviteit. Bovendien is het nemen van een pauze ontzettend belangrijk. Ook de inrichting van een kantine kunt u op verschillende manieren aanpakken. Kleur en meubilair spelen een belangrijke rol, maar ontspanning wordt ook steeds belangrijker. Deze ontspanning kan toegevoegd worden door bijvoorbeeld een dartbord op te hangen of een voetbal- of tafeltennistafel neer te zetten.

Vergaderruimte inrichten in kantoor

Tip 5: Richt minimaal een ruimte in als vergaderruimte

Ideaal om de rumoer op de vloer te verminderen: de vergaderruimte. Want hoewel deze geschikt is als vergaderruimte, doet hij ook dienst voor afspraken met klanten of persoonlijke gesprekken die in alle rust gevoerd moeten worden. Extra fijn is dat een goed ingerichte ruimte óók een professionele indruk achterlaat bij de klant. Goede vergaderstoelen zijn, net als een ruime vergadertafel, onmisbaar. En hoeven niet eens zo duur te zijn!

Meer advies nodig over het inrichten van uw kantoorruimte?

Bent u van plan uw complete kantoor opnieuw in te richten? Of heeft u gewoon nog wat extra advies nodig? Neem contact met ons op of maak een afspraak; onze vakkundige medewerkers geven u graag alle tips die u nodig heeft. Ook als u advies nodig heeft over meubilair of het verbeteren van de akoestiek in uw kantooromgeving, bent u bij ons aan het juiste adres.

Bereikbaar via WhatsApp!

×

We zijn ook bereikbaar via WhatsApp! Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.