Navigatie

5 ontwikkelingen in kantoorinrichtingen in 2020

2020-05-27 13:39:34

Leestijd: 4 minuten

2020 is (tot nu toe) een turbulent jaar. Het coronavirus gooide begin dit jaar flink wat roet in het eten voor veel bedrijven. De anderhalvemetersamenleving werd geboren en een groot deel van de werkenden werkt vanuit huis. Toch hebben die ontwikkelingen niet alleen invloed op de bedrijfsvoering; het is namelijk ook van grote invloed op de trends binnen kantoorinrichtingen. Maar hoe? We vertellen u graag meer over de ontwikkelingen in kantoorinrichtingen in 2020.

1. De invloed van de coronamaatregelen

Het is haast onmogelijk om dit punt te vermijden. Het virus, de gevolgen en daar bijhorende maatregelen hebben een flinke invloed op de werkwijze binnen kantoren en bedrijven. Wat dit precies betekent verschilt uiteraard per branche.

Zo werken werknemers momenteel om 1,5 meter afstand van collega’s, wordenspeciale schermen van plexiglasgebruikt en vindt u overal wel desinfectiemiddel, om te gebruiken voor en na werktijd. Omdat de maatregelen snel kunnen veranderen, kunt u maar beter voorbereid zijn voor preventie van het coronavirus op kantoor.

coronapreventie voor kantoor

 

2. Nemen we afscheid van de kantoortuin?

Een andere ontwikkeling die bij het coronavirus komt kijken, is dat bedrijven anders nadenken over de invulling van hun bedrijf. De drukke, chaotische kantoortuinen blijken namelijk niet altijd ideaal te zijn. Zeker in combinatie met de geldende veiligheidsmaatregelen. En dat is niet alles. De kantoortuin zou stress opleveren, net als snellere burn-outklachten of andere ziekteverschijnselen. We zien dat steeds meer bedrijven actief nadenken over behouden of eventueel inkrimpen van de kantoortuin. En masse met veel collega’s tegelijkertijd in één ruimte werken lijkt immers ineens not done.

 

3. Het gebruik van circulair kantoormeubilair

Bewust nadenken over de natuur en het milieu blijft altijd actueel. Daardoor wordt ook steeds meer nagedacht over het hergebruiken of recyclen van producten. En dit verplaatst zich ook naar kantoren en bedrijven. Kantoormeubilair kan vaak een prima tweede leven leiden - eventueel opgeknapt. Ander pluspunt: hergebruikt kantoormeubilair is een stuk goedkoper dan wanneer u alles nieuw aanschaft. Ook is de keuze inmiddels vrij groot: van gebruikte bureaustoelen en complete bureaus, tot tweedehands kantoorkasten en zelfs gebruikte ladenblokken.

 

4. Rustige werkplekken, met een silent room

Akoestische ruimte voor op kantoor

Blijft een bedrijf of kantoor toch werken met werkeilanden of kantoortuinen, dan zijn er ook opties om rustpunten te creëren. Een goed voorbeeld hiervan zijn silent rooms. Deze ‘stilte kamers’ zijn vergelijkbaar met de oude, vertrouwde telefooncel. In een silent room kunt u zich als werknemer of werkgever even terugtrekken, bijvoorbeeld voor een belangrijke call of om in alle rust een afspraak af te handelen. Deze geluidsdichte hokjes zijn gemakkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren, zodat ze netjes aansluiten bij het interieur of kleuren van het bedrijf. Er zijn in de loop van tijd bovendien meer opties om de akoestiek op de werkvloer te verbeteren of zogenoemde ‘stiltezones’ of ’stille werkplekken’ te creëren. Bekijk ze op onze pagina: akoestiek.

 

5. De opkomst van staand werken

Het lijkt geen rage te zijn geweest: staand werken. En inmiddels zijn de mogelijkheden om staand te werken alleen maar toegenomen. Onder andere door gemakkelijk af te stellen zit-sta bureaus die, ook voor thuis, de mogelijkheid bieden om afwisselend zittend of staand te werken. Door af te wisselen blijft je lichaam in een actievere werkhouding. Het is zelfs bewezen dat de kans op bureauklachten (denk aan nek- en rugklachten, hoofdpijn en RSI) verkleind wordt!

Liever een goedkoper model uitproberen? Ga dan voor een gebruikt zit-sta bureau tegen een scherpe en lage prijs. In onze showroom kunt u onze bureaus uitproberen.

Staand werken


Meer over kantoorinrichtingen

Bent u een kantoorruimte aan het (her)inrichten en heeft u behoefte aan informatie of advies? Wij helpen u graag. Bezoek onze showroom in Raamsdonksveer of neem contact op. We helpen u graag met praktische tips of advies!

Grote aanvraag?

×

Heeft u meerdere werkplekken nodig? Of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!

 

Meer informatie? Lees het op de pagina Complete kantoorinrichting.