Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

4 manieren om uw werkplek ergonomischer te maken

2023-10-20

Een ergonomische werkplek is belangrijk voor zowel de medewerkers als de werkgever. Het verbetert de productiviteit, vermindert het ziekteverzuim en verhoogt de tevredenheid van de medewerkers. In dit blogartikel geven we vier tips voor het creëren van een gezonde en ergonomische werkplek.

Afwisselende werkhouding met een zit-sta bureau

Langdurig zitten is slecht voor de gezondheid. Het kan leiden tot rugpijn, nekpijn en andere gezondheidsproblemen. Een zit-sta bureau is een goede manier om te zorgen voor een afwisselende werkhouding. Met een zit-sta bureau kunt u eenvoudig de hoogte van het bureau aanpassen, zodat u kunt afwisselen tussen zittend en staand werken. Wilt u meer weten over de zit-st -bureaus met deze handige functies? Neem een kijkje in ons assortiment van zit-sta bureaus

De juiste balans met een zit-stahulp

Staand werken achter een zit-sta bureau is flink wennen. Bovendien is hele dagen staand werken minstens zo slecht voor een medewerker als de hele dag zittend werken. Om te zorgen dat u een actieve maar ergonomisch verantwoorde houding aanneemt tijdens het staand werken zijn er stahulpen. Een stahulp lijkt een beetje op een hoge kruk. Het verschil tussen een kruk en een stahulp is dat een zit-stahulp minder stabiel is. Ook is het de bedoeling dat uw voeten op de grond blijven staan. Zo ondersteunt de stahulp u aan de ene kant tijdens het staand werken. Aan de andere kant blijven uw spieren op spanning, wat beter is voor uw zithouding en algehele gezondheid.

Gezonde werkplek

Kunstplanten voor een gezondere werkomgeving

Kunstplanten leveren niet bij een ergnomische werkplek, maar deze hebben wel een positieve bijdrage leveren aan een gezonde werkomgeving. Ze kunnen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de stress te verminderen. Kunstplanten zijn ook een goede manier om de werkplek een aangenamere uitstraling te geven. Onze uitgebreide collectie omvat diverse soorten en afmetingen van kunstplanten.

Zorg voor een goede ergonomische bureaustoel

Een bureaustoel is een onmisbaar onderdeel van een werkplek. U zit er immers de hele dag op, dus het is belangrijk dat de stoel comfortabel is en uw lichaam ondersteunt. Een goede bureaustoel kan rugpijn, schouderpijn en nekklachten voorkomen. Kies daarom voor een ergonomische bureaustoel. Dit is een stoel die is ontworpen om uw lichaam op een gezonde manier te ondersteunen. De stoel heeft verschillende verstelbare functies, zodat u hem kunt aanpassen aan uw lichaamslengte en -bouw. Zo kunt u de zithoogte, de rugleuning en de armleuningen aanpassen voor een optimale zithouding. 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een goede bureaustoel? Bij Officetopper helpen we u graag verder. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan bureaustoelen in onze webshop of kom langs in onze showroom in Raamsdonkveer voor persoonlijk advies.

Ergonomische bureaustoelen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.