Navigatie
  • Gratis verzending vanaf €300,- excl. btw
  • Kom langs in onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice
  • Beoordeeld met een 8.5 | 43 beoordelingen

Hoe een zit sta bureau rugklachten vermindert

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Steeds meer mensen brengen hele dagdelen zittend door. Dit fenomeen neemt de nodige klachten met zich mee. Als u geen gehoor geeft aan deze klachten worden ze alleen maar erger en kan dat ernstige gevolgen hebben. In het artikel zit-sta bureau rugklachten leest u onder anderen wat u er aan kunt doen om deze klachten te voorkomen.

 

Wat is de juiste hoogte voor het vermijden van rugklachten bij een zit-sta bureau?

Hoe een zit-sta bureau rugklachten kan wegnemen? Een goede afwisseling tussen zitten en staan blijkt een goed medicijn te zijn. Bij een zit-sta bureau is het verstandig om ongeveer 4 tot 6 keer per dag af te wisselen tussen zitten en staan. De juiste sta hoogte heeft u bereikt wanneer u uw armen in een hoek van ongeveer 90° ontspannen op het bureaublad kan laten rusten. De ideale hoogte is dus niet voor iedereen hetzelfde!

Groot voordeel Zit-sta bureau

Wanneer u een zit-sta bureau koopt en hier op gepaste wijze gebruik van maakt, zult u merken dat u meer energie heeft. Door af te wisselen tussen het staan en zitten kunt u beter gefocust te werk gaan en levert dit minder stress op. Verder heeft het afwisselen van werkhouding positieve effecten zoals:

  • Concentratie blijft langer op een hoog peil.
  • Op korte of lange termijn vermindert u de kans op fysieke klachten als bijvoorbeeld hoofd- en rugpijn.
  • Verkleind de kans op aandoeningen aan hart en/of bloedvaten.

Goedkope zit-sta bureaus

Een zit-sta bureau hoeft niet duur te zijn om aan alle eisen te voldoen. Wel is het verstandig als u nog nooit eerder een zit-sta bureau heeft gehad een kijkje te komen nemen in onze showroom, dan zult u zien dat ook een goedkopere zit-sta bureau rugklachten vermindert. Wij laten u dan precies zien hoe het werkt en wat voor u de ideale setup is.

Een goede bureaustoel

Als u rugklachten krijgt bij teveel zittend werk en u besluit een zit-sta bureau te kopen, is het ook verstandig om er een goede bureaustoel bij te zetten. U kunt namelijk telkens als u pijn of irritaties krijgt gaan staan, maar daardoor is het probleem nog niet verholpen.

Zorg er daarom voor dat heel uw werkplek ergonomisch is, en niet alleen het bureau.

Afgebeelde bureaustoel: NPR bureaustoel O.T. 04

NPR bureaustoel voor bij Zit sta bureau

Zit-sta bureau kopen?

zit sta bureau kopen en rugklachten verminderen

Bij twijfels of vragen over het kopen van een zit-sta bureau kunt u altijd contact opnemen met ons. Ons gespecialiseerd team zal u dan de juiste informatie geven over dit bureau. Verder kunt u zelf rondkijken op onze productpagina van zit-sta bureaus.

Wist u dat wij ook gebruikte zit sta bureaus verkopen?

Afgebeeld bureau:
Elektrisch zit sta bureau One 140x80cm
Elektrisch zit sta bureau One 160x80cm

Meer weten over zit sta bureaus?