Navigatie

Zorgen voor een groene kantooromgeving? Begin met afvalscheiding!

2022-01-27 12:54:09

Leestijd: 3 minuten

Het wordt een steeds belangrijker topic - zowel thuis, als binnen organisaties: duurzaamheid. We worden ons immers steeds meer bewust van het belang én onze verantwoordelijkheid om wat beter voor onze planeet te zorgen. Hoewel duurzaamheid al vrij goed in onze thuisomgeving te lijkt doorgesijpeld, blijken de meeste bedrijven nog flink achter te lopen als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. En dat terwijl het écht niet zo lastig hoeft te zijn.

Een eerste eenvoudige stap

Om tot een groene kantooromgeving te komen, geldt: iedere (kleine) stap telt. Met verschillende kleine aanpassingen draagt u immers al bij aan een gezonder klimaat – ook binnen uw bedrijf. Groene energie, circulariteit binnen uw kantoorinrichting en, inderdaad: verantwoord omgaan met uw afval. En laat afvalscheiding nu precies een eenvoudige (eerste) stap zijn binnen het verduurzamen van uw bedrijfsomgeving.

Afvalscheiding op kantoor

Eenvoudig scheiden met een afvalscheidingsbak

Dagelijks gooien we namelijk ontzettend veel afval weg. Afvalscheiding staat over het algemeen niet erg hoog op het prioriteitenlijsje van bedrijven, waardoor al dit bedrijfsafval op de grote stapel belandt. Zonde! Plastic verpakkingsmaterialen, koffiebekers, dozen, oud papier of gft-afval van de lunch: het is eenvoudig te scheiden – mits u er de juiste afvalscheidingsbak voor hebt, natuurlijk. Als u aan de slag wilt gaan met afvalscheiding op kantoor, is het uitkiezen van de juiste scheidingsbak belangrijk. Bepaal van welke afvalstromen het meest sprake is binnen het bedrijf, zodat u hiervoor de juiste afvalbak kunt selecteren. Afvalscheidingsbakken zijn er namelijk in diverse soorten: voor twee, drie of zelfs vier verschillende afvalstromen.

Afvalscheiding op kantoor

Natuurlijk is het ook van belang om uw medewerkers zoveel mogelijk mee te nemen in het proces van afvalscheiding – en het hen niet te lastig te maken. Plaats daarom meerdere afvalscheidingsbakken in uw kantoor- of bedrijfsruimtes, en maak het uw medewerkers duidelijk wat het afvalbeleid is: wat wordt gescheiden, en in welke bak? Wilt u daarnaast extra bijdragen aan een duurzame omgeving? Kies dan een afvalbak die gemaakt is van gerecycled materiaal.

Nog vele stappen mogelijk

Zoals we hiervoor al aanstipten, is afvalscheiding op kantoor natuurlijk slechts een begin. Als bedrijf kunt u immers nog vele extra stappen zetten. Denk er bijvoorbeeld eens aan om uw kantoren in te richten met circulair kantoormeubilair, zoals gebruikte bureaus, bureaustoelen en kasten. Liever geen gebruikt meubilair? In ons assortiment vindt u ook diverse nieuwe producten die van gerecycled plastic gemaakt zijn of bekleed zijn met gerecyclede stof. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om kantoormeubilair te leasen, in plaats van aan te schaffen. Zo biedt u dit meubilair een tweede leven nadat u het gebruikt heeft.