Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Tips voor het inrichten van uw directiekantoor

2023-09-18

Het directiekantoor is de werkplek van de directeur van een bedrijf. Het is een belangrijke ruimte die een professionele en representatieve uitstraling moet hebben. In deze blog geven we u praktische tips om uw directiekantoor zo in te richten dat het zowel functioneel als stijlvol is.

Bepaal de functie van het kantoor
Een directiekantoor kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het kan een plek zijn om te werken, te vergaderen en om gasten te ontvangen. Bepaal voordat u begint met inrichten wat de functie van het kantoor is. Dit zal u helpen bij de keuze van meubilair en accessoires.

Kies de juiste meubilair
Een goed ingericht directiekantoor begint met de juiste meubels. Het bureau is het centrale stuk meubilair. Zorg ervoor dat het groot genoeg is om comfortabel te werken en dat u voldoende ruimte heeft om documenten en kantoorbenodigdheden op te bergen. Een comfortabele stoel is essentieel voor een productieve werkdag. Kenmerken van een directiestoel zijn de hoge rugleuning en een luxe uitstraling. Het belangrijkste is om u niet te verliezen in de uitstraling van de stoel. De juiste instelmogelijkheden blijven het belangrijkste zodat u de gehele dag een goede werkhouding kunt aannemen.

Daarnaast is een plek om bezoekers te ontvangen ook erg aangenaam. Dit hoeft geen grote tafel te zijn met veel stoelen. Een bank en twee fauteuils zorgen juist voor een uitnodigende sfeer en creëren een aangename plek om bezoek te ontvangen.

Directiestoel

Zorg voor een goede akoestiek
In een directiekantoor vinden vaak belangrijke gesprekken, telefoontjes en overleggen plaats. Een goede akoestiek is essentieel om ervoor te zorgen dat deze geluiden anderen niet storen. Bovendien kan een gebrekkige akoestiek leiden tot concentratieproblemen en vermoeidheid. Er zijn diverse manieren om de akoestiek in uw directiekantoor te verbeteren. Een optie is het gebruik van geluidsabsorberende meubels zoals akoestische kasten. Hiermee behoudt u de stijl van de kamer doordat er geen grote opvallende akoestische scheidingswanden zichtbaar zijn. Daarnaast zijn akoestische wandpanelen een speelse toevoeging waarbij u een wand kunt bekleden én de akoestiek kunt verbeteren.

Gebruik de juiste kleuren
Kleuren kunnen een grote impact hebben op de sfeer van een ruimte. Kies neutrale kleuren voor een professionele en luxe uitstraling. U kunt de ruimte ook opfleuren met accentkleuren in accessoires.

Voeg persoonlijke accessoires toe
Het gevaar van te veel neutrale kleuren is dat het juist een koude indruk geeft, in plaats van stijlvol. Daarom zijn persoonlijke accessoires belangrijk om de ruimte eigen te maken. Dit kunnen foto's, kunstwerken of andere objecten zijn. Laat de kleuren van deze objecten terugkomen in de aankleding van de inrichting.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.