Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Zo creëert u een praktische en passende wachtruimte

2021-12-06

Leestijd: 3 minuten

De wachtruimte. Een plek waar gasten of klanten zich welkom moeten voelen. Dat kan op vele manieren! Een stijlvolle Chesterfield of juist een praktische wachtbank; deze ruimte moet er voor zorgen dat de stijl van het bedrijf wordt uitgestraald en uw gasten zich comfortabel voelen tijdens het wachten. Maar hoe zorgt u hiervoor? En waarom is dat belangrijk? Dat vertellen we u in deze blog.

Het belang van een passende wachtruimte

Het belang van de wachtruimte hangt natuurlijk af van de locatie waar deze zich bevindt. Zo zullen er bij een showroom minder mensen wachten dan bij bijvoorbeeld een dokterspraktijk. Toch kan het belang even groot zijn. Bij de wachtruimte in een showroom ligt de focus op luxe en comfort, bijvoorbeeld door middel van een stijlvolle Fauteuil. Bij een wachtruimte in een dokterspraktijk is juist een praktische inrichting van belang en is een wachtkamerbank een goede oplossing. In beide gevallen is het belang van de ruimte groot, maar wordt de focus gelegd op verschillende aspecten. Stel daarom vast waar dit belang ligt voor uw bedrijf en locatie, en stem de producten in uw wachtruimte daarop af.

Wachtruimte met balie

Praktische inrichting

De inrichting van uw wachtruimte moet praktisch zijn en passen bij het doel van de ruimte. Dit kan verschillend zijn voor iedere ruimte. Heeft u een wachtruimte om klanten te kunnen ontvangen bij binnenkomst? Of juist om mensen die wachten op hun beurt een plek te bieden? Elke ruimte heeft een ander praktisch doel - en daar zullen de producten op moeten worden afgestemd. Het is dus belangrijk om te bepalen wat de functie van uw wachtruimte is en de inrichting hierop aan te passen.

Kies voor een passende stijl

Na het vaststellen van het praktische doel, is het van belang om te kijken welke stijl u wilt uitstralen; de wachtruimte is voor uw klanten of bezoekers immers de eerste kennismaking met uw bedrijf. Ieder bedrijf heeft een eigen stijl, die u zeker ook kunt uitstralen in uw wachtruimte. Past een huiselijk stijl het beste bij uw bedrijf? Dan kunt u deze stijl ook doortrekken in de wachtruimte. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door de Twist&Sit Melange stoelen te combineren met de Tafel Durango. Kijk dus goed naar wat voor stijl uw bedrijf uitdraagt en stem de producten in uw wachtruimte hierop af, zodat de gasten in de wachtruimte meteen de juiste sfeer proeven.

Wilt u meer weten over de inrichting én aankleding van uw wachtruimte? Wij denken graag met u mee en geven advies op maat. Neem contact met ons op!

Combineer met diverse meubels

Dat uw ruimte praktisch en in een bepaalde stijl moet zijn betekent niet dat u alleen maar dezelfde soort producten kunt kiezen. Binnen een bepaalde stijl kunnen de producten nog steeds erg variëren. Ga dus op zoek naar combinaties. Zo kunt u binnen een luxe uitstraling meubels combineren als Zitbank Cumulus met de Design salontafel Novus. Hoewel dit beide heel verschillende producten zijn, stralen ze wél allebei luxe uit. Het maken van combinaties zorgt voor een minder steriele omgeving en brengt meer warmte in de wachtruimte. En dat zorgt weer voor een aantrekkelijke ruimte voor uw bezoekers of klanten!

Lounge wachtmeubilair

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.