Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Welke kantoorstijl past bij uw bedrijf?

2023-01-12

Een kantoorstijl bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw onderneming. Het is namelijk een van de eerste dingen die bij binnenkomst opvalt bij werknemers of potentiële klanten. Het is dan ook belangrijk om een passende stijl te bepalen voor uw kantoor en dit uit te voeren door de juiste kantoorinrichting aan te schaffen. Maar welke kantoorstijl past bij uw bedrijf? Het is een vraag waar veel ondernemers mee worstelen. Daarom zetten we in dit blog verschillende kantoorstijlen op een rijtje.

Een creatieve kantoorstijl

Runt u een creatief en informeel bedrijf? Dan is de creatieve kantoorstijl echt wat voor u. In de creatieve inrichting ziet u meer natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van felle kleuren in een creatieve kantoorstijl, om de creativiteit van de medewerkers te stimuleren. De inrichting moet flexibel zijn. Creatievelingen werken namelijk niet iedere dag aan hetzelfde bureau, maar bewegen zich flexibel in de werkomgeving. Denk in plaats van reguliere kantoormeubelen aan bijvoorbeeld zit-sta werkplekken of zitzakken.

De creatieve kantoorstijl in uw kantoor

Urban jungle als kantoorstijl voor uw bedrijf

Voor welke kantoorstijl u ook kiest, planten zijn in de huidige tijd een absolute must! Waarom dan niet een kantoorstijl die hier eer aan doet, namelijk Urban Jungle. We hebben het dan natuurlijk niet over een enkel plantje hier en daar. Nee, binnen deze kantoorstijl staat er op ieder denkbare plaats een plant. Het liefst natuurlijk zo verschillend mogelijk, want om op iedere vierkante meter een ficus of bonsai neer te zetten, is niet helemaal het idee achter deze toffe kantoorstijl. Planten zorgen voor een natuurlijke uitstraling, werken stressverminderend en zorgen voor een betere akoestiek. Combineer het met natuurlijke materialen zoals hout, riet, katoen en linnen.

Planten op kantoor

Hotel chique op kantoor

Iedere dag het gevoel hebben dat u een hotel binnenstapt of zelfs zo doorslaan in uw kantoorstijl dat uw medewerkers denken dat ze op vakantie zijn. Het kan allemaal! Met de ‘hotel chique’ kantoorstijl voldoet u aan alle gemakken van een vijfsterrenhotel, maar dan gewoon op de werkvloer. Strak, luxe en gemak; zijn de uitgangspunten binnen deze kantoorstijl. Let er wel op dat u het niet overdrijft; u wilt natuurlijk wel dat er nog gewerkt wordt!

Eén van de populairste stijlen van dit moment: de industriële stijl

De inspiratie voor deze kantoorstijl komt vanuit oude fabriekspanden en is al jaren één van de populairste interieurstijlen. De combinatie van materialen zoals metaal, beton en leer zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling. Kleuren die hierbij terugkomen zijn verweerde elementen, roestkleurige metalen of hebben de looks van oud en doorleefde materialen. Kortom, nieuw met een knipoog naar het verleden.

Industriele kantoorstijl in uw kantoor

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.