Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Welke bureaustoel kiezen bij RSI-klachten?

2023-03-21

Het is één van de meest voorkomende klachten op de werkvloer: RSI. Repetitive Strain Injury. Ofwel: klachten die voorkomen bij langdurige overbelasting door repeterende of verkeerde bewegingen. En nee, RSI is niet alleen een muisarm. RSI klachten kunnen namelijk in het hele lichaam voorkomen. Van de nek en schouders tot de armen, polsen en handen – en zelfs in de benen. Een goede, ergonomische bureaustoel speelt een essentiële rol bij het voorkomen óf verlichten van RSI klachten. Maar welke bureaustoelen zijn hiervoor geschikt? We vertellen het u in dit blog!

Wat zijn RSI klachten?

Het aantal uren dat we per dag zitten, neemt alleen maar toe. Daarmee gaat hand in hand dat we steeds minder bewegen. Zeker met een kantoorbaan. En juist met dag in, dag uit veel zitten, wordt de kans op RSI alleen maar groter. Die klachten zijn ontzettend vervelend. Spanningen, tintelingen, pijn en zelfs krachtverlies, met zelfs langdurige ziekte of mentale problemen tot gevolg. Dat wilt u natuurlijk voorkomen! Er is een aantal zaken waarmee u gedurende de werkdag rekening kunt houden. Denk aan voldoende beweging, ontspanning en pauzes tussen de werkzaamheden door, en natuurlijk het verminderen van stress. Een goede werkhouding en een ergonomisch, ingerichte werkplek zijn de basis van een gezonde werkdag. En dat is meteen waar de goede bureaustoel bij RSI klachten om de hoek komt kijken.

Welke bureaustoel kiezen bij RSI?

Het inrichten van een ergonomische werkplek

Bij het inrichten van uw werkplek is het namelijk essentieel dat u op een goede manier, in de juiste werkhouding, kunt werken. En dan is het óók nog belangrijk dat u niet continu in dezelfde houding stilzit. Want juist beweging en dynamisch zitten is van belang om RSI te voorkomen. Bureaustoelen die actief, of dynamisch, zitten bevorderen, worden daarom aangeraden. Dit kunnen bureaustoelen zijn met een synchroonmechanisme, zodat de stoel met u naar voren en achteren meebeweegt. Of juist een bureaustoel met dynamisch mechanisme; deze bewegen 360 graden met u mee zodat uw spieren geactiveerd blijven. Daarnaast:

  • • Beschikt de bureaustoel bij voorkeur over verstelbare armleuningen voor optimale ondersteuning van de armen.
  • • Biedt de bureaustoel een kantelbare zitting voor een open heuphoek, zodat de doorbloeding goed op gang blijft.
  • • Heeft de bureaustoel een (verstelbare) rugleuning, zodat deze voldoende support biedt in de (onder)rug.

De beste bureaustoelen bij RSI klachten

We kunnen een aantal bureaustoelen aanraden als het gaat om goede bureaustoelen bij RSI klachten. Deze bureaustoelen beschikken over bovenstaande eigenschappen, en helpen daarmee aan een goede, ergonomische én dynamische werkhouding. Dat helpt deze klachten te voorkomen óf te verlichten. Onze top 3:

  • Bureaustoel Therapod X: optimale ondersteuning en comfort gedurende de werkdag. De bureaustoel Therapod X bezit over tal van instelmogelijkheden, materialen en technologieën om ervoor te zorgen dat u écht goed zit. Drukvermindering, optimale ondersteuning én bewegend zitten; de bureaustoel Therapod X is een echt pareltje onder de ergonomische bureaustoelen.
  • NPR Bureaustoel O.T. 05: de NPR Bureaustoel O.T. 05 is vormgegeven volgens de NPR 1813 richtlijn en voldoet daarmee aan tal van ergonomische eisen. De 3D netweave rugleuning ondersteunt uw rug optimaal, de ergonomische zitting zorgt voor een goede drukverdeling én doorbloeding van uw benen. Het auto-synchro bewegingsmechaniek geeft een natuurlijke ondersteuning terwijl u actief én in de juiste houding zit.
  • Bureaustoel Girsberger Simplex 3D: met de juiste ondersteuning in de onderrug en een 3D bewegingsmechaniek, zorgt de Girsberger Simplex 3D ervoor dat u continu in beweging blijft én uw spieren wisselend activeert. Dat voorkomt statische belasting én helpt u bij het verlichten van uw klachten.
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.