Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Welk type kantoorkast past bij mijn kantoorruimte?

2023-02-17

Een hoop papierwerk, brochures, dossiers of kantooraccessoires. Zonder fatsoenlijke opbergruimte zouden al deze zaken rondzwerven op uw werkplek. En dus is een kantoorkast onmisbaar als u een opgeruimde, overzichtelijke en veilige werkplek wilt creëren. Maar welke kantoorkast past nu het beste bij uw kantoorruimte? We lichten de populairste kantoorkasten uit – en vertellen u meteen de voor- en nadelen, en in welke kantoorruimte de kasten het beste passen.

Welke kantoorkast past bij uw kantoor?

Bent u zich aan het oriënteren op nieuwe kasten voor uw kantoor, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Dat is niet zo gek. Want er zijn ontzettend veel verschillende kantoorkasten. Divers wat betreft soort, met name door het type deur dat de kast heeft, maar ook als het gaat om afmetingen (breedte én hoogte), indeling en materiaal. Elk van die eigenschappen geven de kantoorkast, of archiefkast, hun eigen unieke karakter. En dat maakt ze ook weer geschikt voor verschillende kantoorruimtes. Maar welke kantoorkasten zijn er? We onderscheiden de volgende, meest populaire soorten:

Roldeurkasten voor uw kantoorruimte

Roldeurkasten

Kasten met deuren die in de omhuizing oprollen; dat zijn roldeurkasten. Dit type deur brengt meteen het voordeel mee dat u géén rekening hoeft te houden met extra ruimte voor openslaande deuren, terwijl u wél maximale opbergruimte terugkrijgt. En, doordat de roldeuren in hun geheel oprollen in de omhuizing, kunt u altijd de gehele inhoud van de kast bekijken en bereiken.

 • > Ideaal als u zoekt naar een kast die weinig ruimte inneemt, terwijl u wél veel opbergruimte nodig hebt.
 • > Past door de roldeuren ook prima in een smalle doorgang of kleine ruimte.
 • > Verkrijgbaar in diverse formaten, en daarmee passend binnen grote én kleine kantoorruimtes.

Schuifdeurkasten

Oók deze kasten hebben weinig ruimte nodig, doordat de schuifdeuren binnen de breedte van de schuifdeurkast bewegen. Wel is het zo, dat u nooit de gehele inhoud kunt bereiken; de schuifdeuren schuiven immers altijd voor de kast, waardoor één van de compartimenten altijd afgesloten is.

 • > Neemt weinig ruimte in, terwijl de kast veel opbergruimte biedt.
 • > Past door de schuifdeuren ook in een smalle doorgang of kleine ruimte.
 • > Is nooit geheel toegankelijk, doordat de schuifdeuren altijd één compartiment afsluiten.
 • > Ook verkrijgbaar als akoestische variant, waarbij de deuren gevuld zijn met akoestisch schuim.

Schuifdeurkasten voor uw kantoorruimte

Draaideurkasten

De meest vertrouwde kast uit ons assortiment: de draaideurkast. Deze kasten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, voorzien van draaideuren. Dat maakt dat u ook rondom de kast rekening moet houden met voldoende ruimte, zodat de deuren volledig geopend kunnen worden. Dit maakt wél dat de inhoud volledig toegankelijk is.

 • > Er dient rekening gehouden te worden met ruimte voor de openslaande deuren.
 • > Past door de draaideuren het beste in een grotere ruimte.
 • > Verkrijgbaar in een ruim aanbod aan formaten.

Ladekasten

Dossierladekasten, ladeblokken of verrijdbare rolcontainers. In de categorie ladekasten kunnen we een aantal verschillende soorten onderscheiden. Wat kleiner van stuk, en daarmee ideaal om direct bij een werkplek te plaatsen. Perfect als u te maken heeft met veel papierwerk, dat u overzichtelijk wilt opbergen.

 • > Met diverse lades voor het overzichtelijk opbergen van spullen of papierwerk.
 • > Ideaal om direct bij de werkplek te plaatsen.
 • > Door de uitschuifbare lades, dient u wel rekening te houden met ruimte voor de kast.

Welk formaat kantoorkast past bij mijn kantoor?

Alle kantoorkasten in ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zowel wat betreft breedte, als hoogte. Welke hoogte u kiest, is natuurlijk afhankelijk van het soort kantoorruimte dat u heeft. Is er sprake van een schuin dak? Of is de ruimte juist erg hoog? En welk doel heeft u met de kast? Wilt u ‘m gebruiken als scheidingswand tussen bureaus? Of juist als verlengstuk van uw bureaublad? En ook als het gaat om breedte, kunt u verschillende keuzes maken. Oók dit is afhankelijk van de ruimte die u hebt. Heeft u een ruime wand over waartegen u een aantal kasten kunt plaatsen? Of juist een klein hoekje? Hier geldt zeker: meten is weten!

Houten kasten voor een unieke kantoorinrichting

Stevig en solide of huiselijk en fris?

Plaatst u de kantoorkast in een werkruimte waar hij wel tegen een stootje moet kunnen? In een kantoorruimte waarin u zoekt naar een industriële look? Of moet de kast met name een huiselijke sfeer meenemen, en passen binnen een stijlvolle ruimte? Het grootste deel van onze kasten is verkrijgbaar in een gelaste, stalen variant óf in een met melamine beklede, houten variant. De voordelen:

Stalen kantoorkasten

 • > Stevig en solide; deze kasten kunnen tegen een stootje.
 • > Hogere belastbaarheid van de legborden.
 • > Verkrijgbaar in de kleuren wit, zilvergrijs en zwart, en daarmee passend binnen een industriële of strakke sfeer.

Houten kantoorkasten

 • > Verkrijgbaar in diverse houtkleuren, en daarmee passend bij bijvoorbeeld de bureaus in de ruimte.
 • > Brengt een trendy, huiselijke sfeer met zich mee; nét iets unieker dan de standaard kantoorkast.
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.