Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Wat zijn de voordelen van een bureaustoel met lendesteun?

2023-01-26

De hele dag door zitten is van grote impact op ons lichaam. En, zeker als u op kantoor werkt, krijgt u hier vaak mee te maken. Lang zitten kan zelfs funest voor uw houding zijn. Mits u niet op de juiste stoel zit. Want juist een goede, ergonomische bureaustoel kan u helpen bij het voorkomen van vervelende klachten bij het te lang in een verkeerde houding zitten. Heeft u sowieso al snel last van rugklachten? Dan is een bureaustoel met lendesteun zeker aan te raden. Maar waarom zou u verder kiezen voor een bureaustoel met lendesteun? En wat zijn de voordelen van zo’n bureaustoel? We vertellen het u graag!

Waarom kiezen voor een bureaustoel met lendesteun?

Een ergonomische bureaustoel is dusdanig vormgegeven dat u ‘m geheel naar uw lichaamshouding kunt instellen. Dat maakt dat de bureaustoel zich naar uw lichaam vormt, en uw lichaam dus op een natuurlijke wijze wordt ondersteund. Gebeurt dit niet? Als u uw lichaam te lang in een niet natuurlijke houding houdt, zorgt dit voor diverse lichamelijke klachten. Rug- of nekpijn of RSI-klachten. En dat wilt u voorkomen! De lendesteun van een bureaustoel zorgt ervoor dat de natuurlijke holling van uw rug gewaarborgd wordt, doordat deze de juiste steun biedt.

Waarom kiezen voor een bureaustoel met lendesteun?

Waarop letten bij een lendesteun?

Bij het uitkiezen van nieuwe bureaustoelen zult u zien dat er verschillende soorten lendesteunen zijn. Zo zijn er bureaustoelen met een vaste lendesteun, maar ook diverse bureaustoelen met een verstelbare lendesteun. Die verstelbare lendesteunen zijn in hoogte of diepte verstelbaar – of, en dat heeft de voorkeur, voorzien van beide verstelmogelijkheden. Op die manier zorgt u immers dat de lendesteun op de juiste hoogte kan worden geplaatst, en daarnaast ook nog voldoende druk kan geven in uw rug.

Welke bureaustoelen met lendesteun zijn er?

In ons assortiment ergonomische bureaustoelen vindt u tal van bureaustoelen met verstelbare lendesteun. Bij een groot deel hiervan is de lendesteun enkel in diepte verstelbaar, zoals de bureaustoel O.T. Mesh Anniversary. Toch vindt u ook enkele bureaustoelen met een lendesteun die in diepte én hoogte verstelbaar is, zoals bij de bureaustoel Girsberger Yves. U vindt alle informatie op de productpagina’s van onze bureaustoelen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.