Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Wat is synchroonmechanisme?

2022-12-29

Bij het kiezen van een bureaustoel is het belangrijk dat u goed zit én van voldoende ondersteuning geniet. De verschillende instelmogelijkheden waarmee de bureaustoel is uitgerust, dragen hier aan bij. Net als het mechaniek waarmee de bureaustoelen is uitgevoerd. Een groot deel van onze bureaustoelen is uitgerust met een synchroonmechanisme. Maar wat houdt dit in? En wat zijn de voordelen van synchroonmechaniek? In dit blog leggen we het aan u uit.

Wat is synchroonmechanisme?

Welke mechanieken zijn er?

Synchroonmechaniek is één van de vele mechanieken waarover een bureaustoel kan bezitten. En, samen met het kantelmechanisme en permanent contact, ook één van de meest voorkomende. Deze mechanieken bewegen stuk voor stuk mee met uw natuurlijke lichaamshouding – en zorgen er zo voor dat uw lichaam maximaal wordt ondersteund. De rugleuning houdt immers continu contact. Of u nu naar voren, of naar achteren beweegt. Maar wat houden deze mechanieken nu in? En wat is het verschil?

  • > Synchroonmechaniek: Bij synchroonmechaniek wordt het lichaam maximaal ondersteund in elke zitpositie. Dit mechaniek combineert immers een achterwaartse beweging van de rugleuning met een daarop afgestemde, maar kleinere neiging van de zitting, zodat in elke positie het eenmaal gekozen ondersteuningpunt voor het bekken behouden blijft.
  • > Kantelmechanisme: Het klassieke mechanisme. Bij een bureaustoel met kantelmechanisme bewegen de rug en zitting in één stuk als u zich naar voren of achteren beweegt. Een achterwaartse beweging van de rugleuning wordt zo dus gecombineerd met eenzelfde neiging van de zitting.
  • > Permanent contact: Het permanent contact is een bureaustoel mechaniek waarbij enkel de rug met uw bewegingen meebeweegt; de zitting blijft dus altijd in dezelfde positie. Dit geeft continue ondersteuning aan uw rug.

Waarom kiezen voor synchroonmechaniek?

Synchroonmechaniek is in principe het meest verfijnde mechaniek, waarbij geheel rekening wordt gehouden met de natuurlijke posities en bewegingen van uw lichaam. Doordat de zitting in een afgestemde, maar kleinere neig meebeweegt met de rug, wordt zorggedragen voor de juiste ondersteuning en een goede bloedsomloop. Daarnaast zorgt synchroonmechaniek voor een dynamische zithouding, wat weer helpt bij het verminderen of voorkomen van diverse lichamelijke klachten op de korte én lange termijn.

Synchroonmechanisme bij bureaustoelen

Welke bureaustoelen met synchroonmechaniek zijn er?

Bent u van plan een ergonomische bureaustoel met synchroonmechaniek aan te schaffen? Dan is het goed om te weten welke bureaustoelen zijn uitgevoerd met dit mechanisme. Zoals gezegd, is een groot deel van onze bureaustoelen voorzien van synchroontechniek. Op de productpagina’s staat altijd vermeld van welk mechaniek sprake is – zowel bij onze nieuwe, als bij de gebruikte bureaustoelen. Wilt u eerst uitproberen welk mechaniek voor u het fijnste zit? Of advies over de diverse bureaustoelen in ons assortiment? Maak dan vooral een afspraak; in onze showroom vindt u een groot deel van onze online collectie, zodat u eerst zelf uitprobeert welke bureaustoelen het fijnst zitten – en krijgt u direct advies over alle mogelijke instellingen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.