Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Waarom ontspanning op de werkvloer zo belangrijk is

2021-05-12

Leestijd: 4 minuten

Even ontspannen tussen de bedrijven door. Zeker tijdens het werken blijkt dit een ware uitdaging te zijn. Een flinke stapel aan werkzaamheden, de ene meeting na de andere en die andere punten die nog afgewerkt moeten worden. Zo vliegt de dag voorbij in een vlaag van werkdruk, zonder een moment van echte rust. En dat terwijl ontspanning op de werkvloer juist ontzettend belangrijk is. Maar waarom? En hoe zorgt u ervoor? We vertellen het in deze blog!

De gevaren van te veel stress

Stress. Het ligt overal op de loer – zeker op de werkvloer. Op de korte termijn kan stress wellicht zorgen voor een goede werkdrive en verbeterde prestaties. Toch brengt het heel wat risico’s met zich mee als uw medewerkers voor langere tijd aan stress worden blootgesteld. Het is zelfs beroepsziekte nummer één. Het gevolg? Een verminderde productiviteit, motivatie en energie, en tegelijkertijd schieten daarmee de lichamelijke klachten en het ziekteverzuim omhoog. Uiteindelijk zorgt het zelfs voor langdurige burn-outs of depressies.

Te weinig ontspanning op de werkvloer

Toch wordt stress niet enkel veroorzaakt door een te hoge werkdruk. Juist het te weinig ontspannen, bijvoorbeeld door het overslaan van de lunchpauze en het continu bezig zijn met het werk, zorgen voor de stress gerelateerde klachten. Eten uw medewerkers regelmatig achter hun beeldscherm? Of wordt er tijdens de lunchpauze voornamelijk over werkzaamheden gesproken? Dan is de kans groot dat er een ongezonde werkdruk wordt gecreëerd. En de oplossing hiervoor hoeft zeker niet lastig te zijn.

Het belang van ontspannen

Want om stress te verminderen, is ontspanning cruciaal. Hierbij is het belangrijk dat de hersenen even rust krijgen en met iets totaal anders bezig zijn dan met de dagelijkse werkzaamheden. Dit bereikt u bijvoorbeeld door het stimuleren van een dagelijkse pauzewandeling of wandelend vergaderen. Toch zien we ook dat een speciale ‘ontspanningsruimte’ steeds populairder wordt. Een ruimte waarin werknemers even hun hoofd leeg kunnen maken, kunnen kletsen met collega’s en in alle rust kunnen ontspannen.

Ontspanning op kantoor met een tafeltennistafel

Een speciale ontspanningsruimte

Zo’n ruimte richt u bijvoorbeeld in met aparte zitjes met loungemeubilair en speciale ontspanningsproducten. Met een potje tafeltennis, tafelvoetbal, darten of poolen vermindert de stress op dat moment én kunnen uw medewerkers naderhand weer met een frisse blik aan de gang. Deze ontspanningsproducten zorgen er immers voor dat uw medewerkers het hoofd even leeg kunnen maken én elkaar beter leren kennen. Daarnaast creëren ze plezier en zorgt dit weer voor meer energie en betere prestaties. Een hoop voordelen, dus!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.