Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Waarom kiezen voor een bureaustoel met verstelbare armleggers?

2022-12-01

Het uitkiezen van een bureaustoel kan knap lastig zijn. Er zijn immers ontzettend veel verschillende soorten. Natuurlijk helpen we u graag een handje bij het uitkiezen van de juiste bureaustoel. Twijfelt u tussen een bureaustoel met of zonder armleuningen? Of bent u benieuwd wat de voordelen zijn van verstelbare armleggers? In dit blog leggen we u uit wat de voordelen zijn van bureaustoelen met verstelbare armleuningen.

Bevorderen van de natuurlijke houding

Bij het uitkiezen van een bureaustoel is het belangrijk dat deze uw natuurlijke houding bevordert en ondersteunt. Dat zorgt er namelijk voor dat u gedurende de dag minder last krijgt van uw rug- en nekspieren, en daarnaast op de lange termijn ook minder risico loopt op vervelende klachten. Uw armleggers zijn een groot onderdeel van het juist instellen van uw ergonomische bureaustoel. Als u de armleggers van de bureaustoel op een goede manier instelt, zorgt dit ervoor dat uw armen op een goede manier worden ondersteund.

Waarom bureaustoel met verstelbare armleggers

Goede ondersteuning bij de juiste instelling

Veel mensen kiezen voor een bureaustoel zonder armleuningen, omdat het bureaublad ook kan fungeren als ondersteuning voor uw onderarmen. Het nadeel hiervan is echter dat het bureaublad voor u ligt, waardoor u al gauw geneigd bent om te ver voorover te hangen. En dat terwijl de armleggers van uw bureaustoel zo zijn ontworpen om uw armen te ondersteunen op een natuurlijke manier; namelijk langs het lichaam, zodat u uw schouders in een ontspannen houding houdt. Daarvoor is het natuurlijk wél belangrijk om de armleggers goed in te stellen. Houd hiervoor aan dat u uw onderarmen losjes op de armleuningen kunt plaatsen, met uw schouders licht afhangend en ontspannen, en uw ellebogen in een hoek van 90 graden.

Hulp nodig bij het instellen?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het instellen van uw bureaustoel? Lees dan onze blog ‘Hoe stel ik mijn bureaustoel goed in?’. Uiteraard bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer voor het uitzoeken van uw nieuwe bureaustoel met verstelbare armleuningen. Uiteraard geven we u dan direct tips hoe u uw bureaustoel naar uw wensen kunt instellen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.