Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Waarom kiezen voor een bureaustoel met kantelbare zitting?

2022-12-27

Bureaustoelen: ze zijn er in verschillende soorten en designs. Met diverse uitvoeringen wat betreft ruggen en zittingen. En natuurlijk met tal van verschillende instelmogelijkheden. Een aantal bureaustoelen is uitgerust met kantelbare zitting. Maar waarom zou u hiervoor kiezen? In dit artikel leggen we uit wat zo’n kantelbare zitting nu eigenlijk is én wat de voordelen ervan zijn.

Waarom bureaustoel met kantelbare zitting kiezen

Zorgen voor de juiste zithouding

Een bureaustoel zorgt er met de juiste ondersteuning voor dat u tijdens uw werkdag de juiste zithouding kunt aannemen. Het grootste gedeelte van onze bureaustoelen zorgt ervoor dat u goed rechtop, met uw rug tegen de rugleuning, kunt zitten. Maar wist u dat het ook erg belangrijk is om uw benen in een juiste positie te houden? Als u achter uw bureau zit, is het van belang om uw knieën in een hoek van 90 graden te houden – voeten stevig op de grond. De hoek van uw benen naar uw rug moet echter nét iets groter zijn dan 90 graden. Dit zorgt namelijk voor een betere doorbloeding naar uw benen én u voorkomt te veel druk in de ruggenwervels van uw onderrug.

Een bureaustoel met kantelzitting

Een kantelbare zitting vergroot deze hoek, en zorgt dat uw bovenbenen net iets naar beneden aflopen. Een kantelbare zitting kantelt namelijk mee naar voren, zodat de zitting iets naar voren neigt. Er zijn ergonomische bureaustoelen met een dynamische kantelbare zitting of een zitting die u in diverse posities kunt vastzetten. Het voordeel van een dynamische kantelzitting is dat deze met u meebeweegt en zo een actieve werkhouding stimuleert, waardoor uw buik- en rugspieren worden geactiveerd én een goede bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Bureaustoelen met kantelmechanisme

Welke bureaustoelen met kantelbare zitting zijn er?

In ons assortiment vindt u een ruim aanbod aan bureaustoelen met kantelbare zitting. Deze zijn ofwel verwerkt in een synchroonmechaniek, ofwel apart verstelbaar. Een groot deel van onze bureaustoelen is uitgevoerd met een synchroonmechaniek, waardoor de kantelzitting van de bureaustoel, samen met de rugleuning, met u meebeweegt. Daarnaast zijn er enkele bureaustoelen uitgerust met een aparte zitneig of kantelbare zitting, zoals de Therapod bureaustoelen, de 24-uurs stoel B1 of de Bureaustoel Marva van Girsberger. Tevens vindt u in onze webshop bureaustoelen met 3D mechaniek, zoals de Bureaustoel Girsberger Simplex 3D. Hierbij beweegt de zitting volledig mee met uw bewegingen; zowel naar voren en achteren, als opzij.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.