Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Waarom de juiste verlichting op kantoor van belang is

2023-06-27

De meeste van ons brengen een groot deel van de dag door op kantoor. Een comfortabele en stimulerende omgeving is daarin erg belangrijk. Een factor die daar invloed op heeft is de verlichting in de ruimte. Toch word de verlichting in een kantoor vaak over het hoofd gezien. Waarom is verlichting zo belangrijk? Dat gaan we u vertellen in dit blog.

Balans tussen daglicht en kunstlicht

Een ding waar u rekening mee moet houden is dat er een balans is tussen daglicht en kunstlicht. Daglicht heeft veel voordelen, het zorgt ervoor dat we een ritme hebben en het is goed voor onze stemming. Daarom is het belangrijk dat er in uw werkruimte genoeg daglicht is samen met het aanvullend kunstlicht. Aanvullende verlichting is nodig, zeker op de donkere dagen of in ruimtes met minimaal daglichtinval. Door de juiste combinatie van dag en kunstlicht te gebruiken creƫert u een comfortabele omgeving waarin u optimaal kunt functioneren.

dag en kunstlicht

Verbeterde productiviteit:

Door gebruik te maken van de juiste balans tussen daglicht en kunstlicht resulteert dit in een betere productiviteit. Als je werkomgeving goed verlicht is, voel u uw energieker en kunt u beter concentreren. U bent scherper en die vermoeide ogen kunt u gedag zeggen. Ook doet goede verlichting veel met de sfeer op de werkplek. Het is erg fijn als er een comfortabele sfeer hangt en dat de ruimte dit ook uitstraalt.

Beter voor de gezondheid

Goede verlichting helpt oogbelasting te verminderen of te voorkomen. Als er goede verlichting en lichtinval is hoeven uw ogen niet zo hard te werken. Dit voorkomt vermoeide ogen, droge ogen en hoofdpijn. Ook zorgt het voor een betere werkhouding. Goede verlichting zorgt voor een betere werkhouding. U hoeft namelijk niet een oncomfortabele houding aan de nemen omdat er iets niet te lezen is door bijvoorbeeld schaduwen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.